Iohannis se pensionează din postul de profesor de fizică, pe care-l ținea blocat de 24 de ani. Această perioadă se consideră vechime în învățământ, deși Iohannis n-a mai dat pe la catedră din 2000!

2
806
Klaus Iohannis mai dă o palmă bunului simț

Sfidarea președintelui Klaus Iohannis la adresa românilor care l-au ales de două ori în fruntea țării merge până la capăt, cu o îndrăzneală de neimaginat. Ajuns la 65 de ani, șeful statului se pensionează, în sfârșit, din postura de profesor, după ce a ținut blocată catedra de fizică de la Colegiul Național Samuel Brukenthal, din Sibiu, vreme de aproape un sfert de secol!

Klaus Iohannis împlinește pe 13 iunie, în acest an, vârsta legală de pensionare în România – 65 de ani. Numai că el n-a mai muncit efectiv ca profesor din 2000! De atunci, el a ținut blocată catedra de fizică a liceului cu predare în limba germană.

Publicația Ora de Sibiu a descoperit că postul său a fost declarat vacant, conform listei care s-a publicat luni, 29 aprilie. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, a confirmat pentru publicația amintită că președintele României și-a depus dosarul de pensie, invocând limita de vârstă.

Exact ca și în cazul mandatelor de președinte al României, Iohannis a speculat și în cazul carierei didactice lacunele legislative pentru a sfida bunul-simț și a specula statul român.

În cazul poziției de președinte, el a făcut exact invers față de ce promisese în campania electorală – a cerut votul ca să scoată PSD de la guvernare, apoi a dat toată țara, inclusiv PNL-ul, pe mâna PSD-ului. În plus, a abdicat de la îndatoririle constituționale, dispărând cu lunile din spațiul public.

În cazul catedrei de fizică de la Colegiul Brukenthal, Iohannis a invocat două articole din Legea Educației conform cărora profesorii titulari care ocupă alte funcții publice pot să-și rezerve catedra pe durata îndeplinirii acelor funcții. Lacuna legislativă constă în faptul că nu e prevăzută o perioadă maximă de timp în care se aplică această rezervare.

O altă chichiță din lege pe care Iohannis o speculează acum este aceea care prevede că profesorilor care-și rezervă catedra li se va socoti vechime în învățământ inclusiv perioada în care n-au predat.

În acest fel, Iohannis va beneficia de 24 de ani de vechime ca profesor de fizică, deși el n-a dat pe la școală nici măcar o singură zi în acest interval.

El a devenit primarul Sibiului în 2000, iar din 2014 a fost ales președinte al României.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Guvernul Ciolacu, prins de UE că a falsificat cifrele pe 2023: deficit raportat de 5,9% din PIB, când în realitate era de 6,6%!

* EDITORIAL GLĂVAN: Cum să conducă țara Ciolacu?! Nu i-aș da bani nici să-mi cumpere covrigi!

* Criză în AUR: „Gunoiul vrea control total, Stalin a fost copil mic” / „Ai făcut blat pe București, Gunoiule!” / „AUR este o iluzie dirijată de un Gunoi” / Candidatul AUR la Sectorul 6 și-a dat demisia și-l demoleză pe Simion

2 COMENTARII

 1. podul.ro
  Prostia, prostia și aroganța i-au făcut mari, din nou, pe foștii pușcăriași Dan Voiculescu și Piedone. Prostia și aroganța numiților Ciolacu, Ciucă și Iohannis. Iar acum, țara riscă să fie ocupată de șleahta unuia din cei mai odioși moguli. Băsescu, atunci când l-a poreclit „varanul”, era îngăduitor. Individul este toxic, un pericol public.

  Ani întregi, l-au tolerat pe Dan Voiculescu. S-au gudurat pe lângă televiziunea lui, Antena 3. I-au subvenționat cu banii publici imperiul mass-media – instrument de linșaj și șantaj – cu uriașe sume de la bugetul de stat. Fiscul, ANAF, nu l-a deranjat pe Dan Voiculescu, care are de returnat statului vreo 50 de milioane de euro, banii furați în dosarul ICA, în care a primit o condamnare de zece ani de pușcărie. Nu l-a deranjat, fiindcă, în schimb, toate nulitățile Ciumei Roșii defilau pe la Antena 3, unde moderatorii îi periau le luau scamele de pe costum.

  În acest timp, fostul turnător Felix a tăcut și a acționat subteran. Și-a construit o rețea informală de susținători și în PSD, și în PNL. A profitat de candidatura nefericită a medicului Cîrstoiu – de fapt, exponentul mafiei din spitalele de stat – ca să-l lanseze pe ex-bucătarul Piedone. Cea mai mare parte din PSD, plus oameni importanți din PNL – inclusiv familia Burduja, care are legături cu Dan Voiculescu de pe vremea Securității ceaușiste – muncește, de fapt, pentru victoria lui Piedone.

  Ce înseamnă revenirea lui Dan Voiculescu:

  – Pasul unu: lansarea candidaturii lui Piedone la București și aducerea PUSL, formațiunea lui Dan Voiculescu, în Parlamentul European – adică depășirea pragului de 5%.

  – Pasul doi: va fi propulsat un candidat aprobat de Dan Voiculescu la președinție. Ar putea fi Mircea Geoană care, dincolo de funcția sa oficială, la NATO, are legături subterane cu mogulul care l-a susținut și-n 2009, împreună cu Sorin Ovidiu Vîntu. Ar putea fi altcineva, poate Gabriela Firea.

  – Pasul trei: oamenii lui Felix sunt strecurați în viitorul Parlament, fie pe listele PUSL, fie camuflați ca membrii PSD sau PNL

  – Pasul patru: în 2025, Dan Voiculescu vrea să controleze ANAF, companiile de stat grase – Hidroelectrica – președinția, justiția și serviciile secrete (ca să nu fie deranjat când fură).

  – Poate că vi se pare un film de groază, poate credeți că este doar o teorie conspiraționistă. Nu este. Este un plan a cărui aplicare a început deja. Niciodată n-a fost așa: Iliescu era un criminal avid de putere, crescut în spirit stalinist. Aceștia sunt niște hoți brutali, de tip rusesc, post-sovietic. Îmi păstrez speranța că pot fi opriți. La vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.