luni, mai 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. O ucraineancă de 98 de ani a mers 10 kilometri pe...

VIDEO. O ucraineancă de 98 de ani a mers 10 kilometri pe jos, sub bombardamente, pentru a scăpa de ocupația rusească. Ea a ajuns în zona controlată de armata lui Zelenski

-

Lidia Stepanivna, o bătrână de 98 de ani care locuia în satul ucrainean Oceretine din regiunea Donețk, a străbătut pe jos toată linia frontului de război, cu o lungime de 10 kilometri, pentru a ajunge în zona controlată de luptătorii Forțelor Armate Ucrainene, după ce localitatea ei a fost recent ocupată de trupele Kremlinului.

Povestea uluitoare a bătrânei a apărut pe canalul de Telegram al Poliției Naționale Ucrainene la data de 29 aprilie 2024.

Determinarea bătrânei este cu atât mai impresionantă, cu cât ea s-a deplasat cu ajutorul a două bâte găsite la întâmplare.

În plus, a dat dovadă de o rezistență de fier: n-a mâncat nimic și n-a băut nici măcar o gură de apă pe parcursul unei zile.

- Advertisement -

VIDEO: Povestește Lidia Stepanivna!

Străbunica Lidia a decis să plece din satul ei natal după ce casa pe care a construit-o cu propriile mâini a fost distrusă de invadatorii ruși. N-a avut pe cine să se bazeze, fiindcă brutele lui Putin i-au rănit și rudele.

Când s-a înserat, militarii ucraineni au zărit-o pe bătrână, au preluat-o și au predat-o unui grup de poliție. De acolo, ea a ajuns la un adăpost pentru evacuați, unde a primit îngrijiri de urgență.

Redăm cele mai importante informații din comunicatul emis de Poliția Națională Ucraineană.

- Advertisement -

„A făcut totul ca să ajungă pe teritoriul liber ucrainean”

  • „Lidia Stepanivna a străbătut tot frontul sub foc, a parcurs aproximativ 10 kilometri, a căzut de două ori – dar a făcut totul ca să ajungă pe teritoriul liber ucrainean.”
  • „Casa pe care localnica din Oceretine și-a construit-o cu propriile mâini a fost distrusă de ruși, iar rudele ei au fost rănite. Pentru a scăpa de ocupanți, femeia în vârstă de 98 de ani a făcut imposibilul.”
  • „Lidia Stepanivna a mers toată ziua fără mâncare sau apă, a căzut de câteva ori, fiind fără putere și, după cum spune ea, «a adormit». S-a sprijinit pe două bețe și pe «caracter». În toiul luptelor, pensionara a rămas în mod miraculos în viață și nevătămată.”
  • „Pe înserat, nonagenara obosită a fost observată pe drum de militari, care au transferat-o către gruparea polițienească «Îngerul Alb». Polițiștii au dus-o apoi pe rezidentă la un centru pentru evacuați, unde a primit îngrijiri.”
  • „Femeia se simte bine acum. «Am supraviețuit acelui război (al doilea război mondial – n. red.), iar acum supraviețuiesc și acestui război. Am rămas fără nimic. Dar am ieșit din Ucraina mea pe picioare», a spus ea.”
Între ucraineni: bătrâna și militarul

Localitatea Oceretine, situată la 29 de kilometri de centrul raional Iasinuvata, avea 3.573 de locuitori în 2017. La recensământul din 2001, populația crescuse la 4.068 de locuitori: 44,67% s-au declarat vorbitori de limba ucraineană, iar 54,52% – vorbitori de limba rusă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Guvernul Ciolacu, prins de UE că a falsificat cifrele pe 2023: deficit raportat de 5,9% din PIB, când în realitate era de 6,6%!

* EDITORIAL GLĂVAN: Cum să conducă țara Ciolacu?! Nu i-aș da bani nici să-mi cumpere covrigi!

* Criză în AUR: „Gunoiul vrea control total, Stalin a fost copil mic” / „Ai făcut blat pe București, Gunoiule!” / „AUR este o iluzie dirijată de un Gunoi” / Candidatul AUR la Sectorul 6 și-a dat demisia și-l demoleză pe Simion

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -