Piruetele bizare ale epidemiologului Geza Molnar. Acum spune că izolarea bolnavilor de Covid-19 e inutilă, iar pandemia se va blegi de la sine

2
2322
Epidemiologul Geza Molnar s-a afundat, la emisiunea lui Marius Tucă, într-o serie de afirmații riscante și chiar fără suport real. Pe site-ul Mediafax, cuvântul "inconsecvent" folosit de Molnar a fost schimbat cu "abuziv"

Medicul epidemiolog Geza Molnar a făcut o serie de afirmații surprinzătoare în emisiunea “Marius Tucă Show”, care se ține sub “umbrela” trustului Mediafax, al lui Adrian Sârbu. Doctorul a afirmat, printre altele, că are el un algoritm care îi arată că numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 va scădea de la sine în următoarele două săptămâni. Predicția sa contrazice total estimările altor specialiști în domeniu.

Geza a mai susținut că, la iarnă, o mortalitate de 3-4% din cauza Covid va plasa epidemia în categoria gripelor sezoniere. Aici e o eroare flagrantă: absolut toate statisticile mondiale și naționale din ultimele decenii arată că, de fapt, mortalitatea la gripă este de 30-40 de ori mai mică decât la Covid, adică de 0,1%.

O altă declarație ciudată a lui Molnar Geza a fost aceea că izolarea și ținerea bolnavilor contagioși în carantină ar fi „inconsecventă” și inutilă. Cu doar câteva zile în urmă, epidemiologul clujean susținea contrariul – că bolnavii ieșiți pe străzi ar trebui izolați obligatoriu.

Medicul Geza Molnar a spus despre izolare și carantină că sunt „inconsecvente”, Mediafax a schimbat cu „abuziv”!

Discursul lui Geza Molnar a fost în acord cu direcția generală a publicațiilor online deținute de Adrian Sârbu, foarte aproape de teoriile conspirației.

Medicul s-a referit la măsura izolării celor bolnavi (practicată de absolut toate țările lumii) ca fiind „hai, nu abuzivă, dar inconsecventă” și inutilă. Aceasta este o temă preferată a PSD, care a pus Avocatul Poporului și Curtea Constituțională (pe care le controlează) să elimine această posibilitate pentru autorități.

„În cazul în care, nu zic în mod abuziv, dar în mod inconsecvent, introducem izolări, carantinări… În primul rând, pentru ce să izolez asimptomaticul, pentru că n-am nicio pârghie și niciun medicament ca să neutralizez virusul din gâtul și din nasul lui? Sigur că nu exclud posibilitatea transmiterii. Literatura vorbește de trei perioade. În primele 3-4 zile transmiterea e mică, din a 5-a până în a 8-a este mare, iar începând din a 9-a, a 10-a zi este mică. Dar există, fără discuție, un risc. E o viroză respiratorie pe care nu o poți opri. Tot acolo vom ajunge și cu carantină, și fără carantină, a susținut Geza Molnar.

Situația reală este exact pe dos: doar în județul Dâmbovița, bolnavii de Covid-19 externați la cerere din spitale în ultimele zile au provocat 6 noi focare de infecție, cu 26 de persoane (rude, prieteni, vecini) îmbolnăvite.

Foarte interesant este că, în transcrierea dialogului, pe site-ul Mediafax.ro au fost deformate grav afirmațiile lui Molnar. Dacă medicul a caracterizat izolarea și carantina drept „inconseventă”, Mediafax a înlocuit cuvântul cu „abuziv”. Iată cum a „tradus” site-ul patronat de Adrian Sârbu citatul pe care l-ați putut citi mai sus: „Dacă introducem abuziv carantinări şi izolări, tot acolo vom ajunge!”.

A făcut Geza Molnar niște calcule care i-au arătat că numărul cazurilor de infectare va scădea de la sine, deci nu e nevoie de “carantinări abuzive

Medicul a pretins că nu e nevoie să se ia nicio măsură de precauție, pentru că a făcut el un calcul și rezultă că numărul cazurilor de infectare va scădea de la sine, pe cale naturală! Am făcut trendul (…) la prima şi a doua ascensiune, diferenţa este de 1,8%. Adică asistăm la acelaşi fenomen, mi-am permis să afirm că şi acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf şi peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină. Şi cu izolare şi fără izolare obligatorie”, a afirmat Geza Molnar în emisiune.

Aceasta este o altă temă a propagandei rusești și a PSD, pe care numeroși editorialiști găzduiți de Adrian Sârbu pe platforma Mediafax.ro o susțin.

În ultimele zile, în Piața Victoriei s-a încercat pornirea unor manifestații de masă împotriva Guvernului, pretextul fiind lupta împotriva legii care reglementează izolarea și ținerea în carantină a bolnavilor contagioși. Legislația românească a rămas cu un vid în această privință după ce CCR a declarat neconstituționale vechile legi (unele, vechi de peste 10 ani).

În timp ce oameni de știință de nivel mondial cer “pregătiri intense” și se tem că va fi prăpăd la iarnă, Geza Molnar dă asigurări că în România nu vor fi probleme

O altă temă a propagandei ruse, difuzată masiv de conspiraționiști și respinsă categoric, ca total falsă, de întreaga comunitate științifică la nivel mondial, este că epidemia de Covid-19 ar fi o banală răceală.

Geza Molnar a făcut și aici opinie separată față de colegii săi, dând apă la moară celor care cred că temerile sunt artificiale: „După părerea mea, în iarna care urmează şi primele luni din 2021 nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, şi asta pe perioada scurtă. Singurul risc e cel de prelungire a sezonului gripal, dacă se vor intercala“.

Nu mai departe de marți, Academia de Științe Medicale din Marea Britanie a făcut un apel la autorități să înceapă “pregătiri intense” pentru al doilea val al epidemiei.

Medici și cercetători de nivel mondial din această prestigioasă instituție – probabil nefiind la curent cu părerile lui Geza Molnar – au elaborat un raport în care menționează că există suficiente date să creadă că al doilea val, care va veni la iarnă, va fi mult mai puternic decât primul. Ei au estimat că e posibil ca numai în spitalele britanice să se înregistreze circa 120.000 de morți din cauza Covid-19 în sezonul rece.

Geza Molnar a pus semnul egal între gripa sezonieră și Covid prezentând cifre false. Medicul pretinde că de gripă mor 3-4% din pacienți, când rata reală a deceselor e de 0,1%

Seria declarațiilor ciudate – tocmai pentru că vin din partea unui medic epidemiolog care se presupune că ar trebui să fie mai atent cu răspunderea pe care o are – nu s-a oprit aici. Geza Molnar a afirmat: „Apropo de mortalitate specifică, e greu de apreciat, pentru că fiecare ţară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră”.

Absolut surprinzător, medicul susține că gripa sezonieră are o mortalitate de 0,1% din cazuri, și nu de 3-4%, iar că rata deceselor în Covid-19 este dublă față de cea menționată de el, adică 6-8%.

Trustul Mediafax este una dintre platformele de pe care se duce lupta cu Oculta Mondială, cu Guvernul și cu “dictatura sanitară” în pandemie. Pe site-ul agenției de presă sunt promovați intens conspiraționiști și o pleiadă de personaje care scuipă foc și pară împotriva măsurilor de precauție pentru răspândirea viruslui, împotriva lui Iohannis și a Guvernului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Și dacă e așa cum zice Omul??..este unul dintre cei mai apreciați medici în domeniul medical…nu aruncă așa niște vorbe goale pe gură…!!..acum va întreb pe voi ,de unde morții mă-sii stiu ăștia că vom avea în august milioane de infectați!??…nu băgați spaima în popor ba nenorociților..!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here