Sistemele Patriot modificate de ucraineni au interceptat și distrus toate cele 6 rachete Kinjal și 6 rachete Kalibr trase de ruși: eficiență 100%

1
38437
Interceptoarele Patriot, care folosesc tehnologie americană veche de 40 de ani, s-au dovedit superioare vârfului tehnologiei militare rusești, rachetele hipersonice Kinjal

Forțele armate ucrainene au interceptat, folosind sisteme antiaeriene Patriot, toate cele 6 rachete hipersonice Kinjal și cele 6 rachete de croazieră Kalibr trase de ruși în zorii zilei de vineri, 16 iunie. Informația, publicată de Ministerul Apărării de la Kiev, a fost confirmată de mai multe surse. Atât despre rachetele Kinjal, cât și despre cele Kalibr se credea că sunt imposibil de interceptat din cauza vitezei lor, dar sistemele Patriot, modificate de ucraineni, s-au dovedit imbatabile.

Valul de rachete a fost lansat de ruși vineri dimineață asupra Kievului, după ce o delegație a unor lideri din țări africane a venit în capitala Ucrainei. Moscova a pus la bătaie cele mai performante arme ale sale într-o încercare de a pune Ucraina într-o postură stânjenitoare și de a le arăta șefilor de guverne și de state africane că țara pe care o vizitează este într-o situație nesustenabilă.

Africanii au venit pentru a discuta despre un plan comun de pace privind războiul, dar și despre exporturile de grâne ucrainene către Continentul Negru.

Doborârea rachetelor hipersonice Kinjal cu o eficiență de 100% nu e o premieră pentru ucraineni. „The Wall Street Journal“ a raportat pe 16 mai că sistemele Patriot au detectat și doborât toate cele 6 rachete Kinjal trase asupra Kievului de la o distanță de cel puțin 14,5 kilometri.

Doborârea rachetelor considerate vârful tehnologiei militare rusești s-a produs în felul următor:

– Radarul sistemului Patriot a detectat rachetele de la circa 200 de kilometri distanță,

– Computerul a calculat traiectoria rachetelor,

– Lansatoarele au tras proiectilele interceptoare care și-au doborât țintele cu câteva secunde înainte ca acestea să ajungă la destinație.

„Combinând sistemele Patriot cu alte sisteme antiaeriene occidental și cu arme din era sovietică, Ucraina este acum la adăpost de aproape toate amenințările aeriene care pândesc Kievul, de la rachete balistice la rachete de croazieră și drone“, a descris situația o analiză apărută în Archive.ph.

Tot vineri, publicația germană Zeit a transmis că autoritățile de la Berlin vor livra 64 de noi interceptoare MIM-104 pentru sistemele Patriot deținute de ucraineni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu, „mitraliat” în Parlament, la învestirea noului Guvern. Orban: „N-am cum să votez gonaciul lui Hayssam și vâslașul lui Dragnea“. Drulă: „Demagogie și minciuni. Dragnea vă dădea clasă la grafice colorate!”

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Minciuna lui Iohannis: „Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate”. În realitate, românilor li s-a promis „fără PSD” și „fără pensii speciale”, dar au primit PSD și super-pensii speciale! Iar stabilitatea a fost doar politică, nu și în privința prețurilor

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* PSD-istul Mihai Tudose, acuzat de consiliera sa de la Bruxelles că a hărțuit-o sexual. „Îmi spunea să merg în fața lui ca să-mi vadă fundul. Vorbea vulgar, făcea aluzii: «Îmbracă-te mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși!»”

* Prigojin anunță un viitor sumbru pentru banda lui Putin: „Suntem la 2-3 luni de plutoanele de execuție” / „Rusia va pierde teritorii”

* VIDEO+FOTO. Înregistrarea-cheie din TVR: cele 14 secunde în care Olaianos o „gâtuie” pe colega sa Nadine Vlădescu. O ridică în aer și o izbește de perete. Filmul agresiunii în 22 de fotografii

* Viața și moartea lui Silvio Berlusconi. I-a pupat mâna lui Gaddafi, îl admira pe Putin, l-a făcut „nazist” pe Martin Schulz, a triumfat de 5 ori cu AC Milan în Europa. De urmările Covidului n-a scăpat niciodată

* Furia tâmpă a lui Olăroiu: „Eu, când aud de UE, înnebunesc! Ce ne dă nouă Europa?! Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here