Tensiuni între România și Rusia! Ambasadorul Moscovei, chemat la MAE pentru jigniri aduse Principesei Margareta

6
3372
Principesa Margareta, Valeri Kuzmin, tensiuni diplomatice
Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, i-a adus jigniri Principesei Margareta a României, în urma unui discurs ținut de aceasta la o reuniune diplomatică

O criză diplomatică a fost declanșată de ambasadorul Rusiei la București Valeri Kuzmin care jignește, într-o postare făcută pe Facebook, familia regală a României, acuzând-o de “fobii istorice”.

Acest lucru s-a întâmplat după ce Principesa Margareta, Custodele Coroanei României, a ținut un discurs la o întâlnire cu diplomații acreditați la București în care a vorbit despre importanța faptului că România e membră a Uniunii Europene și membră a NATO.

În urma postării jignitoare, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti Valeri Kuzmin a fost convocat la MAE, ca urmare a unor afirmaţii la adresa Custodelui Coroanei Române făcute într-un text postat pe pagina de Facebook al reprezentanţei diplomatice şi intitulat ”Despre fobiile istorice şi geopolitice ale Custodelui tronului românesc”, text în care este utilizată frecevent formula ”doamna Margareta”, anunță News.ro.

Ambasadorul Rusiei, pedepsit! Va fi primit la nivel de director general

”Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a dispus convocarea la MAE a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin şi va fi primit la nivel de director general”, transmite MAE, “solicitându-ise să facă precizări pe tema convocării diplomatului rus ca urmare a afirmaţiilor de pe pagina de Facebook a ambasadei la adresa Custodelui Coroanei Române”, anunță Ministerul de Externe. 

”După cugetările despre soarta istorică dificilă şi realizările actuale ale statului român, doamna Margareta a dat dovadă de o îngrijorare ce era demnă de o întrebuinţare mai bună, cu privire la ‘securitatea’ regiunii Mării Negre şi a ‘unei părţi a lumii în jurul a ceea ce se numeşte de obicei flancul sudic’ al Alianţei Nord-Atlantice”, se arată pe pagina Ambasadei Rusiei, referitor la discursul rostit de Custodele Coroanei Române la recepţia organizată în onoarea corpului diplomatic.

Fobia istorică

”În spiritul celor mai grave fobii istorice cultivate încă în ‘Vechiul Regat’ şi cu nimic mai prejos decât standardele industriei de mainstream occidentale ce produce fake news, ştiri false, Custodele Coroanei a decis să probeze ‘mantaua de strateg geopolitic’, care are grija securităţii şi bunăstării nu doar a propriului stat, ci şi cel puţin a unei jumătăţi din Eurasia şi a întregului spaţiu euro-atlantic. Din păcate, în comparaţie cu grandiozitatea planului, concluziile şi reţetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive şi uşor de recunoscut”, este un alt comentariu de pe pagina ambasadei.

”Rusia a fost numită fără ambiguitate drept principalul vinovat al tuturor necazurilor şi problemelor, şi ale ei ‘atacuri la securitatea şi bunăstarea popoarelor’ au fost catalogate în mod categoric, ce nu permite nicio obiecţie. Cu regret suntem nevoiţi să constatăm că toate acestea se bazează pe fake news-urile deja menţionate, pe care propaganda NATO le infiltrează zilnic în mintea oamenilor de rând şi este dispusă deja să le prezinte drept un adevăr şi fapte istorice aproape incontestabile. Să începem cu „atacul asupra Georgiei din 2008”, despre care a vorbit fără cea mai mică îndoială doamna Margareta. Nu o să încercăm să o convingem să-şi schimbe părerea apelând la numeroasele mărturii ale martorilor oculari şi ale participanţilor, la demascarea repetată a numeroaselor trucuri ale propagandei occidentale, dar recomandăm cu insistenţă să citească cel puţin un rezumat al raportului voluminos elaborat în 2009 sub îndrumarea faimoasei doamne diplomat elveţian H. Tagliavini pentru Consiliul Europei, cu scopul de a a stabili faptele legate de operaţiune realizată de Rusia pentru a constrânge Georgia la pace”, este un alt paragraf al textului.

Atac la Prințesa Margareta

”Situaţia este chiar şi mai gravă cu faptele din cugetările Custodelui Coroanei despre Ucraina, în special în contextul Marii Uniri a României din 1918 menţionate anterior în discurs. În Crimeea, care astăzi face parte din Rusia, a avut loc un referendum democratic, în cursul căruia aproximativ 95% dintre participanţi s-au pronunţat în favoarea independenţei şi reunificării cu Rusia. Fapte similare, cu privire la Transilvania, Basarabia sau Bucovina unite cu România în anii 1917-18, nu sunt cunoscute în ştiinţă istorică obiectivă. Ei bine, şi prin ‘problemele cu care ne confruntăm în Ucraina’ (citat direct din discursul doamnei Margareta), ar trebui, se pare, să înţelegem lovitura de stat de la Kiev din februarie 2014, organizată, finanţată şi susţinută de Washington şi de o serie de capitale din Europa Occidentală, în urma căreia în Ucraina a venit la putere un nou regim super-corupt, cu o concepţie neonazistă, de fapt, asupra lumii şi a societăţii”, se mai afirmă în textul care a dusc la convocarea ambasadorului Kuzmin.

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, a mai făcut și în trecut comentarii jignitoare la adresa României. 

Ultima a fost în iunie 2019 când Ambasada Rusiei celebra în mediul online “cedarea Basarabiei către Rusia de Regatul României la 1940”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Dan Barna i-o „întoarce” lui Cioloş după ce acesta l-a întrerupt într-o conferinţă de presă!

* Orban: „Până la sfârşitul lunii, vrem să dăm hotărârea de guvern privind salariul minim”

* „Popularul” Daea – un mare profitor! Agățați de Ministerul Agriculturii: tata + mama + fiica 1 + fiica 2 + ginerele

* Orban o „rade” și pe Anca Alexandrescu! Fiica lui Horia Alexandrescu se ascunsese într-o instituție-sinecură

* România, sub stare de şoc după morţii prin deratizare de la Timişoara

* Cumpănașu înființează Fundația „Alexandra Măceșanu”, ca să stoarcă bani de la naivi. Cu ONG-ul a sifonat milioane de la stat

* VIDEO. Dialogul aspru al lui Mălin Bot cu deputatul „Mitralieră”. PSD-istul a devenit agresiv. Ziaristul a refuzat să dea mâna „cu hoții și cu mafioții”

* VIDEO. Mesajul superb al Sorinei, de la New York. Fetița scoasă cu greu din captivitatea familiei Șărămăt vorbește deja engleza

 

6 COMENTARII

  1. Tupeu de rus obraznic.Stiinta,, istorică obiectivă” izvorâtă din grotele cremlineze nu a aflat încă de adunarea de la Alba Iulia,de hotărârile reprezentanților poporului român din Chișinău și Cernăuți.

  2. Persona non grata si da zvidanie !
    Rusii, neam de robi indaratnici si tatari corciti, nu inteleg decat de lovitura de knut peste bot.

    Intrerupem relatiile diplomatice si le reluat numai dupa Retrocedarea Tezaurului National furat de Lenin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here