miercuri, mai 1, 2024
AcasăNewsSondaj de opinie: USR, PMP și Forța Dreptei ar avea împreună 18%....

Sondaj de opinie: USR, PMP și Forța Dreptei ar avea împreună 18%. PSD – 28%, AUR – 22%, PNL își continuă căderea – 18%

-

Procentajele însumate ale USR, PMP și Forța Dreptei ar fi, în acest moment, de 18%, relevă un sondaj de opinie făcut de firma „The Center“, la comanda USR, în perioada 27 mai – 11 iunie. Dintre cele trei formațiuni, doar USR ar trece pragul electoral dacă acestea candidează individual, mai relevă sondajul.

În frunte rămâne PSD, dar nu la scorurile astronomice date de companiile de casă ale acestui partid – ar fi vorba de 28% dintre voturile românilor. Cu doar 18%, PNL a rămas tot mai mult în urma AUR, care și-a consolidat locul 2 în sondaj, cu 22%.

E de așteptat ca în lunile următoare, odată cu pierderea șefiei Guvernului, liberalii să scadă și mai mult în sondaje.

USR are, pe cont propriu, 13%. UDMR are 6%, în timp ce restul partidelor nu fac pragul electoral. PMP ar lua 3%, Forța Dreptei și Pro România – câte 2%. REPER-ul lui Dacian Cioloș nu intră nici în marja de eroare, care la acest sondal făcut telefonic, pe 916 persoane, este de 3,4%.

- Advertisement -

Pe de altă parte, nivelul de încredere pe care-l au românii în politicienii actuali este dramatic de scăzut. Lider e Emil Boc, primarul Clujului, cu doar 12%. Urmează Mircea Geoană și Marcel Ciolacu – câte 11%. Cătălin Drulă și Gabriela Firea au câte 10%. Klaus Iohannis e situat la numai 8%.

Gabriela Firea trezește, în același timp, cea mai mare adversitate dintre primii 7 politicieni – 60% dintre subiecți au o părere defavorabilă despre prim-vicepreședinta PSD.

Și George Simion stă foarte prost în sondaj. Numai 7% dintre români au încredere în el, alți 69% fiindu-i ostili.

- Advertisement -

15% dintre români consideră că USR reprezintă cel mai bine Opoziția. În schimb AUR, în ciuda scandalurilor și violenței manifestate atât în Parlament, cât și pe străzi, nu are decât 12%.

În mod aparent surprinzător, destui români își imaginează că PSD și PNL (ambele cu câte 10%) ar reprezenta cel mai bine opoziția la actuala guvernare, deși cele două partide sunt la putere încă din noiembrie 2021!

Acestă anomalie se explică însă prin forța propagandei difuzate non-stop la posturile de televiziune ale oligarhilor, plătite cu milioane de euro din bani publici. Politicienii PSD și PNL sunt invitați în studiouri, protejați de întrebări incomode și lăsați să se comporte ca și cum ar fi în opoziție, deși guvernează împreună de aproape doi ani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu, „mitraliat” în Parlament, la învestirea noului Guvern. Orban: „N-am cum să votez gonaciul lui Hayssam și vâslașul lui Dragnea“. Drulă: „Demagogie și minciuni. Dragnea vă dădea clasă la grafice colorate!”

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Minciuna lui Iohannis: „Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate”. În realitate, românilor li s-a promis „fără PSD” și „fără pensii speciale”, dar au primit PSD și super-pensii speciale! Iar stabilitatea a fost doar politică, nu și în privința prețurilor

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* PSD-istul Mihai Tudose, acuzat de consiliera sa de la Bruxelles că a hărțuit-o sexual. „Îmi spunea să merg în fața lui ca să-mi vadă fundul. Vorbea vulgar, făcea aluzii: «Îmbracă-te mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși!»”

* Prigojin anunță un viitor sumbru pentru banda lui Putin: „Suntem la 2-3 luni de plutoanele de execuție” / „Rusia va pierde teritorii”

* VIDEO+FOTO. Înregistrarea-cheie din TVR: cele 14 secunde în care Olaianos o „gâtuie” pe colega sa Nadine Vlădescu. O ridică în aer și o izbește de perete. Filmul agresiunii în 22 de fotografii

* Viața și moartea lui Silvio Berlusconi. I-a pupat mâna lui Gaddafi, îl admira pe Putin, l-a făcut „nazist” pe Martin Schulz, a triumfat de 5 ori cu AC Milan în Europa. De urmările Covidului n-a scăpat niciodată

* Furia tâmpă a lui Olăroiu: „Eu, când aud de UE, înnebunesc! Ce ne dă nouă Europa?! Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb”

- Advertisement -

10 COMENTARII

    • Problema reala este ca nu ai alternativa. Nu votezi nici unul din cele 3. Perfect. Ceilalti nu se prezinta mai bine. Un exemplu simplu. USR ii da inainte cu Drula, in loc sa scoata in fata o echipa si cei citiva primari ce-i au si care au facut ceva treaba. Sistemul electorla cu liste de partid e dezastruos. Iar politicienii vremii l-au facut si mai urit pe cel uninominal, adaugindu-i partea proportionala ajungind la un palament de 600.
      Romanii nu-s dobitoci. Nu-i mai insultati. Romania are o problema uriasa fiindca majoritatea celor cu chef de munca si satui de smecheri si-au luat lumea in cap. Peste 90% din cei plecati afara ar vota, dar tehnic nu se poate si ei voteaza pentru cele 6 locuri de parlamentari ai diasporei. Luati 4-5 milioane de voturi (cei de afara) si puneti-le in tara distribuite uniform in cele 41 de circumscriptii si vedeti ce iese…
      Eu, personal, am scris si intrebat diverse la parlamentarii USR. Credeti ca au raspuns? Nu. Deci cu ce sunt mai buni decit altii, daca acest elementar lucru al democratiei nu-l fac?

  1. Am certitudinea ca este extrem de necesara o alianta intre USR si cele doua partide mai mici, PMP si Forta Dreptei. Sunt compatibile, au acelas mod de a gandi, nivel de inteligenta, convingeri.
    Cu cat vor infaptui mai repede aceasta alianta, cu atat vor fi mai forta lor va creste si pana la alegeri vor reusi sa devina convingatori.

  2. Astazi (de fapt, ieri) s-a desfasurat Congresul USR pentru constituirea unui pol de dreapta.
    Foarte interesant! Mi-ar placea sa vad prezentarea evenimentului pe Ziaristii.com. Aici se intelege corect si se spune adevarul.

  3. Acest sondaj, ca si restul de pina acum, indiferent de firma care le executa, si de entitatea care le comanda, este in mare parte fals (intentionat), sau profund eronat. Nici unul din aceste sondaje nu tine seama de efectul voturilor din diaspora. Or, in cazul USR, diaspora este cea care a contribuit fundamental la afirmarea sis uccesul acestui partid, oferindu-i, din cite tin minte, la primele alegeri mai edificatoare (nu mai tin minte exact care au fost acelea) un plus de aproximativ 10% din totalul voturilor. Dar, daca USR (si alte partide asemanatoare (Forta Dreptei, etc.)) va neglija – conform unei mai noi atitudini – diaspora, atunci sigur si diaspora va neglija USR, sau celelalte partide asa-zise „de dreapta”. iar aceasta neglijare se va produce nu numai in detrimentul acestor partide, dar chiar in detrimentul intregii tari. Nu trebuie sa spun ca in diaspora exista oameni – proportional vorbind – cu vederi mai emancipate si mai corecte decit in tara, dar cei din diaspora pot sustine financiar mult mai bine aceste partide „de dreapta”, decit sustinatorii din tara.
    Si pun in ghilimele „de dreapta”, pentru ca la ora actuala nu exista un adevarat partid de dreapta in Romania. Atit USR, cit si FD, sint partide de centru-dreapta, iar PMP nici nu stie exact ce e cu el. Si cred ca aceste partide (USR, FD, PMP) ar trebui sa insiste sa fie numite si percepute ca partide de centru-dreapta, pentru ca marea parte a populatiei Romaniei – si mai ales admiratorii stingii – este foarte speriata de o politica de dreapta pura.

  4. (cont.)
    Evident, daca gruparile de centru-dreapta nu vor merge (sau reveni) catre sustinerea diasporei, si catre o colaborare cu aceasta, atunci si diaspora is va retrage, in mare parte, voturile pentru fortele de centru-dreapta. Da, vor mai exista persoane care vor vota cu partidele de centru-dreapta ale Romaniei, dar numarul acestora va scadea semnificativ (comparativ cu trecutul), si nu o vor face decit pentru ca nu vor avea ce altceva sa voteze, dar nu cu entuziasm sau totala convingere.

  5. (cont.)
    Si, foarte trist (dar adevarat), o mare parte a diasporei se pare ca sustine si AUR (mai ales cei aflati „la munca” in Europa – mai ales Spania si Italia. Deci aceste sondaje, pentru a reprezenta ceva util ar trebui sa fie extinse si in diaspora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -