Nelu Tătaru: Sutele de infecții cu Covid-19 apărute în ultimele zile pun presiune pe spitale, care au “tendința de suprapopulare”

0
3550

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat pentru Hotnews.ro că, deși situația este încă sub control, “există o tendință de suprapopulare” a spitalelor din București și din unele județe cu bolnavi de Covid-19.

Oficialul guvernamental face apel la populație să respecte regulile de protecție pentru ca lucrurile să rămână în parametrii actuali.

“Există o tendință de suprapopulare la nivelul spitalelor din București și din unele județe”, care “sunt aproape de limita maximă”, spune ministrul Sănătății

Autoritățile se așteptau ca numărul de infecții să crească după ridicarea treptată a interdicțiilor în societate, a afirmat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru Hotnews.ro.

Acesta spune că autoritățile sunt pregătite și că vor face față, dar le cere românilor să fie precauți și să respecte măsurile de protecție.

Totuși, ministrul recunoaște că, după o serie de zile în care numărul zilnic de cazuri noi a sărit de 300, “există o tendință de suprapopulare la nivelul spitalelor «Matei Balș» și «Victor Babeș», din București, dar și în anumite zone, anumite spitale din unele județe, care au o suprasolicitare în acest moment sau sunt aproape de limita maximă”.

În aceste situații, “o parte dintre cazuri vor fi dirijate către spitalele din apropiere, în măsura în care nu vor mai exista locuri”.

“Ne așteptam să avem această creștere a numărului de cazuri

Reprezentanții Institutului „Matei Balș” au anunțat joi că nu mai fac internări pentru că nu mai au paturi libere: capacitatea spitalului e ocupată 100% cu bolnavi de Covid-19.

La Iași, Spitalul de Boli Infecțioase mai avea doar 10 paturi libere din totalul de 210.

La Brașov, în Spitalul Județean nu mai era niciun loc.

Nelu Tătaru a mai declarat, în dialogul cu reporterul Hotnews.ro, că unele spitale-suport Covid-19 au cerut să revină la patologia non-Covid, “crezând că s-a terminat. Ei bine, nu s-a terminat!“.

„Ne așteptam să avem această creștere a numărului de cazuri. Populația ar trebui să respecte regulile impuse și acele norme de desfășurare și funcționare a măsurilor de relaxare tocmai aplicate. În condițiile în care vom respecta aceste reguli, putem gestiona acest număr de cazuri“, a declarat Tătaru.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

PSD a trimis un polițist-pușcăriaș să susțină agresiunea asupra lui Nicușor Dan! Soția sa e tot polițistă, angajată la Firea

În plină pandemie, Daniel Florea (PSD), primarul Sectorului 5, a dat unei firme turcești cu sediul la Moscova un contract de 185 de milioane de euro pentru îngrijirea spațiilor verzi

Robert Negoiță și-a plimbat iubita prin China pe banii Primăriei! A cazat-o la hotel de 5 stele

Putea fi doar măturător, dar PSD l-a pus șef la ADP Sectorul 4. Marian Goleac, aghiotantul primarului Băluță, și-a falsificat diplomele de Bac și de facultate. DNA l-a trimis în judecată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here