Furia tâmpă a lui Olăroiu: „Eu, când aud de UE, înnebunesc! Ce ne dă nouă Europa?! Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb”

15
2018

Fostul fotbalist Cosmin Olăroiu, acum antrenor la Sharjah FC, echipă din Emiratele Arabe Unite, și-a exprimat ostilitatea totală față de Uniunea Europeană, pe care o argumentează cu informații false. Afirmațiile i-au fost demontate chiar în timpul interviului de jurnalistul Cătălin Țepelin, redactorul-șef de la „Gazeta sporturilor“, ceea ce l-a făcut pe Olăroiu să se replieze și să recurgă în schimb la teorii conspiraționiste.

Cosmin Olăroiu (53 de ani), care a făcut avere antrenând în țări cu dictaturi dure (Arabia Saudită și China), spune că „înnebunește” când aude de Uniunea Europeană. El emite aberații de genul „UE ne pune tot felul de restricții și ne obligă să facem diverse lucruri, dar nu ne dă nimic în schimb”.

Cătălin Țepelin i-a explicat că, de fapt, Uniunea Europeană ne dă foarte multe miliarde și că românii beneficiază formidabil de pe urma apartenenței la această organizație, că au o deschidere fără precedent, iar în țară vin foarte multe investiții.

Antrenorul a ripostat cu o altă minciună, spunând că, de fapt, UE ne ia înapoi înzecit față de cât am primit. Țepelin i-a răspuns din nou că nu e adevărat și că datele arată că România a primit de trei ori mai mult decât a dat în ultimii 15 ani.

Ce ne „interzice“ și ce ne „obligă“ să facem, de fapt, UE. De exemplu: să nu se mai bage politicienii în Justiție și să desființeze, în schimb, pensiile speciale

Rămas fără argumente, Olăroiu a mutat discuția înspre zona conspiraționistă și spre viitor, amenințând că totul are un preț și că la un moment dat vom vedea noi ce pățim, iar prețul va fi plătit de copii și de copiii copiilor.

În mod evident, antrenorul care s-a lansat în fotbalul arab cu ajutorul performanței făcute la Steaua în 2006 (semifinala Cupei UEFA) urmărește doar posturile de televiziune ale oligarhilor – Antena 3, România TV, Realitatea TV. Altfel, e greu de explicat unde a auzit el că „toată lumea“ spune cum ne interzice și ne obligă UE.

De fapt, aceasta este retorica PSD și a AUR. PSD își justifică astfel toate politicile purtate împotriva intereselor României de-a lungul anilor (corupția, blocarea reformelor, salariile mici etc), iar AUR a preluat trendul ca să speculeze electoral această dezinformare la care sunt supuși românii.

În realitate, interdicțiile UE țin mai ales de încălcarea drepturilor omului, de derapajul spre autoritarism și alte ilegalități pe care actualul regim politic din România le comite oricum, asumându-și riscul ca țara să fie sancționată și să piardă bani. Spre exemplu, UE „ne obligă“ să reducem poluarea, să curățăm lacurile și râurile de sticle de plastic, să facem împăduriri, să nu mai existe arderi ilegale de deșeuri și să cheltuim banii primiți conform cu scopurile declarate.

În ce privește interdicțiile, acestea sunt legate de amestecul politicienilor în Justiție, de promovarea unei legislații care protejează corupții (vezi legea avertizorului de integritate), de cheltuirea nesăbuită sau abuzivă a banilor publici (gen pensii speciale ori salarii nesimțite la stat), de defrișarea necontrolată a pădurilor. De fapt, legislația UE protejează, în acest moment, românii de propria elită politică, nărăvită la jaf și abuz.

Despre conspirațiile privind felul în care „ne va lua UE un preț” cândva nu merită discutat. Când interlocutorul i-a demontat în câteva secunde argumentele, Olăroiu s-a refugiat într-un viitor incert, pe care-l flutură amenințător și tot fără argumente.

Mai jos, fragmentul din interviu în care Olăroiu se arată vehement împotriva UE. Momentul din înregistrare are loc la 1.48:46, în contextul unei discuții despre prezența jucătorilor extra-UE în campionatul României.

Olăroiu se plânge că în fotbalul românesc joacă prea mulți jucători străini care sunt slabi. Însă și acest lucru se întâmplă tot din motive interne și nu din cauza UE. Conducători și antrenori din fotbalul românesc preferă să aducă jucători foarte slabi din străinătate ca să-și ia comisioane mari la transferuri și, uneori, cotă-parte din contractele fotbaliștilor.

„Ne dau niște lucruri pe care le iau înzecit înapoi. Va fi un moment în care se va plăti un preț“

Cosmin Olăroiu (antrenor): Eu, când aud de comunitatea asta (UE – n. red.), deci înnebunesc! Eu nu sunt politician, nu înțeleg nimic, și nici nu vreau să înțeleg din politica asta. Dar ce înseamnă comunitar? Toată lumea spune: «Comunitatea Europeană ne-a interzis, Comunitatea Europeană ne obligă să facem». Dar ce ne dă nouă Comunitatea Europeană?

Cătălin Țepelin (jurnalist): Foarte multe. Foarte mulți bani, foarte multe investiții și o deschidere pe care n-am fi avut-o, probabil, fără să fim în UE în ultimii 15 ani. Foarte multe zeci de miliarde.

Cosmin Olăroiu (antrenor): Ne dau niște lucruri pe care le iau înzecit înapoi.

Cătălin Țepelin: Nu, invers! Raportul e invers, crede-mă!

Cosmin Olăroiu: Deocamdată!

Cătălin Țepelin: Până acum. Pe cifre, am primit de 3 ori mai mult decât am returnat.

Cosmin Olăroiu: Va fi un moment în care se va plăti un preț.

Cătălin Țepelin: Se poate.

Cosmin Olăroiu: Și lucrul care-l cred eu nu-l vom plăti noi, ci-l vor plăti copiii sau copiii copiilor noștri. Comunitatea Europeană… Nu mă interesează pe mine ce spune Comunitatea Europeană. Pe mine mă interesează ce e bine pentru mine, ca țară. Și atunci, eu nu te urmez pe tine dacă mă obligi pe mine să fac un lucru. (…)”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Săptămâna horror a Alexandrei Păcuraru la Realitatea Plus: xenofobie, țățism, deputat USR alungat cu minciuni, ex-ministru siderat de pocirea numelui…

* Mesaj ca la plenarele PCR: directorul Loteriei Române vrea să revoluționeze toate loteriile din Europa! Până acum, tânărul PSD-ist a „performat” doar la propria avere

* PSD își asmute hăitașii asupra profesorilor. Ciutacu urlă la greviști: „După ce ieșiți din grevă, să nu cumva să ratați cele trei luni consecutive de concediu plătit! Meritați să vă odihniți“

* EDITORIAL CARTIANU. Tăiați, bă, pensiile speciale!

* O profesoară regretă că o admira pe Dana Budeanu, după ce o mamă a imitat-o pe „vedetă“ și i-a spus „marș, fă, la ore!“. Budeanca vorbise la fel

* „Bugetul e țăndări. Aceste găști de amatori trebuiau ținute departe de trezoreria statului“. Cele 6 erori majore comise de PSD când a făcut bugetul pe 2023, analizate de profesorul Cristian Păun

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

* Olaianos și-a retras pe șest plângerea împotriva TVR, după ce făcuse tam-tam că a ratat deplasarea în Qatar și cerea 200.000 de euro!

* VIDEO. „Se credea că Rusia are a doua cea mai puternică armată din lume. Acum are a doua cea mai puternică armată din Ucraina!” – Antony Blinken, secretarul de stat al SUA

* VIDEO. Dinamo revine în prima ligă, după un baraj nebun, cu 13 goluri! UTA se salvează după 5-1 în retur. Tabloul complet al sezonului viitor

15 COMENTARII

  1. Ce pretentii poti sa ai de la creierul unui fotbalist mediocru ! Creierul golanului asta are dimensiunea unei bob de nisip.Mizeriile debitate de derbedeul in cauza reflecta evident frustrarile lui de ,,fotbalist” si de ,,antrenor” care nu a fost bagat in seama in campionatele tarilor membre UE si a fost nevoit sa se refugieze printre camile si balegile lor si sa rontaie nisip de desert.Apropo , ,,ce ne da noua Olaroiu ” ? Si ce ne-a dat pana azi ?

  2. „Dar ce ne dă nouă Comunitatea Europeană?” Comunitatea Europeana ne da noua lapte, carne, branza, oua. Pentru ca atat poate mintea lui Olaroiu sa priceapa.
    Vorbind cu seriozitate, copiii si nepotii nostri vor plati imprumuturile luate de clasa politica ROMANEASCA aflata la conducerea tarii, imprumuturi care au ajuns sa fie la nivelul de 51% din PIB. Multumim din inima partidelor si multumiri speciale PSD care a tot fost la guvernare in ultimii 30 de ani.
    Multumiri speciale si presedintelui in executie a carui contributie la „Romania educata” se vede deja in tarisoara noastra mult iubita.

    • Ai scris și tu ceva că sa nu taci, oricum articolul e de toată jena, olaroiu are dreptate dar voi cu creierașul mic și atrofiat nu o sa intelegeti ca așa sunteți voi copiii foștilor securiști și informatori adică cei din usr ca sa înțelegeți și voi dăăă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here