sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăMainÎn plină pandemie, Daniel Florea (PSD), primarul Sectorului 5, a dat unei...

În plină pandemie, Daniel Florea (PSD), primarul Sectorului 5, a dat unei firme turcești cu sediul la Moscova un contract de 185 de milioane de euro pentru îngrijirea spațiilor verzi

-

În timp ce restul țării fierbea de teama virusului și a crizei economice, Daniel Florea, primarul Sectorului 5 din București, a încredințat unei firme turcești cu sedul la Moscova un contract de 185 de milioane de euro pentru a se ocupa de spațiile verzi în următorii 4 ani.

Povestea este prezentată de jurnalista Bianca Albu în Buletin.de. Licitația organizată de Florea a fost adjudecată de un consorțiu de 4 firme turcești, condus de o societate cu sediul la Moscova.

Firma care a primit de la primarul PSD al Sectorului 5 contractul de 185 de milioane de euro are sediul la Moscova și este apropiată de Putin

Suma pentru care s-a semnat contractul este una-record: 888.950.808 lei (aproximativ 185 de milioane de euro). Aflat pe ultima sută de metri a mandatului său, Florea s-a grăbit să semneze un contract care-l va angaja pe succesorul său, oricare ar fi acesta, deoarece angajamentul este pe perioada 2020-2024.

La fel de scandalos este că actul s-a semnat pe 1 mai, în plină stare de urgență și în timp ce primăriile din țară cereau deja disperate bani de la Guvern, invocând criza și prăbușirea încasărilor.

- Advertisement -

Nu este primul caz în care comportamentul primarilor nu se potrivește deloc cu declarațiile lor despre situația financiară. Ziaristii.com a prezentat deja situația nenumăratelor cluburi sportive finanțate de primării, care în primele luni din 2020 au primit de la buget sume-record. Simultan, edilii semnau memorandumuri către guvern, cerând neapărata suplimentare a bugetelor, în caz contrar urmând “să punem lacătul pe orașe”.

Jurnalista de la Buletin.de a descoperit că, în cazul contractului semnat cu turcii, Florea a invocat “o necesitate stringentă”.

În timp ce PSD țipa că Guvernul se folosește de pandemie ca să semneze contracte păguboase, primarul Florea le dădea 185 de milioane turcilor

PSD are, mai ales în București, o slăbiciune bolnăvicioasă față de turci. Primărița Capitalei, Gabriela Firea, le-a dat unor companii din țara dictatorului Erdogan contractele prin care a cumpărat 400 de autobuze cu motoare Diesel și 100 de troleibuze, ba vrea chiar și 100 de tramvaie tot din Turcia.

- Advertisement -

Liderul consorțiului de firme care a câștigat licitația de 185 de milioane de euro pentru spațiile verzi din Sectorul 5 este o companie apropiată de Vladimir Putin, președintele Rusiei. Ca un făcut, filiala românească a acestei companii (care se ocupă de construcții și nu de amenajări peisagistice) a fost deschisă cu mai puțin de o lună înainte ca Primăria Sectorului 5 să anunțe licitația.

În ultimele săptămâni, una din temele preferate ale PSD și ale președintelui său Marcel Ciolacu a fost aceea că, profitând de pandemie, Guvernul a făcut achiziții și contracte păguboase, care pot fi încadrate la corupție.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fostul șef al trupelor americane în Europa: „Rusia ar putea lansa o invazie în România sau în statele baltice“, pentru a testa reacția NATO

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -