Șeful Metro România: „Este doar începutul creşterilor de preţuri la alimente. Se vor scumpi cu până la 10%“. Apare pericolul unui „șoc de consum“

2
770
În următoarele luni vine o explozie a prețurilor la alimente, avertizează șeful Metro România

Creșterile deja mari de prețuri la alimente, de 4,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, sunt de fapt doar începutul scumpirilor care ne așteaptă, avertizează Adrian Ariciu, CEO-ul Metro România, citat de News.ro. Șeful marelui retailer din România spune că marele pericol, în acest moment, o reprezintă apariția unor „șocuri de consum“ produse de reducerea posibilităților financiare ale populației.

Avertismentul este unul cât se poate de serios pentru că provine de la conducătorul unui foarte important lanț de magazine angro, bine conectat la realitățile pieței.

Adrian Ariciu, CEO Metro: „În 6-9 luni vom regăsi o inflaţie la produsele alimentare

În timp ce premierul Florin Cîțu plutește departe de realitate, anunțând încântat că România a depășit Ungaria la PIB/locuitor și că ne pregătim să depășim și Polonia la acest capitol, realitatea scăderii resurselor financiare ale oamenilor este sesizată de șefii multinaționalelor din domeniul comerțului cu produse alimentare și nu numai.

Invitat la Profit News TV, Adrian Ariciu a avut un discurs total diferit de cel al guvernanților României: „Este doar începutul pentru inflaţia la alimente. Realist vorbind, în structura costului de producţie putem vorbi de un impact deja resimţit pe ceea ce înseamnă logistică, transport, creşteri salariale şi materiale auxiliare, de împachetare sau produse nealimentare. Dar costul crescut al ingredientelor, al utilităţilor, sunt doar pe hârtie, nu şi în procesul de producţie. În 6-9 luni vom regăsi o inflaţie la produsele alimentare“.

Oamenii vor dispune de același buget, în timp ce prețurile alimentelor vor crește masiv. Așa că vor renunța la produsele medii și vor căuta marfă proastă, dar mai accesibilă

Concret, spune Ariciu, includerea inevitabilă a măririi costurilor cu ingredientele și utilitățile va duce în continuare la o creștere de încă aproximativ 6% a prețului la alimente în perioada imediat următoare.

Acest lucru va duce la o schimbare substanțială a obiceiurilor de consum pentru români, scrie News.ro. Oamenii vor căuta produsele cât mai ieftine. Acest lucru înseamnă, automat, și o scădere a calității produselor cumpărate. Paradoxal, și segmentul alimentelor premium (de bună calitate, dar scumpe) va crește. În schimb, segmentul produselor de mijloc (preț și calitate medie) va fi cel mai afectat. O parte din publicul care până acum încă și-a mai permis alimente de calitate medie va renunța la acest „lux“ pentru a se reorienta către cele de calitate inferioară, dar mai accesibile ca preț.

Practic, cea mai mare parte a populației României nu va reuși să țină pasul cu aceste scumpiri ale alimentelor. Bugetul familiilor va rămâne același, în timp ce produsele vor înregistra mari creșteri de prețuri. Așa că oamenii vor fi nevoiți să caute soluții – sortimentele de marfă cât mai ieftine.

Institutul Național de Statistică a publicat măsurători care arată că, în septembrie 2021, prețurile alimentelor au fost mai mari cu 4,2% față de septembrie 2020.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A murit Doru Dinu Glăvan, creatorul mega-escrocheriei „pensii speciale pentru anumiți ziariști și pseudo-ziariști”

* Cîțu pare să fi lansat o minciună îngrozitoare: „Acea noapte în care am fost acolo”, adică în clubul Colectiv, în momentul tragediei. După toate indiciile, n-a fost

* De ce n-a venit Iohannis să comemoreze 6 ani de la tragedia „Colectiv“: juca golf la Pianu de Jos

* Orban: „Mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere a lui Iohannis. Cred că nu-și termină mandatul“

* VIDEO. CTP: „Klaus Iohannis a dezertat din funcția de președinte” / „PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare” / „PNL nu-și va mai reveni niciodată din lovitura de leucă aplicată în ceafă de Klaus Iohannis la Congres”

* „Nu vreau să știu cât de nervos va fi Rareș Bogdan!” Ironii de la USR după ce problema pensiilor speciale a dispărut din programul de guvernare al „echipei câștigătoare”

2 COMENTARII

  1. dorneanu ARE 3 SALARII 4 SPORURI SI 4 PENSII SPECIALE. ZECI DE MII DE EURO LUNAR.
    DIN 2022 II CRESTE IAR PARTIDUL CELE 4 PENSII SPECIALE. CATEVA MII DE EURO IN PLUS LUNAR.
    POATE SA VINA ORICE SOC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here