Șoșoacă a primit trei amenzi (în total, 4.500 de lei) după protestele CapVid. Un alt anarhist, Chitic, cere bani de la oameni pentru a-și plăti amenzile

2
981
Șoșoacă, Chitic, Lazarus și alte șoșocăreli în Piața Victoriei

În urma protestelor de sâmbătă – anemice, dar zgomotoase și puternic promovate de televiziunile „Ciumei Roșii” – au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.950 de lei, atât organizatorilor, cât și unora dintre participanți.

Printre cei sancționați: avocații Diana Iovanovici-Șoșoacă (4.500 de lei) și Dan Chitic (3.000 de lei). Chitic face chetă publică pentru a strânge banii.

Diana Șoșoacă, senatoare ex-AUR, a primit trei amenzi, în valoare totală de 4.500 de lei, pentru refuzul de a purta mască la protestele de sâmbătă seară. Cele trei amezi, de câte 1.500 de lei fiecare, i-au fost aplicate pentru cele trei locuri în care a participat la mitingurile anti-„botniță” și anti-vaccinare: în Piața Victoriei, în Parcul Izvor (la Parlament) și lângă Palatul Cotroceni (la Președinție).

Dan Chitic a primit două amenzi de câte 1.500 de lei fiecare, după ce a fost identificat printre organizatori în Piața Victoriei și printre protestatari la Cotroceni.

Jandarmeria București a anunțat sâmbătă seară că a aplicat 30 de amenzi, în valoare totală de 29.950 de lei (în medie, aproape 1.000 de lei per sancțiune). Cinci dintre aceste amenzi i-au vizat pe Diana Șoșoacă (trei sancțiuni) și Dan Chitic (două).

Celelalte 25 de amennzi au fost date altor organizatori și participanți.

Jandarmeria face verificări în continuare pentru identificarea altor persoane care au încălcat normele în vigoare.

Ferma Animalelor la protestele CapVid

În București au avut loc, sâmbătă, două proteste: unul în Piața Victoriei (cel politic, cu Șoșoacă în prim-plan) și unul în Piața Universității (fără politicieni). La fiecare dintre ele au participat câteva sute de manifestanți (600-700 în Piața Victoriei, 300-400 în Piața Universității). Cele două grupuri s-au reunit ulterior în Parcul Izvor, de unde au pleca spre Palatul Cotroceni.

Protestatarii nu au purtat mască și nu au respectat distanțarea fizică.

Manifestațiile au fost dominate de personaje caraghioase, anarhiste și iresponsabile, precum Diana Iovanovici-Șoșoacă (senatoarea urlătoare), Dan Chitic (avocat „tăricean”), Luis Lazarus (jurnalist conspiraționist), Iosefina Pascal (săgeata Mariei Grapini, ambele – săgețile lui Dan Voiculescu), Amalia Bellantoni (urlătoarea HoReCa, pe relația Sicilia), Pompiliu Diplan (instigator lansat de Nașul TV), Codruța Cerva, Oana Lovin și Adriana Bahmuțeanu (cerve PSD-iste), Valentin Guia (teolog RTV-ist), Emil Străinu (general de factură iliesciano-kaghebistă) și Florina Maior (soția pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, fost deputat PSD, ea însăși ex-pușcăriașă și beneficiară de indemnizație de revoluționar, deși în decembrie 1989 avea 9 ani!).

Și-au făcut apariția și nelipsitele personaje Floricica Dansatoarea (supărată, totuși, că n-a fost lăsată să danseze pe scenă, care a fost monpolizată de Șoșocica Dansatoarea) și Stegarul Dac (e atât de bezmetic, încât a protestat împotriva tuturor, chiar și a lui însuși!).

Comunicatul Jandarmeriei București (sâmbătă seara)

„În legătură cu manifestațiile publice de protest care au avut loc astăzi, 20 martie a.c., în zonele Piața Victoriei, Piața Universității, Parc Izvor și zona statuii Leu, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Până la momentul întocmirii acestui comunicat, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 29.950 de lei, atât organizatorilor cât și unora dintre participanți.

Organizatorii activităților au fost sancționați contravențional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți, nu au asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 și nu au respectat locul de desfășurare a activităților declarate.
Participanții la adunările publice au fost sancționați pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun.”

Apelul prin care Dan Chitic cere bani ca să-și plătească amenzile

Și pentru că cineva trebuie să tragă ponoasele… și întotdeauna ăla e organizatorul evenimentului, uite că Jandarmeria mi-a aplicat ieri două amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru încălcarea protocolului pe care l-am agreat cu privite la manifestația de ieri, din Piața Victoriei!

Da, deși jandarmii au avut un comportament ireproșabil ieri, având surpriza să întâlnesc oameni care simt și gândesc ca noi, ei au trebuit să facă ce aveau de făcut… chiar dacă mi-au spus că o fac cu părere de rău!

Îi cred! Nu îi condamn.

Și le mulțumesc înca o dată pentru tot ce au făcut pentru și împreună cu mine și cu cele câteva mii de persoane care au venit în Piață.

Cu toate astea, dacă doriți să contribuiți și Dvs. la plata acestui obol pe care a trebuit să-l aduc pentru apărarea drepturilor și libertăților noastre, vă rog să o faceți.

Donațiile Dvs. mi le puteți trimite:

– pe Revolut (…),

– prin paypal (…)

– și/sau la unul dintre conturile: (…) și (…) – beneficiar: Daniel Mircea Victor Chitic.

Vă mulțumesc!

Post script: am fost întrebat de ce nu contest amenzile.

Le voi contesta… dar sunt șanse de 99,99% că voi pierde.

Ce să contest?

Să contest că am schimbat locul de desfășurare a manifestației și că nu am pus «scena» cu sonorizarea unde am convenit? Sau că nu am fost mai mult de 100 de persoane?

Sunt curios ce avocat se oferă să mă apere și să câștige cele două contestații…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. PUȚIN, FOARTEEEE/MULT-PREAAAA PUȚIN!!!!!!!!!!!!

    Pentru (NENUMĂRATELE!) ILEGALITĂȚI (!) comise până acum, Șoșoacei trebuia… să i se fi ridicat deja imunitatea-judiciară-de-parlamentar (!), să… i se deschis dosar-PENAL (!) și să fie în… AREST-PREVENTIV!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here