Sputnik ne bate obrazul: „Popor ingrat! Dragnea și Năstase au făcut multe lucruri bune pentru România. Dar poporul vrea pușcării, anchete, vinovați!“

5
1667

Într-un editorial virulent, semnat de Dragoș Dumitriu, oficina de propagandă rusească Sputnik.md „distruge“ poporul român, pe care-l numește “ingrat” pentru că s-a dat cu multinaționalele și cu americanii și “îi vrea cenușa” marelui patriot Liviu Dragnea, așa cum s-a întâmplat și cu Adrian Năstase.

Trebuie spus că punctul de vedere rusesc este scris cu mâna unui fost parlamentar PRM și al Partidului Conservator (Dan Voiculescu) – asta, pentru a ne face o idee care au fost și sunt conexiunile din țară ale “marelui prieten de la Răsărit”.

Ideile principale ale editorialului sunt deosebit de interesante. Este strecurat discret și adevăratul of al Rusiei în legătură cu România: apartenența la NATO și prezența trupelor americane aici – lucru care îl încurcă foarte tare pe Putin. În jurul acestui “sâmbure” (poporul ingrat vrea „cenușa unuia care nu și-a dorit România – colonie și teren pentru amplasat baze!“) este contruit un întreg înveliș din teme recurente în propaganda rusă și a PSD: multinaționalele, Occidentul veros, suveranismul, marii patrioți cărora nu trebuie să le căutăm averile etc.

Surpriza Sputnik: Dragnea plănuia să scoată armata americană din România!

Dragoș Dumitriu îi aduce osanale și unui semi-interlop, Codrin Ștefănescu – mâna cu care Dragnea făcea lucrurile murdare –, de care pare deosebit de apropia.

Așa aflăm, de fapt, și un lucru neașteptat, pentru că Dragnea n-a îndrăznit niciodată să-l spună public: fostul lider al PSD plănuia să îi scoată pe americani din România, pentru că nu-și dorea baze militare ale acestora aici!

Iată câteva dintre acuzațiile aduse de oficina Rusiei românilor sub titlul “Cazul Dragnea și starea de popor ingrat”: “Îl vreți cenușă pe unul care v-a mărit veniturile, a înghețat prețurile, a taxat marile combinații multinaționale și exploatările resurselor românești – și a ridicat fruntea în fața stăpânilor de la vest! Iar odată cu el ai ridicat fruntea și tu, popor ingrat! (…) pe Dragnea și Năstase îi leagă un fir roșu: au făcut multe lucruri bune pentru România, fiecare într-un context complicat – și, mai ales, au încercat să facă. (…) intuiția lui Liviu Dragnea l-a pus pe un ecartament apropiat de al marelui său predecesor: a avut viziunea unei Românii suverane, poate chiar așezată la masa rotundă a dialogului internațional. (…)

Dar… pentru că a îndrăznit să calce pe urmele lui Năstase, Dragnea trebuie nimicit! Ca și Adrian Năstase! (…)

Condamnarea lui este, pentru mine, clar, o făcătură; dar mărturisesc că, după 31 de ani de presă și ceva ani de politică, spun deschis că nu am încercat să știu ce avere are Dragnea și nici nu mai interesează cum a făcut-o. (…)

Deci nu, nu mă mai interesează că Dragnea are o super vilă în Teleorman – care nu costă cât un apartament de lux din Cotroceni sau Dorobanți! Și nici cât șase case la Sibiu, nici cât o vilă la Miami sau una lângă București.

În schimb, mă interesează că Liviu Dragnea a fost un lider care a venit cu un program pentru oameni și a încercat să îl respecte, în bună măsură. Un lider care a mărit pensii și salarii, care a și-a pus gând să mai oprească profitul nesimțit la multinaționalelor, care a înghețat – nu salariile, ci prețurile!

Da, acesta e adevărul, popor ingrat, vorba Mareșalului: îl vreți cenușă pe unul care v-a mărit veniturile, a înghețat prețurile, a taxat marile combinații multinaționale, a accizat exploatările resurselor românești – și a ridicat fruntea în fața stăpânilor de la vest… și mai de la vest! Iar odată cu el, ai ridicat fruntea și tu, popor ingrat! Cenușa unuia care nu și-a dorit România – colonie și teren pentru amplasat baze!

Nu, poporul ingrat i-a susținut pe cei care au înghețat salariile și lasă prețurile să zboare libere, pe cei care vor România îndatorată, acaparată de multinaționale (poate s-or angaja și ei pe-acolo!) – și mai ales ocupată de baze militare străine, plină de armament care să o transforme într-o țintă a unui conflict!

Poporul ingrat vrea pușcării, anchete, vinovați… și culmea, au ales să facă toate astea pe unii mai hoți, mai distrugători, mai vinovați! Și mai ales – mult mai fățarnici și mai cinici!

Cam atât despre Liviu Dragnea, Adrian Năstase și (o parte mare din) popor.

Sper doar că ingratitudinea este o stare a unui popor – nu o caracteristică. Deși «starea» asta s-a repetat de multe ori în istorie, chiar dacă poporul nu recunoaște“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cumpănașu a înjurat-o isteric pe mama unei eleve, la RTV: „Marș dracului! Fiica ta va ajunge la școala de corecție!”

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

* Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

5 COMENTARII

  1. Ce popor nerecunoscator! Refuza sa se adune in numar urias in fata puscariei de la Rahova si sa-l elibereze pe eroul intre eroii neamului, Liviu Dragnea, cel care voia o Romanie fara puscarii, fara anchete, si fara vinovati! Si mai ales sa avem o tara scoasa din alianta NATO si fara investitori din tarile civilizate. Felicit pe nataraul Dragos Dimitriu pentru analiza lui clarvazatoare care mi-a deschis ochii si ma face sa regret ratarea sansei istorice pe care am avut-o sub conducerea excrocului Dragnea…

  2. Vedeti cum se faceau si discursurile lui Ceausescu? In acelasi stil!!! Ce usor imbrobodesti un popor? Privitorii la Antena 3 gusta astfel de mizerii pentru ca au fost indoctrinati picatura cu picatura sa iubeasca Rusia din nou prin ricoseu…intreaba pe oricare dintre acesti adulatori ai Antenei 3 si vei vedea ce ura au pe tot ce inseamna vestul ! Chiar daca afirma ca Antena 3 e cu vestul! Ei fabuleaza, asa…cred ca un post care a sustinut si sustine mafia pro-rusa e cu vestul!

  3. Fereasca Dumnezeu si Maicuta Domnului. Si se mai da mare ziarist acest kominterist. Cam asa gandesc rusii de asta nu au nici un produs de calitate sa concureze cu vestul asta pe cqre il urasc. Macar unul singur. o marca de masin abuna..un produs de igiena…un film rusesc sa fie no 1 la bixoffice..o mqrca de caramele macar. Nici la votca nu sunt luderi. Ii bate Finlandia de la distanta. Stalin si poporul rus libertatea ne au adus. HAI SICTIR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here