FOTO-DOCUMENT. „Liderul maxim” al PSD: prieten de vânătoare cu teroristul Omar Hayssam

0
1821
Marcel Ciolacu, Omar Hayssam
Marcel Ciolacu, la vânătoare alături de teroristul Omar Hayssam, un fost sponsor important al PSD, care organizează răpirea a trei jurnaliști români în Irak, în 2005

Imediat după oficializarea eșecului de proporții al PSD în alegerile prezidențiale, un personaj a manevrat rapid, pentru a lua conducerea partidului în regim de urgență: Marcel Ciolacu (51 de ani), președintele Camerei Deputaților.

„Iată, vine liderul maxim!”, a spus președintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, când l-a văzut sosind la sediul partidului pe Marcel Ciolacu, marți seară, înaintea ședinței Comitetului Executiv (CEx).

„Liderul maxim” are un trecut dubios. PSD-ist de Buzău, el a tot urcat în ierarhie, până la poziția numărul 3 în stat.

Pe vremea când nu era cunoscut „la centru”, Marcel Ciolacu făcea combinații murdare în județul Buzău, sub patronajul baronului local din acea vreme, Vasile Ion. Combinații de afaceri, financiare etc.

Ciolacu a apărut inclusiv pe lista datornicilor lui Omar Hayssam, omul de afaceri sirian care cucerea redută după redută prin complicitatea PSD-iștilor buzoieni, cei care controlau județul.

Târziu, în 2015, aveau să apară mai multe fotografii cu Ciolacu și Hayssam, care participaseră împreună la o partidă de vânătoare organizată de Direcția Silvică Buzău.

Între timp, Omar Hayssam devenise „omul negru”, după episodul celor trei jurnaliști români răpiți în Irak în 2005: Ovidiu Ohanesian, Sorin Mișcoci și Marie-Jeanne Ion. Ultima – fiica lui Vasile Ion, jupânul PSD-ist al județului Buzău.

Hayssam a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat de terorism, dar și de alte infracțiuni, în dosarul „Răpirea din Irak”. El are și colecționat mai multe condamnări, în afacerile „Volvo” și „Foresta Nehoiu”.

Omar Hayssama fugit din România pe 30 iunie 2006, dar a fost găsit și adus în țară în iulie 2013. În prezent se află la închisoare.

Recunoașteți personajele?

Vâslaș pentru Dragnea și Grindeanu

În 26 martie 2017, Liviu Dragnea, la acea vreme președintele PSD și șeful Camerei Deputaților, atrăgea atenția publică cu o fotografie pe care a postat-o pe Facebook, în care el și premierul social-democrat de atunci, Sorin Grindeanu, pescuiau pe „domeniul Belina” din Teleorman. Vâslașul a trecut neobservat atunci, deși era deputat PSD…

Alături de fotografie, Dragnea scria: „În acest sfârşit de săptămână, l-am învăţat pe Sorin să pescuiască. Marea ruptură între Parlament şi Guvern a avut loc: eu am prins 17 ştiuci şi el 9. Eu cred că e foarte bine pentru un începător care nu pusese niciodată mâna pe o lansetă! La vâsle, un ecologist: Marcel Ciolacu”.

Câteva luni mai târziu, după pulverizarea propriului guvern, prin moțiune de cenzură, și înlocuirea premierului Sorin Grindeanu cu Mihai Tudose, Dragnea l-a trimis în noul Cabinet pe Marcel Ciolacu, dându-i funcția de vicepremier fără portofoliu. Ciolacu era om de mare încredere pentru Dragnea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here