STENOGRAME. Cum îi explica Plută, omul Gabrielei Firea, șefei sale directe de la Administrația Spitalelor București de ce ia șpagă sute de mii de euro: “Eu nu muncesc degeaba! La astea nu fac greșeli!”

2
1828
Cristian Plută, lăsat moștenire de Firea în conducerea ASSMB, a fost prins de DNA cu șpăgi de sute de mii de euro. Rețeaua mafiotă a fost demascată de directoarea Oana Sivache, care n-a vrut să intre în "combinații"

Cristian Plută, directorul adjunct al ASSMB (Administrația Spitalelor din București) reținut luni de DNA pentru luare de mită, îi propusese șefei sale, Oana Sivache, să împartă mita de sute de mii de euro pe care o încasa, relevă stenograme cu interceptări din dosarul penal. Plută, personaj rămas moștenire de la Gabriela Firea, i-a oferit directoarei generale 210.000 de euro. Aceasta l-a denunțat.

Oana Sivache nu făcea parte din gașca lăsată de Firea la conducerea ASSMB, motiv pentru care era atacată și calomniată violent în publicațiile apropiate de PSD. Ea a ajutat DNA la obținerea probelor în dosarul mafiei de la ASSMB, care construise un sistem piramidal de șpăgi.

Directorul adjunct Cristian Plută percepea comision de 5% din valoarea contractelor, ca să le semneze, și lua de asemenea bani pentru a semna numirile în funcții, relevă surse judiciare.

Într-una din stengorame, Plută îi spune șefei sale, care este uimită de cuantumul șpăgilor, că el nu face greșeli când e vorba de așa ceva și că „eu nu muncesc degeaba”.

În referatul procurorilor se menționează: “Potrivit primei declarații a martorei (…), aceasta a fost abordată, în primă fază, cu privire la subiectul primirii unor sume de bani în legătură cu activitățile de serviciu, de către numitul Plută Cristian, director general al instituției în cauză (în prezent director-adjunct), la sfârșitul lunii februarie, când au ieșit la un restaurant, și atunci i-a spus că numitul Stănilă Silviu îi va ajuta la soluționarea (în mod favorabil) a contestației formulate în referire la un acord-cadru de reparații curente pentru toate spitalele administrate de către A.S.S.M.B. Atunci acesta i-a zis că urmează să primească un procent de 10%, nu i-a specificat dacă banii vor fi împărțiți la doi sau la trei, iar banii vor fi primiți în numerar. Martora a specificat că Plută Cristian i-a transmis că intenționează să-și facă o casă”.

Stenogramă:

“Denunțător (Oana Sivache – n. red.): Și care sunt lucrări, și care sunt reparații curente?

Plută Cristian: Toate.

Denunțător: Toate-s lucrări? OK!

Plută Cristian: Bun!

Denunțător: Deci ai zis că ăia de la lucrări. Bun.

Plută Cristian: Da.

Denunțător: 10.000. Și mai sunt 250.000. Ăștia în plus față de ăia 10.000 sau cu totul?

Plută Cristian: Nu, ăștia, cu totul. Totul o să fie până la sfârșitul anului.

Denunțător: Cu ăia cu tot sau fără?

Plută Cristian: E neglijabil, adică nu știu să-ți spun.

Denunțător: Nu știu. Aproximativ. Deci, nu sunt din ăștia? Bun! Deci, și 250… 200.000, zic așa, împărțit la… ?

Plută Cristian: Nimic.

Denunțător: Doar ai mei 210.000!? De euro!? Mi se pare exagerat.

Plută Cristian: Eu nu muncesc degeaba.

Denunțător: Păi și… Stai așa, PLUTĂ! Adică 3 inși înseamnă 600.000 de euro!? Mi se pare mult. Nu e greșeală undeva?

Plută Cristian: La asta nu fac greșeli. Bun!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mafia PSD: Agenția care a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale e înțesată de PSD-iști care primesc sporuri uriașe tocmai pentru a atrage bani europeni în Sănătate!

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Declarație dementă a ministrului Justiției: „În România sunt milioane de consumatori de droguri, nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare”. Ar însemna că cel puțin un român din 7 se droghează!!!

* PAPAHAGI: Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

* VIDEO. Șoșoacă, în pericol! „În Casa Poporului se face sex pe bune! Îmi e și frică să deschid o ușă!”

* Șeful Sputnik.md, expulzat din Republica Moldova, este agent GRU, cu gradul de colonel! E încadrat ca parașutist în forțele aeropurtate rusești

* Cei trei care au nenorocit-o pe Simona Halep: francezi din echipa lui Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. ITIA face lumină: cei trei sunt fizioterapeuta, directorul cu pregătirea fizică și însuși Mouratoglou

* SuperLiga jafurilor de arbitraj. Încă o viciere de rezultat: penalty clar neacordat oaspeților, la CFR Cluj – Petrolul 1-0. Nici VAR-ul nu-i oprește!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here