Acasă Lumea America Record absolut: 30.000 de minciuni spuse de Donald Trump în 4 ani...

Record absolut: 30.000 de minciuni spuse de Donald Trump în 4 ani de mandat! Care sunt cele mai gogonate

Până la finalul președinției sale, Donald Trump este pe cale să depășească pragul de 30.000 de minciuni și afirmații false sau înșelătoare, conform echipei de fact-checkeri a Washington Post, citată de The Independent.

În secțiunea sa de fact-checking, „Washington Post” arată că Donald Trump a spus 29.508 de minciuni sau afirmații înșelătoare până la data de 5 noiembrie 2020. Toate acestea nu includ, însă, afirmațiile false făcute cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 și teoriile conspirației legate de acesta pe care le-a promovat.

Numărul de minciuni a crescut accentuat în luna octombrie 2020, când Trump a făcut aproximativ 4.000 de afirmații false. Conform editorului secțiunii, Glenn Kessler, Trump a făcut de două ori mai multe afirmații false în octombrie 2020 decât a făcut pe tot parcursul anului 2017. Acesta notează că tendința s-a menținut în ciuda faptului că președintele american a fost bolnav de Covid-19 timp de o săptămână, fapt care i-a limitat ieșirile publice.

Recordul de minciuni pe parcursul a 24 de ore a fost atins pe 2 noiembrie 2020, cu o zi înainte de alegerile prezidențiale, când președintele a făcut 504 afirmații demonstrabil false.

Printre cele mai repetate afirmații false ale lui Donald Trump este cea conform căreia în timpul administrației sale „s-a construit cea mai puternică economie din istoria SUA”. Datele indică faptul că economia americană a fost mai puternică pe parcursul administrațiilor Eisenhower (1953-1961), L. B. Johnson (1963-1969) sau Clinton (1993-2001).

Una din 5 minciuni ale lui Donald Trump se referă la economie sau locuri de muncă.

 Cel mai recent, președintele american în funcție a fost înregistrat în timp ce, în cadrul unui apel telefonic lung de o oră, încerca să-l convingă pe un oficial al Guvernului din statul american Georgia să-i găsească 11.780 de voturi cu care să răstoarne rezultatul alegerilor din acest stat.

De-a lungul apelului, Trump face un număr impresionant de afirmații demonstrabil false, susține teorii ale conspirației promovate de grupuri precum Q-Anon și prezintă drept adevăruri puncte de vedere puternic ideologice și ideologizate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările