Minciuna lui Iohannis: „Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate”. În realitate, românilor li s-a promis „fără PSD” și „fără pensii speciale”, dar au primit PSD și super-pensii speciale! Iar stabilitatea a fost doar politică, nu și în privința prețurilor

14
911
Marcel Ciolacu - Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că l-a desemnat pe Marcel Ciolacu pentru funcția de prim-ministru. Este al 8-lea premier și al 4-lea PSD-ist desemnat de Iohannis la conducerea Guvernului, pe parcursul celor două mandate ale sale.

”Cred că nu este nicio surpriză, îl desemnez pentru poziția de premier pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un nou guvern”, a anunțat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Acesta și-a început mandatul de președinte, în decembrie 2014, cu Victor Ponta prim-ministru, dar nu l-a desemnat el, ci l-a moștenit de la Traian Băsescu.

Klaus Iohannis a desemnat 8 prim-miniștri: 4 de la PSD (Ciolacu e ultimul dintre ei) și 4 de la tabăra anti-PSD (3 de la PNL și unul tehnocrat – Cioloș, fost la PNL, ulterior trecut la USR, prin PLUS, și acum la REPER). Între timp, Iohannis a amestecat PNL-ul cu PSD-ul, așa că taberele s-au complicat.

Cei 8 prim-miniștri desemnați de Klaus Iohannis în 8 ani și 6 luni

 • Dacian Cioloș (2015–2017) – tehnocrat
 • Sorin Grindeanu (2017) – PSD
 • Mihai Tudose (2017–2018) – PSD
 • Viorica Dăncilă (2018–2019) – PSD
 • Ludovic Orban (2019–2020) – PNL
 • Florin Cîțu (2020–2021) – PNL
 • Nicolae Ciucă (2021–2023) – PNL
 • Marcel Ciolacu (2023–?) – PSD

După părerea lui Klaus Iohannis, modelul coaliției PSD-PNL, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare, „a funcționat bine până acum”.

Șeful statului le-a transmis românilor să se bucure de „stabilitatea” care le-ar fi fost asigurată prin acest mecanism păstorit de el. A fost o primă minciună prezidențială din festivitatea de la Cotroceni: a fost, într-adevăr, stabilitate politică, dar, în lipsa reformelor, a lipsit cu desăvârșire stabilitatea prețurilor! Inflația a fost uriașă, deficitul comercial la fel – și atunci, ce stabilitate e asta?!

Minciuna lui Klaus Iohannis, din afirmația „românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate”, este mai largă. Românilor li s-a promis și guvernare fără PSD – și au primit guvernare cu PSD în frunte! Românilor li s-a promis și tăierea pensiilor speciale – și guvernele lui Iohannis au sporit pensiile speciale!

Declarațiile făcute de Iohannis și Ciolacu

Klaus Iohannis:

„Bună ziua! S-au terminat consultările și voi anunța în câteva momente decizia mea, însă cred că e potrivit să fac câteva remarci scurte.

Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate, la constituire, să funcționeze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Acest model până acum a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare.

Am avut în prima parte ca Prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă, care a condus un guvern format din miniștri desemnați de partidele care sunt în coaliție, care au fost în coaliție. România, în această perioadă, a trecut prin mai multe crize și, datorită felului în care Coaliția, Guvernul condus de domnul Ciucă au lucrat, România a trecut cu bine de criza energetică, de inflație, avem creștere economică și toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Nimic din aceste rezultate nu a venit de la sine.

Faptul că astăzi ne găsim aici ca să formalizăm rotația premierilor arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare.

Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate. Românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont atunci și au fost rezolvate.

În aceste condiții, după consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de Prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al Coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a Coaliției cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp.

Domnule Prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului.”

 

Marcel Ciolacu:

 • „Domnule președinte, în primul rând, vreau să vă urez «La mulți ani!».
 • Vreau să-i mulțumesc și domnului Nicolae Ciucă pentru gestul de onoare pe care l-a făcut. Și nu aș dori să-i mulțumesc din postura de premier desemnat, aș dori să-i mulțumesc din postura de român. Prin gestul său, România a intrat într-o etapă de democrație consolidată.
 • Guvernul Ciucă a fost pentru stabilizarea României. Îmi doresc ca viitorul guvern, condus de mine, să fie despre economie și reforme.
 • Până joi, România trebuie să aibă un guvern votat. Îmi asum cu toată responsabilitatea că România are nevoie de aceste reforme și de PNRR.
 • Locul României este în UE și în NATO. Drumul României este sigur și cu o stabilitate politică, devine certitudine.
 • Vă mulțumesc pentru onoarea de a fi desemnat premier și-mi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilități.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* E gata „rotativa”: pleacă Guvernul CiucaCiola, vine Guvernul CiolaCiuca! Nu e băutură răcoritoare, e formula dragă lui Iohannis

* Sindicatele din Educație suspendă greva punând Guvernului două condiții financiare grele, dar „uitând” cele trei măsuri care ar însănătoși sistemul

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* VIDEO+FOTO. Înregistrarea-cheie din TVR: cele 14 secunde în care Olaianos o „gâtuie” pe colega sa Nadine Vlădescu. O ridică în aer și o izbește de perete. Filmul agresiunii în 22 de fotografii

* Furia tâmpă a lui Olăroiu: „Eu, când aud de UE, înnebunesc! Ce ne dă nouă Europa?! Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb”

* PSD-istul Mihai Tudose, acuzat de consiliera sa de la Bruxelles că a hărțuit-o sexual. „Îmi spunea să merg în fața lui ca să-mi vadă fundul. Vorbea vulgar, făcea aluzii: «Îmbracă-te mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși!»”

* Prigojin anunță un viitor sumbru pentru banda lui Putin: „Suntem la 2-3 luni de plutoanele de execuție” / „Rusia va pierde teritorii”

* Trump ținea în dormitor și în baie, lângă WC, munți de documente secrete, inclusiv planuri nucleare! E inculpat pentru 37 de capete de acuzare. Au început să-l abandoneze și avocații

* Viața și moartea lui Silvio Berlusconi. I-a pupat mâna lui Gaddafi, îl admira pe Putin, l-a făcut „nazist” pe Martin Schulz, a triumfat de 5 ori cu AC Milan în Europa. De urmările Covidului n-a scăpat niciodată

14 COMENTARII

 1. Premierul de la Grivco a facut lucrarea Fesenistilor. De fiecare data dupa 6.5 milioane de voturi pline de speranta acest individ cinic a tras apa. In primul mandat s-a luptat cu P$D, in al doilea s-a bagat in pat cu el. De fiecare data PSD a facut non-combat, opunadu-i ciurucuri precum Ponta si Dancila. Romanii au ales raul cel mai mic, dar tot rau, fiind omul sistemului. In mandatul sau de 10 ani plin de voiaje si neimplicare, a numit 4 gunoaie ca premieri: Grindeanu ospatarul cu stiuca prinsa pentru Draknea, Tudose tapiteru drojdier ala care si-a dat demisia cu premierul Japoniei si abuzator de femei, Dancila zisa si proasta Romaniei, Ciolacu covrigaru fara studii superioare si serviciu la 37 de ani cunoscut vaslas al teroristului Omar Haissam. Au mai fost Ciolos 1 an si Mandolina 1 an si ceva. Deci PSD a cam guvernat tara culmea prostul Ciolacu zice ca tara are nevoie de o schimbare, ca e mosterinerea grea. Care bre? Nu voi ati fost acolo ciuma fesenista? Flegma este si mai consistenta pentru ca numirea vine pe 13 Iunie, zi simbolica, revolta anti-comunista din Piata Universitatii a fost inecata cu minerii acum 33 de ani. Cifra 33 va da bine la aia din varful piramidei masonice care trag sforile. Dupa 34 de ani de mizerie neo-comunista 45% voteaza zeama coclita, 55% ii doare in brisca de cine administreaza tara si se ascund de fiecare data la alegeri dupa pretexte jenante.

 2. „Premierul de la Grivco a facut lucrarea Fesenistilor. De fiecare data dupa 6.5 milioane de voturi pline de speranta acest individ cinic a tras apa. In primul mandat s-a luptat cu P$D, in al doilea s-a bagat in pat cu el. De fiecare data PSD a facut non-combat, opunadu-i ciurucuri precum Ponta si Dancila. Romanii au ales raul cel mai mic, dar tot rau, fiind omul sistemului. In mandatul sau de 10 ani plin de voiaje si neimplicare, a numit 4 gunoaie ca premieri: Grindeanu ospatarul cu stiuca prinsa pentru Draknea, Tudose tapiteru drojdier ala care si-a dat demisia cu premierul Japoniei si abuzator de femei, Dancila zisa si proasta Romaniei, Ciolacu covrigaru fara studii superioare si serviciu la 37 de ani cunoscut vaslas al teroristului Omar Haissam. Au mai fost Ciolos 1 an si Mandolina 1 an si ceva. Deci PSD a cam guvernat tara culmea prostul Ciolacu zice ca tara are nevoie de o schimbare, ca e mosterinerea grea. Care bre? Nu voi ati fost acolo ciuma fesenista? Flegma este si mai consistenta pentru ca numirea vine pe 13 Iunie, zi simbolica, revolta anti-comunista din Piata Universitatii a fost inecata cu minerii acum 33 de ani. Cifra 33 va da bine la aia din varful piramidei masonice care trag sforile. Dupa 34 de ani de mizerie neo-comunista 45% voteaza zeama coclita, 55% ii doare in brisca de cine administreaza tara si se ascund de fiecare data la alegeri dupa pretexte jenante.”

  Iată vocea a cel puțin 6 milioane de fraieri, printre care mă număr și eu, care l-au votat pe johannis cu două mâini, în speranța împlinirii unor iluzii numite „dreptate” sau „democrație”…
  Pișa-m-aș pe votul meu (și, implicit, pe beneficiarii lui), șapte generații de-acum încolo!

  Notă Personală: Pun pariu că 95% din componenții noului Guvern nu pot să scrie la fel de corect gramatical ca mine, un biet cetățean fără valențe politice…

  Băga-le-aș un par în cur și unu’n inimă, metaforic (și nu numai) vorbind…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here