VIDEO+FOTO. Înregistrarea-cheie din TVR: cele 14 secunde în care Olaianos o „gâtuie” pe colega sa Nadine Vlădescu. O ridică în aer și o izbește de perete. Filmul agresiunii în 22 de fotografii

8
3622
Olaianos în acțiune! Victima sa: Nadine Vlădescu

Cazul de violență din Televiziunea Română, cu Marian Olaianos în rol de agresor și Nadine Vlădescu în rol de victimă, se limpezește tot mai mult. Înregistrarea video a agresiunii din 17 octombrie 2022, de pe holul ce duce spre biroul directorului general a TVR, spulberă una dintre marile minciuni lansate de comentatorul sportiv, concediat între timp de televiziunea publică: „Nu am lovit-o”.

Cele 14 secunde sunt o probă zdrobitoare, la fel cele 22 de stop-cadre pe care le-am extras din filmare și pe care vi le prezentăm în succesiune cronologică.

17 octombrie 2022, ora 13.34. În Televiziunea Română se produce un moment care avea să zgduie instituția și să schimbe destinul unui comentator sportiv cu nume bine conturat: Marian Olaianos. În minutul fatidic, acesta s-a dezlănțuit cu brutalitate la adresa unei colege din TVR, angajată de mai puțin de un an, prin concurs, la Departamentul Cultură al televiziunii publice. Olaianos era vechi în TVR, venise în 1999 și părea că nu mai pleacă până la vârsta pensionării. Dar câteva episoade violente, pe fundalul unei relații amoroase extraconjugale, au pus capăt brutal carierei sale în TVR.

VIDEO: Cele 14 secunde care spulberă minciunile lui Olaianos

La început, Olaianos a negat existența oricărei agresiuni la adresa colegei de la Cultură, cu care se angajase să lucreze câteva subiecte interdepartamentale. Ea zicea că a fost bătută, el spunea că nici vorbă, e doar rodul imaginației ei. Până în ziua când s-a aflat că un moment violent a fost înregistrat de o cameră de supraveghere din corpul de clădire în care se află birourile conducerii TVR.

La sesizarea jurnalistei agresate, Comisia de Disciplină a dispus vizionarea imaginilor de pe camera de supraveghere. Și s-a lămurit: Nadine Vlădescu avea dreptate, Marian Olaianos mințea.

Imaginile video au rămas în interiorul TVR și la dosarele penale deschise ca urmare a plângerilor făcute de cele două părți (Olaianos a contraatacat preventiv, deși știa că acuzația sa – „hărțuire sexuală” – e caraghioasă). Până azi, când înregistrarea de 14 secunde a fost difuzată pe site-ul Libertatea.ro.

În imagini se vede clar cum Olaianos o „abordează” pe Nadine Vlădescu: orbit de furie, îi pune mâinile în gât, o ridică de la sol și o trântește de un perete. Totul s-a întâmplat în apropierea scării ce duce spre birourile conducerii TVR, la etajul 1.

VIDEO: Înregistrarea din TVR, cu câteva stop-cadre relevante

 

Insistența lui Nadine Vlădescu de a discuta cu Marian Olaianos, vizibilă în imagini, era dată de exasperarea că vedeta de la Sport o ducea cu vorba de mai mult timp, punându-i în pericol realizarea materialelor la care el se angajase să colaboreze. În plus, ea îl întreba, nedumerită, „de ce se poartă așa” (adică violent și neprofesionist).

După ce o strânge de gât, cu mâinile aproape strangulând-o, și o izbește puternic de perete, Olaianos țâșnește pe scări, spre biroul directorului general, dar după ce escaladează câteva trepte, se oprește brusc și începe să coboare. Răzgândirea lui pare a avea legătură cu faptul că, la un moment dat, pare a fi sesizat prezența camerei de supraveghere. El se uită câteva clipe fix în cameră, apoi face cale-ntoarsă. Din acel moment, se transformă subit, renunță la agresivitate și iese din clădire împreună cu partenera sa, pe ușa pe care intraseră.

În urmă rămânea însă camera-martor care avea să pulverizeze minciunile vedetei de la TVR Sport.

Agresiunea în 22 de imagini

FOTO 1: Marian Olaianos intră în clădirea conducerii TVR, iar Nadine Vlădescu îl urmează îndeaproape.

FOTO 2: Olaianos pare iritat de insistența cu care Vlădescu îl întreabă „de ce se comportă așa” și când are de gând să ajute la realizarea emisiunilor convenite.

FOTO 3: Olaianos se întoarce brusc spre Vlădescu, adoptând o poziție amenințătoare.

FOTO 4: Ofenisv, Olaianos o împinge pe Vlădescu.

FOTO 5: … îi pune mâinile în gât (ea pare paralizată, încă nu sesizează pericolul)…

FOTO 6: … o scutură zdravăn și o împinge în spate…

FOTO 7: … se dezlănțuie ca o fiară, cu toată forța, asupra colegei și partenerei sale…

FOTO 8: Piciorul ridicat de la sol al lui Olaianos (stângul) arată elanul acestuia, energia cu care-și atacă victima. Piciorul ridicat de la sol al Nadinei (dreptul) arată faptul că, prinsă în „menghina” agresorului său, e ridicată în aer.

FOTO 9: Olaianos o împinge pe Vlădescu după colțul zidului, înghesuind-o într-un ungher.

FOTO 10: Nadine Vlădescu nu se mai vede, camera mai surprinde doar atacul vijelios al lui Olaianos. Victima e pusă cu spatele la zid.

FOTO 11: Olaianos și-a făcut treaba, Vlădescu și-a primit lecția. Agresorul se întoarce din nou spre scările care duc la conducerea TVR.

FOTO 12: Olaianos pleacă hotărât, Vlădescu nu-și revine din șoc.

FOTO 13: Nadine Vlădescu se ține cu mâna de gât, după ce a simțit că nu mai are aer.

FOTO 14: Olaianos îi spune să plece, că nu-i dă el socoteală.

 

FOTO 15: Olaianos urcă din nou scările, Vlădescu e cu mâna tot la gât, verifică dacă nu are vreo fractură…

FOTO 16: Urcă Olaianos, urcă și Vlădescu – „hai să mergem împreună la conducere, să spunem ce mi-ai făcut”.

FOTO 17: Olaianos se uită direct în cameră – se pare că a văzut-o…

FOTO 18: Brusc, devine mai conciliant, renunță la atitudinea amenințătoare.

FOTO 19: Nadine Vlădescu îi spune că o dor gâtul și capul, îl întreabă de ce a făcut asta.

FOTO 20: Nadine se teme să nu fie lovită din nou. Cu mâna stângă se ține de cap, cu dreapta schițează un gest de autoapărare.

 

FOTO 21: Cei doi discută în contradictoriu, dar Olaianos s-a hotărât: părăsește clădirea, nu mai urcă la conducerea TVR

FOTO 22: Cei doi se îndreaptă spre ușa pe care au venit.

Scurt istoric

* Înfiripată la începutul lunii august 2022, relația dintre Marian Olaianos (de la Redacția Sport a TVR) și Nadine Vlădescu (de la Departamentul Cultură) a evoluat rapid pe plan amoros, dar a degenerat la fel de rapid din cauza agresivității permanente a celui care a inițiat-o. Olaianos (48 de ani) era căsătorit și avea doi copii, Vlădescu (în jur de 40 de ani) ieșise din altă relație și nu avea niciun fel de obligații.

* Momentul surprins de camera de supraveghere este doar un episod din lungul șir de violențe la care Olaianos și-a supus colega de serviciu și partenera de amor. Multe altele au avut loc în biroul comentatorului sportiv, pe alte holuri ale TVR și în afara instituției.

* Pe 2 noiembrie 2022, Nadine Vlădescu l-a reclamat pe Marian Olaianos conducerii TVR pentru agresiune fizică și verbală asupra sa.

* Vlădescu a recunoscut că ei se aflau într-o relație amoroasă, dar care între timp devenise „toxică”. Olaianos a mințit, susținând că a fost vorba doar de un flirt. Episoadele consumate între cei doi, demonstrate prin schimburile de mesaje, demonstrează contrariul.

* Printr-o decizie rapidă, conducerea TVR l-a exclus pe Olaianos din echipa de comentatori pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, cu o săptămână înaintea plecării la turneul final.

* După 4 luni de anchetă internă și de tergiversăti din partea agresorului (care a înlănțuit mai multe concedii de odihnă și medicale), Comisia de Disciplină a TVR a apreciat că „sunt dovedite actele de agresiune fizică și verbală împotriva jurnalistei Nadine Vlădescu” și a propus concedierea lui Olaianos.

* Pe 9 martie 2023, directorul general al TVR, Dan Turturică, a dat curs recomandării făcute de Comisia de Disciplină și l-a concediat pe Olaianos.

* Nadine Vlădescu și Marian Olaianos au depus plângeri penale unul împotriva celuilalt. În ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Olaianos a căpătat statutul de suspect, ceea ce nu e cazul victimei sale. De altfel, și Comisia de Disciplină a TVR a infirmat acuzațiile de „agresiune sexuală” lansate de Olaianos la adresa acesteia. Conform Raportului întocmit de Comisie, în cazul comentatorului sportiv nu poate fi vorba de „legitimă apărare”, pentru că nu l-a „atacat”, „agresat” sau „hărțuit” nimeni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* E gata „rotativa”: pleacă Guvernul CiucaCiola, vine Guvernul CiolaCiuca! Nu e băutură răcoritoare, e formula dragă lui Iohannis

* Sindicatele din Educație suspendă greva punând Guvernului două condiții financiare grele, dar „uitând” cele trei măsuri care ar însănătoși sistemul

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* Viața și moartea lui Silvio Berlusconi. I-a pupat mâna lui Gaddafi, îl admira pe Putin, l-a făcut „nazist” pe Martin Schulz, a triumfat de 5 ori cu AC Milan în Europa. De urmările Covidului n-a scăpat niciodată

* Prigojin anunță un viitor sumbru pentru banda lui Putin: „Suntem la 2-3 luni de plutoanele de execuție” / „Rusia va pierde teritorii”

* Trump ținea în dormitor și în baie, lângă WC, munți de documente secrete, inclusiv planuri nucleare! E inculpat pentru 37 de capete de acuzare. Au început să-l abandoneze și avocații

* PSD-istul Mihai Tudose, acuzat de consiliera sa de la Bruxelles că a hărțuit-o sexual. „Îmi spunea să merg în fața lui ca să-mi vadă fundul. Vorbea vulgar, făcea aluzii: «Îmbracă-te mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși!»”

* Furia tâmpă a lui Olăroiu: „Eu, când aud de UE, înnebunesc! Ce ne dă nouă Europa?! Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb”

* Final de poveste la Roland Garros: Novak Djokovici – record istoric la 36 de ani; Iga Swiatek – 4 titluri de Grand Slam la 22 de ani

8 COMENTARII

 1. Se exagereaza cam tare pe tema acestui caz. Aia este o disperata la cum se tine dupa el. Cine stie ce i-o fi spus de omul si-a iesit din minti. In plus, aia este strangulare cu urme lasate pe gat de parca a fost stransa cu garoul? Pai daca o strangea pe bune ar fi dat din maini si picioare pentru ca se sufoca. Nu a durat decat 2 secunde. Doar a speriat putoarea insistenta care a stiut ca are familie. A interesat-o doar futaiul cu un mare crai. Daca era serioasa nu ridica coada. Un barbat doar prin viol obtine pasarica, in rest este doar invitatie cu acceptul proprietarei coliviei. Ca ala este un mitocan, asta este partea a doua, insa sa o transformam pe Vladescu in Maica Tereza este prea de tot.

  • Ce interesant! Numai „putoarea insistenta” stia ca batausul avea familie. Si, normal ca batausul nu avea nicio vina, el fiind un ingeras de om care habar nu avea ca are familie si ca nu ar trebui sa se lege de femei singure, fara nicio obligatie.
   Pana si cu dovezi, tot femeile singure, sunt de vina pentru faptul ca masculii nu sunt in stare sa si-o tina in pantaloni, cand au una asezata exact in aceeasi pozitie si in casa lor. Noroc ca ei, nevinovatii, habar nu au de ceea ce au acasa si tot „putorile insistente” trebuie sa-si aduca aminte de asta.
   Binenteles ca pana si afirmatia jurnalistului ca „Vlădescu a recunoscut că ei se aflau într-o relație amoroasă,…” inseamna in mintea masculillor ca Vladescu este transformata in maica Tereza. Penibil!

 2. Dupa cum am mai citit femeiusca asta este la a treia relatie de acest fel. Toate 3 s au terminat la fel.
  Probabil este tipul de persoana care toaca creierul barbatului pina scoate din minti pina si pe cel mai linistit barbat. Exista foarte multi barbati terorizati psihic de femei. Daca o srtringea asa de tare de git, nu s ar mai fi tinut scai dupa el. Ar fi fugit imediat afara.
  Oricum comportamentul de mirlan al barbatului nu ii ofera nici o scuza.

    • Da, nu inteleg ce citesc? Dar dumneata intelegi ce ai vrut sa scrii cand ai afirmat „comportamentul de mirlan al barbatului nu ii ofera nici o scuza”? Intrebarea mea era scuza pentru ce anume ar trebui sa-i ofere comportamentul de marlan al barbatului? Cu ce anume a gresit femeia? Ca este „la a treia relatie de acest fel”? Ca este „tipul de persoana care toaca creierul barbatului pina scoate din minti pina si pe cel mai linistit barbat”? Ca „Exista foarte multi barbati terorizati psihic de femei”? Este femeia asta acuzata oficial ca „Exista foarte multi barbati terorizati psihic de femei”? Nu inteleg eu ceea ce citesc nici macar cand iti citez corect ceea ce ai scris? Sau dumneata habar nu ai sa-ti exprimi ideile in limba romana?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here