VIDEO. Mesajul superb al Sorinei, de la New York. Fetița scoasă cu greu din captivitatea familiei Șărămăt vorbește deja engleza

6
34226

Vă era dor de Sorina, fetița de 8 ani adoptată de familia Săcărin din New York după ce a fost sechestrată pur și simplu de familia asistentei maternale Mariana Șărămăt din Baia de Aramă? De peste Ocean vin vești bune.

Sorina s-a integrat foarte bine în noul ei mediu, fiind o școlăriță simpatică, ambițioasă, apreciată de colegi și de profesori. Deși au trecut doar patru luni de la plecarea în America, Sorina Săcărin vorbește destul de bine limba engleză.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu, de la Ziare.com, a publicat un filmuleț primit de la soții Gabriel și Ramona Săcărin, părinții adoptivi ai Sorinei. Imaginile ne arată o fetiță tonică, refăcută fizic, optimistă, care transmite deja mesaje în engleză. Ea spune că-i place America, vorbește despre ea și părinții adoptivi, cântă la pian, face gimnastică și spune o poezie.

Sorina a reușit să plece în SUA în ciuda unei adevărate mașinării politico-juridico-mediatice, care o condamna să rămână în România, fără părinți și fără perspective. Nu doar ea a fost abuzată în acele zile teribile din iunie-iulie 2019, ci și părinții ei adoptivi. Instanțele confirmă, rând pe rând, aceste abuzuri.

Fragmente din textul Ioanei Ene Dogioiu

 • „Povestea aceasta nu este doar despre un copil și șansa cât un câștig de un milion de euro la loterie pe care a primit-o prin adopția reușită de familia Săcărin. Povestea această este despre cu mult mai multe și mai mulți.”
 • „În primul rând, este o poveste despre manipulare și cât de ușor putem fi victimele ei. Ce a aruncat țara în aer? Faptul că un copil a fost scos cu forța dintr-o casă unde era ținut în mod ilegal. Condus abil în războiul contra justiției, scandalul a evoluat spre isterie, una în care nimeni nu a mai avut nici timp, nici disponibilitate pentru analiza faptelor.”
 • „Pentru vina de a încerca să-i ofere acestui copil orfan ceea ce vedeți în filmuleț că primește acum, adică o familie reală, dragoste, educație, cultivarea talentelor, familia Săcărin a fost hăituită în România în aplauzele unei mari părți dintre români, a fost pusă în situația aproape să fugă din țară, este hăituită și acum în SUA. Au fost reclamați de zeci de ori, conturile pe diferite rețele ale copiilor au fost sparte, viața unei adolescente, cu fanteziile specifice vârstei, a fost expusă public. Și sunt convinsă că bună parte dintre cei care sunt părtași la așa ceva nu realizează că sunt instrumente ale urii.”
 • „Este un caz care ar trebui să ne pună pe gânduri în privința permeabilității noastre la manipulare, la discernământul pe care îl avem iîn evaluarea unei situații, la întrebările pe care ni le punem înainte de a anatemiza.”
 • „Cred că ar fi un exercițiu util ca un vaccin. Sorina e salvată. Chiar dacă hărțuirea familiei sale va continua o vreme, revenirea ei în țară e imposibilă în primul rând pentru că însăși copila nu vrea.”
 • „Dar în povestea acestei mari manipulări a fost implicat activ și șeful procurorilor din România. Dl Bogdan Licu a transformat hăiturirea familiei Săcărin în chestiune oficială.
  Dl Licu a promovat în instanță trei acțiuni distincte pentru a opri plecarea din țară a Sorinei Săcărin. Toate trei au fost mostre de cel puțin lipsă de profesionalism. Nu numai că toate trei au fost respinse de instanțe, fond și apel, dar cu una dintre ele nici măcar nu a reușit să nimerească din prima instanța competentă.”
 • „Dl Licu ar trebui să explice, într-o zi, cum a tolerat ca săptămâni de zile un procuror din România, subordonat ierarhic domniei sale ca orice procuror, să dețină fără nicio justificare legală, fără nicio comunicare oficială și nicio motivare, pașaportul unui cetățean român, minor, aplicând astfel o măsură restrictivă complet nelegală procedural și pe fond.”
 • „Înțeleg că dl Licu scrie de zor la proiectul pentru înscrierea la viitorul concurs pentru funcția de procuror general. Mă îndoiesc că va include în el și capitolul Sorina Săcărin. Adică exact acel capitol care îl descalifică definitiv pentru funcția din care a comis acest uriaș abuz. Din incompetență, din interes sau din superficialitate, nici măcar nu mai contează.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

 1. Dupa cum aflam din surse inevitable, Sorina Sacarin este aceea, care ii da lectii de limba engleza balabustei danci-la,
  dar cum aceasta este grea de cap, Sorina incearca alternativ sa-i dea lectii de pian.
  Pana acum danci-la a invatat cum se ridica capacul tastaturii, dar si la asta face inca greseli.

 2. Ma bucur mult pentru Sorina.
  Admir foarte mult Sacarinii si le doresc tot binele din lume, intregii lor familii (Ramona, Gabriel, Ava, Sorina, Adam)si familiei largite, si prietenilor.

 3. Și dacă ar fi avut aici aceste lecții ar fi progresat. Oricum, nu e un progres fantastic. Dacă ar fi cântat singură la pian un mic câtecel, acela era progres. Sunt deja 5 luni… Nici roata n-a învățat să o execute bine… probabil că acolo doar se joacă… din păcate…

 4. Mizerie enormă din partea celor care au comis abuzuri în acest caz. Și care trebuie să plătească pentru aceste abuzuri. Mai lipseau tancurile… pentru a scoate un copil de sub tutela celor care-l iubeau…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.