Terorismul sindical, pe cale să fie învins cu tramvaiele și troleibuzele! În București circulă 64% din tramvaiele programate, 54% din troleibuze și doar 3% din autobuze

1
2616

Duminică este a patra zi de grevă ilegală la Societatea de Transport București (STB), acțiune impusă prin metode teroriste (amenințări, intimidări, șantaj, violențe) de sindicatul condus de PSD-istul Vasile Petrariu.

Totuși, unii șoferi și vatmani l-au abandonat pe Petrariu și au reluat lucrul. Conducerea STB a anunțat că duminică dimineață se aflau pe traseu 22,9% dintre mijloacele de transport în comun programate. 

Teroristul sindical Vasile Petrariu, consilier general PSD la Primăria Capitalei, a fost abandonat de majoritatea vatmanilor și a șoferilor de troleibuz. Șoferii de autobuz sunt însă, în proporție covârșitoare, de partea sa.

Duminică dimineața, la ora 8.00, circulau 111 de tramvaie din cele 173 programate (64,2%), 55 de troleibuze din 101 (54,5%) şi 15 autobuze din 517 (2,9%).

Societatea de Transport Bucureşti (STB) asigură duminică dimineaţa 25% din capacitatea programată, deşi sunt în continuare sute de şoferi care refuză să iasă pe traseu, în a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Aceștia sfidează cele două decizii executorii ale Tribunalului București, care joi și vineri a declarat greva ilegală și a dispus reluarea imediată a lucrului.

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a declarat pentru Agerpres: „În momentul de față asigurăm circa 25% din parcul de vehicule programat. Vehiculele pot fi localizate în timp real folosind aplicaţia INFO TB. În acelaşi timp, le mulţumim celor care au înţeles gravitatea situaţiei, nivelul de manipulare la care au fost expuşi şi au decis să iasă în traseu”.

Potrivit directorului Adrian Criț, duminică, la ora 8.00, erau pe traseele din Capitală 181 de vehicule, dintr-un total programat de 791, adică 22,9%. Mai exact: 111 de tramvaie (din 173), 55 de troleibuze (din 101) şi 15 autobuze (din 517).

Consiliul de Administraţie al STB a decis ca, pentru șoferii care intră pe traseu începând de sâmbătă, cercetarea disciplinară să nu-şi producă efecte, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală.

Directorul STB a estimat pierderile provocate după trei zile de grevă la circa 20 milioane lei şi a avertizat că societatea ar putea intra în insolvenţă, dacă angajaţii nu-şi vor relua activitatea.

”Pagubele înregistrate în cele trei zile de grevă ilegală sunt estimate în momentul de faţă la o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, acestea punând în pericol locurile de muncă ale tututor salariaţilor. În cazul în care această grevă ilegală nu încetează, veniturile vor continua să scadă, astfel încât fondul de salarii poate fi iremediabil afectat. În cadrul şedinţei, Consiliul de Administraţie a decis, ca soluţie de deblocare a crizei actuale, să nu se efectueze cercetări disciplinare pentru angajaţii care vor intra de astăzi în traseu, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală. Toţi salariaţii care vor împiedica accesul în traseu al altor colegi vor fi cercetaţi disciplinar conform Regulamentului Intern”, a transmis directorul Adrian Criţ.

Sâmbătă au apărut numeroase conflicte între şoferii care voiau să reia lucrul şi cei care încercau să impună continuarea grevei. Reacția primarului Nicuşor Dan a fost promptă: a anunţat înfiinţarea unui număr de telefon special – 0800800868 – pentru semnalarea unor astfel de situaţii, astfel încât poliţia să intervină.

Sâmbătă seară, Nicuşor Dan anunța că două depouri STB, Colentina şi Titan, funcţionează în integralitate şi că la numărul de telefon dedicat au fost deja primite reclamaţii despre intimidări şi agresiuni ale liderilor sindicali la adresa şoferilor şi vatmanilor care vor să iasă pe traseu.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

* TERORISM SINDICAL. Poliția îl caută pe individul care a lovit cu picioarele ușa unui autobuz al cărui șofer ieșise pe traseu, în București

* Șoferii și vatmanii încep să-l abandoneze pe teroristul sindical PSD și ies pe traseu! Două depouri lucrează acum normal, în ciuda intimidărilor de tip mafiot

* Terorismul sindical continuă și sâmbătă. A treia zi de grevă la STB, Bucureștiul e paralizat de gherila sindicală a PSD

* Justiția decide pentru a doua oară în două zile: greva PSD-istă de la STB este ilegală, angajații trebuie să reia imediat lucrul!

* Nicușor Dan dă șah PSD-ului: „Să spună dacă susține greva sau îi retrage sprijinul lui Petrariu!” / „Vrem dialog cu salariații STB, dar nu prin intermediul acestui lider penal”

* Chiar și fără „baronul de la metrou”, PSD continuă să terorizeze Capitala! „Noul Rădoi”, lăcătușul Vasile Petrariu, e omul Gabrielei Firea, căreia i-a făcut campanie deșănțată la STB, în 2020

* Cum s-au furat 220 de tone de motorină din bazele STB în 2021. Se fac curse mai puține, iar șoferii merg cu aerul condiționat oprit. Combustibilul le e vândut taximetriștilor

* Audit intern: la autobazele STB-ului grevist se fură masiv motorină! Venit de șofer care vrea mărire de salariu: 8.000 de lei net

* Nicușor Dan: „Liderul de sindicat Vasile Petrariu, membru PSD, va avea soarta lui Ion Rădoi!“

* Terorism sindical marca PSD: Bucureștiul e paralizat de „greva politică” a STB. Nicușor Dan: „Am sesizat instanța, avem și plângeri penale contra sindicaliștilor”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* America le-a răspuns deja rușilor. Joe Biden: „Avem o obligaţie sacră de a apăra Polonia și România! Vom creşte prezenţa militară în aceste state”

* Rusia somează NATO să se retragă din România și Bulgaria! Ministerul de Externe rus: „Toate trupele străine, armamentul și echipamentele militare grele să fie scoase din aceste țări”

* În plină criză a energiei, șeful ANRE, PSD-istul Chiriță, se bronzează în Caraibe! Îl plătim cu 11.500 de euro pe lună

* AGENȚII HAOSULUI (4). „Amicii Rusiei” și Craiova PSD-istă – un pol al propagandei moscovite

* PSD-istul Claudiu Manda, pe locul 9 în topul chiulangiilor din Parlamentul European. Soțul Olguței Vasilescu și-a luat apartament la Bruxelles cu 240.000 de euro

* Ciucă reușește s-o egaleze pe Dăncilă: l-a pus șef la Protecția Consumatorului pe Horia Constantinescu, nepotul unui mare demnitar comunist și nașul fiului lui Adrian Năstase

* PSD a blocat certificatul verde de frică să nu-i fugă votanții la AUR! „Electoratul PNL era de acord 80%, cel al USR – 88%, la PSD era 50-52%. Au jucat cu ochii în sondaje”

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (69) / Deghizați în milițieni

* Două românce în Top 16 la Australian Open! Și Sorana Cîrstea s-a calificat în „optimi”, după ce a eliminat încă o favorită

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here