Cum să conducă țara Ciolacu?! Nu i-aș da bani nici să-mi cumpere covrigi!

4
586
Bogdan Glăvan

Ministrul Boloș a făcut-o de oaie, din nou. Joi s-a lăudat că încasările ANAF bubuie, a scris o postare pe Facebook. Doar că după puțin timp a editat postarea, deoarece greșise grav cifrele.

În plus, informația era veche, mai exact de pe 3 aprilie, și fusese prezentată public, în presă, inclusiv de oficiali al ministerului. Deci, ministrul Boloș s-a făcut că lucrează, vorba aia, și că a descoperit apa caldă.

În fine, bomba a venit vineri. Execuția bugetară, care tocmai a fost publicată, arată că veniturile fiscale pe primul trimestru ale statului au rămas constante ca pondere în PIB: 3,6%. În termeni nominali, ele au crescut cu 9,9%, creștere care este însă inferioară ritmului estimat pe tot anul, de 11,3%.

Deci, e ca la Radio Erevan:

– Este adevărat că știrea zilei este îmbunătățirea colectării taxelor?

– Da, este adevărat, doar că nu este știrea zilei, ci este veche de trei săptămâni; și nu s-a îmbunătățit, ci a rămas la fel.

***

Ciolacu, acum niște zile: Cine vine la domnul Piedone după ce iese primar? Ce legătură poate să aibă cu Comisia Europeană, cu profesorii, cu universitățile?… După ce trece fumul de la grătare, ce program rămâne în urmă? Niciunul. Cu alte cuvinte, e o iluzie fondată pe un fond distractiv, pe o prezenţă cum ne place tuturor pe TikTok, mai ales tineretului, dar fondul, fiindcă vorbim de primarul general al Capitalei, de fapt nu există”.

Ciolacu, acum: „Fac un apel şi la un alt prieten de-al meu, prieten de-al fratelui meu, cunoştinţă de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone…”

Ieri dădea cu el de pământ, azi face un apel. Cum să iei de bun vreodată ce scoate pe gură Ciolacu? Cum să conducă țara Ciolacu?! Nu i-aș da bani lui Ciolacu nici cât să meargă să-mi cumpere covrigi.

***

În filmele alea de acțiune, Piedone își delega atribuțiile? Adică punea pe alții să facă ordine în locul lui? Nu cred.

Dar Piedone din București este campion al delegării de atribuții. Când a ieșit din închisoare a afirmat că nu va mai păstra sub propria conducere decât curățenia și căsătoriile. Orice om serios ar trebui să se întrebe: oare de ce mai candidează Piedone dacă, de fapt, nu prea vrea să mai semneze nimic?!

Prietenii știu de ce. SISTEMUL are nevoie doar de paravane și de păpuși.

DE ACELAȘI AUTOR:

4 COMENTARII

  1. Perfect adevarat. Scena politica romaneasca e garnisita cu partide si partidulete de decor, ca puterea mafiei postdecembriste sa nu fie afectata. Mafia pcr-isto securista continua sa prospere si sa imbrobodeasca Romania!

  2. a fost creat si este conservat de Psd -un partid de retea organizata. Dar d-le profesor din pacate presa pe care o frecventati este vanduta exact sistemului. Rusinos cum niste profesionisti isi fac emisiuni critice la adresa guvernului fara sa l numeasca nici macar in trecere pe cel care cica l-ar conduce cu maxima nepricepere. Vinovati ar fi totdeauna niste sefi de agentii sau ministri nepesedisti.

  3. A FOST FACUT SCAPAT buzatu !

    SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE: „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM „justitia” ADICA TOATA PUTEREA”

    NESECURISTUL maricel pacurariu: „Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.