Cuib KGB-ist la Eparhia Cernăuți: starețul Mănăstirii „Sfânta Înălțare“, prins când striga în timpul liturghiei că Biserica Ortodoxă a Ucrainei e „satanică“. Se așteaptă zvârcolirile RTV și Antena 3

0
2275
Starețul Serafim Dumitrovici, care incita la ură interconfesională în timpul slujbelor, se plânge că a fost lovit de agenții SBU. FOTO: Stiriledeastazi.ro

Un nou caz de provocare rusească a fost descoperit de Serviciul de Informații al Ucrainei (SBU) în sânul preoțimii închinate Moscovei. Anchetatorii l-au prins pe starețul de la Mănăstirea „Sfânta Înălțare“ de lângă Cernăuți incitând la ură inter-religioasă. Există suspiciuni că totul e coordonat de mitropolitul Meletie al Cernăuțiului și Bucovinei, care ține de Biserica Ortodoxă Rusă din Ucraina, închinată Moscovei.

Pe site-ul oficial guvernamental Ssu.gov.ua este publicat un comunicat care menționează că, în timpul liturghiilor, starețul îi ațâța pe enoriași împotriva Ucrainei și a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, care e autocefală și s-a desprins de sub controlul Kremlinului și al Patriarhului Kirill al Moscovei.

S-ar părea că e vorba de Serafim Dumitrovici, starețul Mănăstirii „Sfânta Înălțare” de lângă Cernăuți, care aparține de Biserica Ortodoxă Rusă din Ucraina. Acesta striga în timpul slujbelor că Biserica Ortodoxă a Ucrainei este „biserica lui Antihrist“ și „satanică“.

După ce a fost prins, starețul Serafim Dumitrovici s-a plâns, acum două zile, că agenții SBU l-au lovit și i-au confiscat biserica.

Comunicatul Guvernului de la Kiev: „În timpul liturghiilor, starețul a vorbit în mod disprețuitor despre Biserica Ortodoxă a Ucrainei, numind-o «biserica lui Antihrist» și «satanică»”.

„SBU îl pune sub acuzare pe mitropolitul UOC-MP din Bucovina”

„Serviciul de Securitate al Ucrainei și Poliția Națională l-au dat în vileag pe starețul Mănăstirii «Sfânta Înălțare» din Eparhia de Cernăuți-Bucovina a Bisericii Ortodoxe Ruse din Ucraina (Patriarhia Moscovei) pentru incitare la ură interreligioasă.

În timpul liturghiilor, acesta a vorbit în mod disprețuitor despre Biserica Ortodoxă a Ucrainei, numind-o «biserica lui Antihrist» și «satanică».

Procedând astfel, a jignit sentimentele religioase ale credincioșilor și a provocat o agravare a situației interne din regiune.

Investigația inițiată de SBU a confirmat faptele legate de activitatea infracțională a clericului.

Pe baza materialelor SBU, infractorului i s-a comunicat o notificare de suspiciune în temeiul părții 1, art. 161 din Codul penal al Ucrainei (încălcarea egalității cetățenilor pe baza rasei, naționalității, regiunii, convingerilor religioase, handicapului și a altor motive).

Problema alegerii unui tip de detenție este în curs de a fi lămurită. Ancheta este în curs de desfășurare pentru a stabili toate circumstanțele infracțiunii.

Operațiunea a fost condusă de Biroul SBU din regiunea Cernăuți împreună cu Poliția Națională, sub supravegherea Procuraturii districtuale.”

Televiziunile oligarhilor din România, piese importante în angrenajul propagandei rusești

Ultima oară când rușii au reușit să facă scandal în Bucovina ucraineană a fost astă-iarnă, cu ajutorul televiziunilor Antena 3 și România TV. Acestea i-au acordat ample spații unui alt preot închinat Moscovei, îndrăcitul Longhin Jar, dezinformându-și telespectatorii cărora le-au spus că ar fi vorba de un „preot român“ persecutat de ucraineni pentru a nu putea sluji în limba română.

În realitate, preotul Longhin Jar n-avea nicio legătură cu Biserica Ortodoxă Română, el fiind chiar un vehement dușman al clerului din BOR, pe care-l acuzase în repetate rânduri de satanism. Longhin Jar se număra printre preoții din Mitropolia Cernăuțiului și Bucovinei prinși că acționau sub coordonarea FSB (fostul KGB) împotriva statului ucrainean.

Timp de câteva săptămâni, posturile de televiziune ale oligarhilor români au dus această campanie de dezinformare în rândurile publicului, aliniindu-se astfel propagandei Moscovei. Tema subliminală era înscrisă în narativul mai larg propagat de Rusia, conform căruia la Kiev este un Guvern satanic, supus Ocultei Mondiale, care luptă împotriva ortodoxiei și a drept-credincioșilor.

În particular, publicul din România a fost țintit de propaganda rusească preluată entuziast de România TV și Antena 3 cu ideea că ucrainenii îi urăsc pe români și, din acest motiv, îi persecută în Bucovina de Nord.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Așa arată iresponsabilitatea criminală: după ce a falimentat România, Ciolacu anunță că nu mai vrea premier până nu se face reforma pensiilor speciale și nu se încheie greva profesorilor

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

17 monitoare TV curbate ultraperformante, speciale pentru jocuri video, și 19 laptopuri de top – ultimele cumpărături ale ministerului lui Burduja. În total, 300.000 de lei + TVA

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Epilogul manipulării Bâstroe: adâncimea canalului e perfect regulamentară, de 6-7 metri, arată măsurătorile oficiale făcute de români. Demisia, Grindeanu!

INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

* Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.