Cei trei care au nenorocit-o pe Simona Halep: francezi din echipa lui Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. ITIA face lumină: cei trei sunt fizioterapeuta, directorul cu pregătirea fizică și însuși Mouratoglou

10
3529
Frederic Lefebvre - Candice Gohier - Patrick Mouratoglou

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat joi documentul integral al tribunalului independent Sport Resolutions, prin care s-a decis suspendarea Simonei Halep pe o perioadă de 4 ani (pedeapsa maximă pevăzută pentru dopaj). Raportul ITIA are 126 de pagini.

În document apare și numele persoanei care i-a administrat tenismenei române suplimentul care conținea substanța interzisă Roxadustat: fizioterapeuta Candice Gohier. Aceasta fusese adusă în staff-ul Simonei Halep de antrenorul româncei, Patrick Mouratoglu, francez cu origini grecești.

Conform declarației făcute de Simona Halep în anchetă, Candice Gohier i-a admnistrat suplimentul la recomandarea lui Frédéric Lefebvre, directorul cu pregătirea fizică la Academia Mouratoglou.

Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou (cel care anterior o pregătise 10 ani pe legendara Serena Williams). Acesta i-a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise.

Așadar, cei trei care au contribuit la doparea Simonei Halep sunt trei francezi: antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, și doi colaboratori ai acestuia, Candice Gohier (fizioterapeută) și Frédéric Lefebvre (directorul cu pregătirea fizică la Academia Mouratoglou).

Raportul ITIA a explicat întregul proces al Simonei Halep, cu detaliile audierii care a avut loc pe 28 şi 29 iunie 2023. Documentul a fost redactat, acolo unde a fost necesar, pentru a proteja informaţiile personale de sănătate.

Raportul descrie explicit momentul nefast al recurgerii la suplimentul care conținea substanța dopantă.

August 2022: decizia catastrofală a lui Candice Gohier, după turneul de la Cincinnati

​”Pe 17 august (2022 – n. red.), Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati (statul Ohio, SUA – n. red.) cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou), doamna Gohier i-a recomandat Simonei trei produse de la un furnizor, pentru a-i înlocui băutura cu electroliți, băutura de recuperare și Keto MCT. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu era listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu.

Toate cele trei suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele trei suplimente la mijlocul lunii august 2022.

Halep a luat Keto MCT timp de cinci zile, între marți (23 august) și duminică (28 august), lipsind doar miercuri (24 august) deoarece era o zi liberă de la antrenament și, în mod normal, nu a luat suplimente într-o zi în care nu se antrena. Duminică (28 august) a fost ultima zi în care a luat Keto MCT. Aceasta a fost ziua dinaintea primului său joc de la US Open, pe care l-a pierdut în mod neașteptat (2-6, 6-0, 4-6 cu ucraineanca Daria Snigur, 20 de ani, debutantă la un turneu de Grand Slam – n. red.).”

Patrick Mouratoglou – Simona Halep – Candice Gohier

Cine e Candice Gohier

Fostă jucătoare de tenis de masă, Candice Gohier lucrează la Academia lui Patrick Mouratoglou din mai 2020.

Timp de 2 ani și 4 luni, ea a fost angajată a Federației Franceze de Baschet.

S-a specializat la L’Institut de Formation en Masso-Kinésithérapie de Berck-sur-Mer (Franța).

Candice Gohier a intrat în staff-ul Simonei în aprilie 2022, luna în care românca a început colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou.

A fost primul fizioterapeut străin cu care a lucrat Simona Halep. Până în aprilie 2022, când avea 30 de ani și 7 luni, tenismena a avut doar fizioterapeuți români.

Cine e Frederic Lefebvre

Frederic Lefebvre

Frederic Lefebvre este directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou.

Din această calitate, specialistul francez a colaborat cu Serena Williams, în intervalul noiembrie 2015-2017. Relația dintre cei doi s-a terminat în ianuarie 2017, când jucătoarea americană a luat o pauză pentru nașterea primei sale fetițe, Olympia.

În acest moment, Lefebvre se ocupă de pregătirea fizică a grecului Stefanos Tsitsipas (nr. 5 ATP).

De-a lungul carierei, Lefebvre a mai lucrat alături de australianca Daria Gavrilova, kazaha Iulia Putințeva (ambele, de origine rusă), francezul Jeremy Chardy și italianul Renzo Olivo.

Concluziile tribunalului

Decizia finală a tribunalului independent include mai multe concluzii.

* O concluzie conform căreia încălcarea regulilor antidoping de către jucătoare în ceea ce priveşte roxadustat a fost intenţionată.

* O concluzie conform căreia tribunalul a fost „convins” că jucătoarea a comis o încălcare a regulilor antidoping, ca urmare a datelor din paşaportul biologic al sportivei.

* O concluzie conform căreia informaţiile standard au fost împărtăşite cu experţii care fac parte din Unitatea independentă de paşapoarte biologice ale sportivilor a WADA, iar cunoaşterea de către experţi a identităţii jucătoarei nu a avut niciun impact asupra opiniei lor cu privire la datele din paşaportul biologic al sportivei.

* O declaraţie din partea comisiei potrivit căreia „doamna Halep nu este cu siguranţă responsabilă pentru nicio întârziere în audierea şi determinarea acestui caz. Cu toate acestea, în ciuda protestelor repetate ale jucătoarei care susţin contrariul, nici ITIA şi nici altcineva implicat nu este”.

Cei 4 martori ai Simonei Halep

Juriul a stabilit că „circumstanţele agravante” nu s-au aplicat în acest caz, iar decizia sa a fost de a o sancţiona pe jucătoare pentru 4 ani, cu începere de la începutul suspendării lor provizorii (7 octombrie 2022).

În decizie se menţionează că nu s-a constatat nicio încălcare a drepturilor Simonei Halep în ceea ce priveşte „audierea accelerată”: „Articolul 7.12.7 din TADP prevede: «Un sportiv care face obiectul unei suspendări provizorii are dreptul, dacă doreşte, la o audiere accelerată împotriva sa, în conformitate cu articolul 8». Cu toate acestea, nu există nicio definiţie a termenului «audiere accelerată» în TADP sau în Regulamentul de procedură. Punctul clar al articolului 7.12.7 este un principiu pe care un tribunal independent ar trebui să-l aplice oricum, şi anume că, în cazul în care un sportiv se află sub incidenţa unei suspendări provizorii, cazul ar trebui să fie soluţionat definitiv cât mai curând posibil, în concordanţă cu asigurarea unei audieri echitabile pentru toate părţile; şi că, atâta timp cât nu este pusă în pericol echitatea faţă de toate părţile, ar putea fi necesare termene foarte scurte pentru a atinge acest obiectiv. Aceasta a fost abordarea acestui Tribunal pe tot parcursul procesului. În consecinţă, o suspendare pe termen nelimitat nu ar încălca dreptul doamnei Halep la o audiere rapidă, cu condiţia ca suspendarea să fie încheiată şi cauza să fie soluţionată cât mai curând posibil, în conformitate cu principiul echităţii faţă de ambele părţi”.

Audierea principală din cadrul procedurii consolidate („audierea din iunie”) a avut loc la Londra, pe parcursul a două zile întregi, 28 şi 29 iunie 2023. A fost o audiere privată. Pentru Halep au depus mărturie Candice Gohier, Patrick Mouratoglou, Frédéric Lefebvre şi Darren Cahill.

Versiunea Simonei Halep. Declarații în dosar

„Am avut declaraţii semnate de martori ale doamnei Halep, în data de 1 decembrie 2022 şi 15 iunie 2023, precum şi o transcriere a interviului său cu ITIA din 26 octombrie 2022. Doamna Halep a prezentat probe suplimentare în calitate de martor principal – proba directă în prima zi a audierii din iunie, începând cu confirmarea sa că tot ceea ce se afla în cele două declaraţii ale martorilor săi şi tot ceea ce a spus în acel interviu din 2022 era adevărat. Declaraţiile sale de martor, acel interviu şi declaraţia sa verbală au fost toate în limba engleză, pe care o vorbeşte şi o înţelege fără dificultăţi notabile.

Recunoscând importanţa acestui caz pentru doamna Halep, i-am oferit posibilitatea deplină de a ne povesti cum a început să joace tenis şi cum a evoluat până la cariera sa incontestabil de impresionantă.

Rezumând principalele puncte ale mărturiei sale în scopul deciziei noastre:

1. D-na Halep a fost categorică în sensul că a fost întotdeauna o susţinătoare fermă a unui sport curat şi fără droguri, că nu a luat niciodată nicio substanţă interzisă, că nici măcar nu auzise de Roxadustat până când acesta a fost găsit în proba sa din 29 august şi că nu a donat sau primit sânge nici măcar în cele două ocazii în care a suferit o intervenţie chirurgicală.

2. Ea începuse să lucreze cu noul său antrenor, domnul Patrick Mouratoglou, în martie 2021 şi se mutase la Academia Mouratoglou a acestuia din Franţa mai târziu în acel an.

3. D-na Halep şi-a descris sezonul 2022. Ea s-a confruntat cu căldura, umiditatea şi problemele nazale la Citi Open din Washington DC, între 1 şi 7 august, şi nu a reuşit să termine meciul din «optimi». Dar a primit apoi o autorizaţie pentru medicamente care să o ajute cu problemele sale de respiraţie nazală şi a câştigat titlul la simplu la National Bank Open din Toronto, care a avut loc între 8 şi 14 august 2022. La 17 august, ea s-a retras de la Western & Southern Open de la Cincinnati din cauza unei accidentări la coapsa dreaptă, înainte de meciul din turul al doilea, dar avea încă mari speranţe pentru US Open.

4. În acel moment, fizioterapeuta doamnei Halep, doamna Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment cu colagen la alimentaţia sa, deoarece nu lua unul.

5. Ea a descris cum a ajuns să folosească trei suplimente de la acelaşi furnizor. La recomandarea făcută doamnei Gohier de Frédéric Lefebvre (care era directorul pregătirii fizice la Academia Mouratoglou), doamna Gohier i-a recomandat trei produse de la un furnizor – unul pentru a înlocui băutura ei cu electroliţi, unul pentru a înlocui băutura de recuperare şi Keto MCT.

6. Doamna Halep nu auzise niciodată anterior de aceste suplimente. Ea a întrebat-o pe doamna Gohier dacă le-a verificat, iar aceasta i-a răspuns că da. De asemenea, doamna Halep şi doamna Gohier au verificat împreună recipientul şi nu era menţionată nicio substanţă interzisă. De asemenea, d-na Halep s-a consultat cu antrenorul ei, dl Mouratoglou, care a spus că toate cele trei produse pot fi folosite în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise şi nu păreau a fi riscante. Doamna Halep era conştientă de posibilitatea contaminării suplimentelor, aşa că a avut întotdeauna grijă să se asigure că produsele sunt verificate şi recomandate de specialişti în domeniu.

7. Toate cele trei suplimente au fost comandate de doamna Gohier la 16 august 2022 şi trimise direct de către furnizor doamnei Gohier la New York. Jucătoarea a început apoi să utilizeze cele trei suplimente la mijlocul lunii august 2022. (Tribunalul observă că numai suplimentul Keto MCT este cel care necesită o analiză suplimentară, întrucât celelalte două produse erau aparent inofensive).

8. Doamna Halep a luat Keto MCT în cinci zile între marţi 23 august şi duminică 28 august 2022, lipsind doar miercuri 24 august 2022, deoarece era o zi liberă de la antrenament şi, în mod normal, nu lua suplimente într-o zi fără antrenament. Duminică, 28 august 2022, a fost ultima zi în care a luat Keto MCT. Aceasta a fost ziua dinaintea primului său meci de la US Open, pe care l-a pierdut neaşteptat.

9. Ea nu a fost îngrijorată atunci când a fost selectată pentru prelevarea de probe în competiţie la 29 august, deoarece zecile de teste anterioare (inclusiv cel din 26 august 2022) au fost toate negative.

10. Doamna Halep a încetat apoi să mai joace şi să se antreneze, deoarece a decis să se supună operaţiei pe care o avea în vedere de ceva timp. Ea ştia că acest lucru va necesita trei luni de pauză de tenis.

11-12. Doamna Halep nu s-a mai antrenat deloc din 28 septembrie şi nu a mai făcut exerciţii fizice, cu excepţia mersului pe jos, până când a început să alerge încet la începutul lunii noiembrie 2022. Ea hotărâse că, după operaţie, nu va mai concura în 2022.

13. Ea a fost şocată când a fost anunţată la 7 octombrie 2022 că proba din 29 august fusese testată pozitiv pentru Roxadustat.

14. La 21 octombrie 2022, doamna Halep a primit confirmarea că proba B fusese, de asemenea, testată pozitiv pentru Roxadustat. Până la acel moment, ea dispusese deja ca d-na Gohier să furnizeze mostre din suplimentele sale, inclusiv Keto MCT, profesorului Jean-Claude Alvarez pentru a fi testate; iar la 19 octombrie 2022 a mers la laboratorul profesorului Alvarez şi a furnizat o mostră de păr pentru a fi testată pentru Roxadustat.

Doamna Halep a fost categorică pe tot parcursul mărturiei sale că nu a luat şi nu va lua niciodată vreo substanţă interzisă. Ea a adăugat alte două motive pentru care nu ar fi folosit Roxadustat: a înţeles că Roxadustat ar fi interferat cu eficacitatea tratamentului respectiv; în al doilea rând, avea o intervenţie chirurgicală programată şi a înţeles că folosirea Roxadustat în apropierea acestei intervenţii chirurgicale ar fi reprezentat un risc grav pentru sănătate. (Tribunalul ia act de faptul că, potrivit propriilor sale mărturii, doamna Halep nu ar fi ştiut nimic despre niciunul dintre aceste două aspecte înainte de a auzi pentru prima dată de Roxadustat la 7 octombrie 2022, dar şi de faptul că punctul ei principal a fost că oricum nu a folosit şi nu ar fi folosit niciodată vreo substanţă interzisă).

Cea de-a doua declaraţie de martor a doamnei Halep a prezentat programul ei de competiţii din martie până în septembrie 2022. În timpul declaraţiei sale verbale, avocatul său, dl Jacobs, a ghidat-o pe d-na Halep prin programul său de tenis în jurul unor date din 2014 şi 2017 referitoare la probele de sânge ABP 2 şi 19 (menţionate mai târziu în prezenta decizie), şi apoi prin programul său din 2022, inclusiv datele referitoare la probele ABP 44 şi 46. Cu toate acestea, nu este necesar să intrăm în detalii în acest moment.

Observăm că d-na Halep nu a dezvăluit suplimentul Keto MCT în formularul de control doping («DCF») pentru testul său de urină din 29 august 2022. De asemenea, ea nu l-a menţionat nici în interviul său din 26 octombrie 2022 cu ITIA. În cadrul audierii, ea a declarat că probabil a uitat pur şi simplu. Aceasta a fost o neglijenţă distinctă din partea ei, în special la interviu, când nevoia de deschidere completă ar fi fost şi mai evidentă.

În rest, în afară de una sau două mici discrepanţe fără importanţă, totul în declaraţiile sale de martor şi în probele orale a fost în concordanţă cu ceea ce a spus în interviul din 26 octombrie 2022 cu ITIA. Ea a confirmat în acel interviu că nu a suferit niciodată de anemie.”

Declarațiile martorului Patrick Mouratoglou

„Cele două declaraţii de martor ale domnului Mouratoglou au confirmat implicarea sa în recomandarea de a înlocui suplimentele luate de doamna Halep, aşa cum s-a descris deja mai sus. De la deschiderea Academiei sale în 1996, acesta a lucrat cu mulţi jucători de tenis de elită (iar numele pe care le-a dat includeau cu siguranţă jucători aflaţi în vârful sportului). El nu a avut niciodată niciun motiv să creadă că d-na Halep ar fi utilizat substanţe interzise sau metode de dopaj, inclusiv dopaj sanguin. El nu a ezitat să spună că era o jucătoare onestă, care nu ar fi luat niciodată vreo substanţă care i-ar fi pus în pericol cariera şi reputaţia.

A fost foarte conştient de responsabilităţile antidoping ale sportivilor şi antrenorilor şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a se asigura că sportivii săi respectă Codul WADA.

El a confirmat cu doamna Gohier că a verificat acele trei suplimente de la (…). A discutat cu doamna Halep şi i-a spus că pot fi folosite în siguranţă. De asemenea, el ştia că a sponsorizat o serie de sportivi, dintre care unii erau antrenori de tenis şi sportivi retraşi.”

Declarația martorului Darren Cahill

„Domnul Cahill a fost antrenorul principal de tenis al d-nei Halep din martie 2015 până în septembrie 2021. În afară de doamna Halep, el a antrenat câteva jucătoare de vârf.

El nu a avut nicio implicare în evenimentele din 2022, la care se referă acest caz. Declaraţia sa este, în esenţă, o referinţă de caracter pentru d-na Halep. Aceasta nu este o critică. Domnul Cahill povesteşte cum a devenit antrenorul doamnei Halep şi oferă o descriere elogioasă a doamnei Halep ca fiind o jucătoare de tenis profesionistă, curată, dedicată, integră şi cu un caracter impecabil. Cu toate acestea, el nu este în măsură să arunce mai multă lumină asupra problemelor pe care trebuie să le rezolvăm.”

Concluzia tribunalului cu privire la contaminarea suplimentului Keto MCT

„Concluzia noastră este că doamna Halep a dovedit că, conform balanţei probabilităţilor, suplimentul Keto MCT a fost contaminat cu Roxadustat.

Cu toate acestea, din concluzia noastră privind chestiunea concentraţiei rezultă că a existat o altă sursă de Roxadustat, fie în totalitate, fie în cea mai mare parte, în proba din 29 august a jucătoarei. În consecinţă, pentru a evita sancţiunea implicită de 4 ani de suspendare, doamna Halep trebuie, de asemenea, să demonstreze că, în funcţie de probabilitate, utilizarea Roxadustatului din acea altă sursă nu a fost intenţionată (a se vedea punctul 25 de mai sus).”

Concluzia tribunalului cu privire la acuzațiile privind Roxadustat

„Întrucât doamna Halep nu a reuşit să demonstreze că încălcările admise ale regulilor antidoping imputate de ITIA la 31 octombrie 2022 şi bazate pe proba sa din 29 august nu au fost intenţionate, ea va fi sancţionată pentru aceste ADRV intenţionate. Tratăm chestiunea sancţiunilor după ce ne expunem decizia şi motivele cu privire la acuzaţiile ABP.

Recunoaştem că concluziile noastre implică o constatare a unui lucru care în sine pare extrem de improbabil: faptul că, în jurul aceleiaşi perioade în 2022, d-na Halep a ingerat Roxadustat din două surse complet separate, Keto MCT şi o altă sursă niciodată identificată. Este de bun simţ şi logic ca, având în vedere că deciziile noastre anterioare au condus la o concluzie atât de discutabilă, să ne întrebăm dacă nu cumva una sau alta dintre aceste concluzii anterioare este eronată. Dar noi am făcut acest lucru. Acţionând, aşa cum trebuie, pe baza dovezilor pe care le avem în faţă, inclusiv în special a dovezilor ştiinţifice extinse, suntem convinşi că acestea ne conduc la concluzia că:

1. după toate probabilităţile, Keto MCT a fost contaminat cu Roxadustat,

dar şi că:

2. doamna Halep trebuie să fi ingerat în mod clar Roxadustat dintr-o altă sursă.

Nu ar trebui să speculăm, şi nici nu o facem, asupra modului în care s-a ajuns la coincidenţa aparent foarte puţin probabilă a celor două surse separate de Roxadustat. Dovezile pur şi simplu nu ne spun. Tot ce putem adăuga aici este că, dacă ar trebui să eliminăm una sau alta dintre concluziile (1) şi (2) pentru a elimina această coincidenţă, ar fi concluzia (1). Dovezile în sprijinul concluziei (2) sunt prea convingătoare pentru ca aceasta să fie cea pe care să o dăm.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Suspendare maximă pentru Simona Halep: 4 ani! Două abateri grave: dopaj și modificarea pașaportului biologic. Românca ar putea reveni abia la 35 de ani

* ANALIZĂ. Edi Iordănescu a scos maximum posibil cu o echipă modestă: 2-2 în Elveția, 1-1 cu Israel, 2-0 cu Kosovo. Adversarii au fotbaliști mai buni

Becali a capitulat din nou în Europa: 0-2 în Danemarca! FCSB – singura echipă cu 4+1 antrenori!

Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

Lui Becali nu-i poate lua nimeni locul 2! Blestemul FCSB: în ultimii 8 ani a încheiat de 7 ori pe poziția secundă și o dată pe 5. N-a mai câștigat titlul din 2015, când era în pușcărie

Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

A 4-a finală consecutivă de Liga Campionilor cu un singur gol: Manchester City – Inter Milano 1-0! Italienii au pierdut toate cele trei finale din acest an

Cea mai tare finală din istorie! Argentina – Franța 3-3, Messi – Mbappé 2-3, Argentina e triplă campioană mondială! Ștafeta Kempes – Maradona – Messi

Sorana Cîrstea uimește lumea tenisului: la 33 de ani își egalează performanța de la 19 ani și e în „sferturi” la US Open! Culoar bun spre semifinale

10 COMENTARII

 1. La cei trei francezi se mai adauga un francez: Willy Delajod, arbitrul meciului România-Kosovo, arbitru care a permis umilirea Romaniei de către pseudo-echipa Kosovo, în loc sa aplice regulamentul și sa-i trimită acasa pe kosovari cu 3-0 pentru România. Și totul sub oblăduirea UEFA, care în ultimii ani a început sa se implice tot mai mult in politică dar nu uită să acuze pe alții că fac politică.
  Revenind la Simona acum se vede clar ca a fost fost o victima naivă a masinatiunilor stafului ei. Dar a fost și greșeala ei ca a avut prea multă încredere. Eu sint convins ca Simona nu e omul care să fraudeze, a muncit prea mult sa ajungă la nivelul la care a ajuns.

 2. Concluziile mele sunt urmatoarele:
  1. Mafia din tenis este mai jegoasa decat mafia din jurul footbalului romanesc.
  2. Drogata Serena Williams are scutire pentru toti steroizii, iar controalele anti doping sunt refuzate ca fiind rasiste.
  3. Nedreptatea este codificata in legi si regulamente, facute sa apere interesele marilor corporatii si mafiile sportive.
  4. Dezastrul vine la pachet cu tradarea si prostia. Daca Halep s-ar fi maritat cu un roman se chema ca-l face pe tasu’ de rusine. Daca s-a dus dupa un turc dubios i-a facut cinste mare. Asa ca a nimerit in plin complot al drogatei Williams.

 3. Foarte de acord cu Babacu si Dunn. Gorila de munte e specie protejata si nu e voie sa o sanctionezi indiferent de cite ori ai prins-o drogata. Ion Tiriac jr. a aratat o lista cu de cite ori si cu cesubstante a fost gasita drogata gorila de munte.
  Iar Simona i-a ”luat” ultimul grand slam si posibilitatea de a ajunge cea mai premiata jucatoare a lumii. De aici razbunarea probabila.

 4. Martalogu i-a vandut iluzii si fraiera a pus botul. Greseli in lant dupa marea performanta din 2019. A renuntat la o echipa fantastica si devoata Cahill, Dobre, Ruzici. S-a casatorit cu un mahnit, esuat in casnicii, cu multi ani mai mare, la indemnul parintilor, ca trebuie sa fie machidon. A sfarsit prin a divorta. S-a increzult in cel care i-a fost rival toata cariera Mouratouglu, un individ cinic. La TAS va dura probabil 2 – 3 ani, are deja unul pe bara. Simona trebuie sa faca pasul impotriva Academiei de Tenis a lui Mouratouglu, ca sigur are contract si obligatii sa nu-i dea substante interzise. Daca nu o va face, Simona isi merita sanctiunea. Poate da in judecata si firma producatoare, insa aici e mai greu, cum dovedesti ca dupa ce ai deschis ambalajul nu ai luat pe langa niste bunataturi? Avand in vedere recunoasterea vinei, Halep este indreptati sa se dea in Mouratouglu fara menajamente. Este ciudata si bucuria fara margini a Serenei Williams, cea care o peria peste tot si o numea demna de urmasa a sa. Posibil sa fi fost o lucratura pe bani grei care sa dea satisfactii. D-asta Helep trebuie sa mute impotriva lui Mouratouglu, altfel o sa ramana doar o suspendata, data afara din tenis ca dopata, a pierdut tot capitalul de imagine pe care il avea si pentru care muncise enorm si cu sacrificii. Aici se ajunge cand nu prea te duce capul si parintii iti dicteaza ce sa faci in viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.