Record absolut: 30.000 de minciuni spuse de Donald Trump în 4 ani de mandat! Care sunt cele mai gogonate

1
397

Până la finalul președinției sale, Donald Trump este pe cale să depășească pragul de 30.000 de minciuni și afirmații false sau înșelătoare, conform echipei de fact-checkeri a Washington Post, citată de The Independent.

În secțiunea sa de fact-checking, „Washington Post” arată că Donald Trump a spus 29.508 de minciuni sau afirmații înșelătoare până la data de 5 noiembrie 2020. Toate acestea nu includ, însă, afirmațiile false făcute cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 și teoriile conspirației legate de acesta pe care le-a promovat.

Numărul de minciuni a crescut accentuat în luna octombrie 2020, când Trump a făcut aproximativ 4.000 de afirmații false. Conform editorului secțiunii, Glenn Kessler, Trump a făcut de două ori mai multe afirmații false în octombrie 2020 decât a făcut pe tot parcursul anului 2017. Acesta notează că tendința s-a menținut în ciuda faptului că președintele american a fost bolnav de Covid-19 timp de o săptămână, fapt care i-a limitat ieșirile publice.

Recordul de minciuni pe parcursul a 24 de ore a fost atins pe 2 noiembrie 2020, cu o zi înainte de alegerile prezidențiale, când președintele a făcut 504 afirmații demonstrabil false.

Printre cele mai repetate afirmații false ale lui Donald Trump este cea conform căreia în timpul administrației sale „s-a construit cea mai puternică economie din istoria SUA”. Datele indică faptul că economia americană a fost mai puternică pe parcursul administrațiilor Eisenhower (1953-1961), L. B. Johnson (1963-1969) sau Clinton (1993-2001).

Una din 5 minciuni ale lui Donald Trump se referă la economie sau locuri de muncă.

 Cel mai recent, președintele american în funcție a fost înregistrat în timp ce, în cadrul unui apel telefonic lung de o oră, încerca să-l convingă pe un oficial al Guvernului din statul american Georgia să-i găsească 11.780 de voturi cu care să răstoarne rezultatul alegerilor din acest stat.

De-a lungul apelului, Trump face un număr impresionant de afirmații demonstrabil false, susține teorii ale conspirației promovate de grupuri precum Q-Anon și prezintă drept adevăruri puncte de vedere puternic ideologice și ideologizate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here