Institutul “Matei Balș” nu mai are paturi libere: s-a umplut cu bolnavi de Covid-19. Cel mai mare spital de boli infecțioase din țară nu mai face internări

1
3660

Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, cel mai mare din România cu acest profil, nu mai are locuri: s-a umplut cu bolnavi de Covid-19. În acest moment, în spital nu se mai pot face internări, anunță europafm.ro.

Informația a fost furnizată, pentru postul de radio sus-menționat, de medicul Adrian Marinescu, care încearcă să lanseze și un avertisment către populație că situația devine serioasă.

Cel mare spital de boli infecțioase din România, Institutul “Matei Balș”, nu mai face internări: toate paturile sunt pline cu bolnavi de Covid-19

Potrivit doctorului Adrian Marinescu, creșterea numărului de cazuri raportată în ultimele zile, despre care PSD susține că ar fi “trasă din pix”, se simte efectiv în spitale, care sunt luate cu asalt de pacienți.

În ultimele săptămâni, pe fondul relaxării oamenilor, al ridicării treptate a restricțiilor și al propagării teoriilor conspiraționiste de către liderii PSD și Pro România, numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a crescut amenințător.
După ce, între 17 mai și 9 iunie (23 de zile), s-a depășit puțin pragul a 200 de cazuri pe zi în doar 3 zile, dup 10 iunie lucrurile s-au agravat rapid.

  • pe 10 iunie au fost 196 de cazuri,
  • pe 11 iunie au fost 237 de cazuri,
  • pe 12 iunie au fost 222 de cazuri,
  • pe 13 iunie au fost 275 de cazuri,
  • pe 14 iunie au fost 320 de cazuri,
  • pe 15 iunie au fost 166 de cazuri,
  • pe 16 iunie au fost 250 de cazuri,
  • pe 17 iunie au fost 345 de cazuri,
  • pe 18 iunie au fost 320 de cazuri.

Medicul de la “Matei Balș” nu este singurul care s-a alertat. Zilele trecute, și alți infecționiști și epidemiologi au observat că li se umplu din nou secțiile, în condițiile în care spitalele de suport încep să-și retragă treptat sprijinul, după ieșirea din starea de urgență.

La “Matei Balș”, spune medical Adrian Marinescu, citat de Europa FM, nu se mai pot face internări: “În momentul ăsta nu sunt locuri libere și este clar că cifrele din ultimele zile se văd în plan practic, la spitalele de boli infecțioase. Sigur că vom face și externări și lucrurile vor merge în continuare. Trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă situația va merge în sensul creșterii acestui număr de îmbolnăviri, să se depășească de capacitatea de internare, și în secțiile normale și la ATI”.

Situație serioasă în toată țara: nici la Brașov nu mai sunt paturi libere, iar la Iași mai sunt doar 10 locuri din 210. Cazurile cu complicații s-au înmulțit

Situația este similară la Brașov, unde Spitalul Județean a umplut toate paturile rezervate pacienților bolnavi de Covid-19. Direcția de Sănătate Publică încearcă acum să improvizeze un spital de campanie de 100 de locuri la Săcele, într-o sală de sport.

La Iași, Spitalul de Boli Infecțioase mai are, scrie europafm.ro, doar 10 paturi libere din totalul de 210! Numărul pacienților cu forme mai agresive ale bolii este în creștere.

Situația s-a complicat și la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj. Într-un interviu acordat pentru pressone.ro în urmă cu câteva zile, doctorița Teodora Iacob menționa: “Acum suntem într-un moment foarte alunecos. Pentru că, deși am avut o tendință de descreștere a numărului de cazuri la final de mai, de câteva zile încoace a început să se înregistreze o creștere. Suntem undeva în zona de evaluare a perioadei de relaxare și vedem că avem o ușoară creștere. Nu e o situație prea plăcută pentru noi. Nefiind stare de urgență, nu mai avem spitalele satelit care să ne ajute. Și atunci am rămas noi, infecționiștii, singuri în bătălia asta, cu o ușoară creștere“.

Președintele Iohannis și-a declarat public îngrijorarea și i-a rugat pe români să fie precauți. Ponta și Ciolacu anunță, în schimb, că nu e niciun pericol

Joi, președintele Iohannis a făcut un apel public către români, pe care i-a rugat să respecte regulile de distanțare socială și de protecție în vigoare acum (să se spele pe mâini, să poarte măști de protecție, să evite pe cât posibil aglomerația etc).

Guvernul a reușit să prelungească starea de alertă cu încă 30 de zile, printr-o Hotărâre de Guvern, deși PSD și Pro România au încercat s-o blocheze. Marcel Ciolacu și Victor Ponta au chemat public românii la sfidarea măsurilor de precauție, afirmând că nu e niciun pericol. Cei doi și-au dat măștile jos în plenul Parlamentului, pentru a arăta că nu li se întâmplă nimic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

În plină pandemie, Daniel Florea (PSD), primarul Sectorului 5, a dat unei firme turcești cu sediul la Moscova un contract de 185 de milioane de euro pentru îngrijirea spațiilor verzi

Robert Negoiță și-a plimbat iubita prin China pe banii Primăriei! A cazat-o la hotel de 5 stele

Putea fi doar măturător, dar PSD l-a pus șef la ADP Sectorul 4. Marian Goleac, aghiotantul primarului Băluță, și-a falsificat diplomele de Bac și de facultate. DNA l-a trimis în judecată

Ce simte un medic când, întors de la spital, întâlnește vecinii care-l lămuresc că “virusul nu există”? Emoționanta mărturie a unei doctorițe din Cluj

1 COMENTARIU

  1. Vela i-ai pe ponta, Tăriceanu, Ciolacu de mânuțe și-i dui la Balș…la spital… să vadă cu ochii lor ..!!!..poate îi lași o noapte pe la urgențe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.