Putea fi cel mult măturător, dar PSD l-a pus șef la ADP Sectorul 4. Marian Goleac, aghiotantul primarului Băluță, și-a falsificat diplomele de Bac și de facultate. DNA l-a trimis în judecată

0
5760
Goleac e cel din dreapta (ras în cap)

Marian Goleac, șeful ADP Sectorul 4, a fost trimis în judecată de DNA pentru înșelăciune în formă continuată, sub acuzația că și-a falsificat atât diploma de Bacalaureat, cât și diploma de facultate.

Personajul, apropiat de Clanul Sportivilor, este aghiotantul lui Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 din București. Studiile îi permiteau să fie cel mult măturător, dar PSD l-a pus șef la Administrația Domeniului Public din sectorul respectiv.

Marian Goleac e acuzat de DNA că și-a falsificat atât diploma de Bac, cât și diploma de facultate. PSD l-a uns șef la ADP Sectorul 4, unde învârte „suveica” banilor publici

Soția lui Marian Goleac, Nicoleta-Matilda Goleac, este subprefect al Bucureștiului, iar fiul celor doi, Antonio Goleac, care-și face veacul la piscina liderului Clanului Sportivilor, a fost numit, în plină pandemie, șef la Poliția Locală a Sectorului 4.

G4Media.ro notează că ADP Sectorul 4, compania condusă de Goleac, a primit de la Primăria Sectorului 4 (de care aparține) un contract în valoare maximă de jumătate de miliard de lei (peste 100 de milioane de euro) ca să amenajeze domeniul public. Achizițiile făcute de ADP nu sunt publice și nu se știu prețurile produselor cumpărate din banii de la buget.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

GOLEAC MARIAN,  director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 S.A. (la data întocmirii rechizitoriului), pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008 – mai 2020, inculpatul Goleac Marian ar fi deținut pe nedrept funcțiile de director general adjunct interimar și director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA (ce are ca acționar principal Consiliul Local al Sectorului 4), obținând în acest mod un folos patrimonial necuvenit în cuantum de 1.762.610 lei (cuantumul veniturilor încasate în funcțiile menționate mai sus).

Concret, cu ocazia încheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus în eroare pe membrii Consiliului de administrație a SC (ADP) 4 SA prin aceea că, la dosarul de angajare, ar fi depus o adeverință  prin care se atesta că este absolvent al unei facultăți de electrotehnică și informatică, specializarea electromecanică (promoția 2002) și ulterior ar fi atașat o diplomă de inginer. Aceste documente ar fi fost obținute în condiții nelegale, în realitate inculpatul nefiind nici măcar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosită de acesta pentru înscrierea la universitatea respectivă fiind falsă).

Conform statului de funcții al ADP 4 SA, inculpatul Goleac Marian ar fi putut ocupa doar funcții de execuție pentru care sunt necesare doar studii gimnaziale, cum ar fi: floricultor, lucrător pentru salubrizare spații verzi, îngrijitor clădiri, fierar betonist, pavator, etc.

Până la data întocmirii prezentului rechizitoriu SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA nu a comunicat dacă se constituie parte civilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.