„Amăgire, numele tău e Arbidol!” – Un medic cardiolog spulberă minciunile lui Gigi Becali și legenda medicamentului-minune. „Echipa de fotbal a lui Becali, mare promotor de Arbidol, e pusă la pământ de Covid”

0
3377
Dr. Gabriel Tata-Chițoiu

Valul de minciuni ale propagandei conspiraționiste, care a abandonat Ivermectina și bate toba pentru un nou „medicament-minune”, Arbidol, este ridiculizat de medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chiţoiu. Acesta avertizează asupra ineficienței antiviralelor în prevenția bolilor. Arbidolul este un medicament din categoria antiviralelor pentru care nu există suficiente dovezi de eficacitate în protocolul de tratament Covid-19 din România.

Într-o postare pe Facebook intitulată ”Amăgire, numele tău se cheamă Arbidol”, medicul cardiolog susține că unii români, în loc să se vaccineze, folosesc antivirale crezând că astfel nu se vor îmbolnăvi de Covid-19. O mare greșeală!

Dr. Gabriel Tata-Chițoiu dă două exemple elocvente: Rusia și echipa de fotbal a lui Gigi Becali, FCSB. „În ciuda Arbidol-ului, numărul cazurilor Covid și cel al morților Covid au fost în continuă creștere în Rusia. În prezent, Rusia se află în cel mai critic punct al pandemiei ei… iar echipa de fotbal a lui Becali (mare promotor de Arbidol) este pusă la pământ de Covid, în frunte cu antrenorul ei”.

Mesajul medicului Gabriel Tata-Chițoiu

„Amăgire, numele tău se cheamă Arbdol”

„Amăgirea existenței unui tratament eficace în Covid-19 în locul vaccinării este întreținută pe diverse canale. Recent, un deputat a venit în Parlamentul României cu câteva mostre de Arbidol – antiviral originar din Rusia/China -, cumpărat de la Chișinău, folosit în gripă, pentru a susține utilizarea lui pe scară largă în România.

Arbidol este înghițit în acest moment de o grămadă de români în speranța de a nu face Covid, în loc de a se vaccina. Despre eficiența/ineficiența lui și a altor virale am vorbit aici.

Repet: Antiviralele nu se iau ca prevenție. Ele se iau (cu rezultate minore, dacă nu chiar inexistente) în primele zile de boală, cu speranța de a nu face o formă severă. Dar numai sub supraveghere medicală și conștient fiind de faptul că antiviralele sunt recunoscute pentru potențialul de a induce malformații congenitale la copiii care sunt procreați în timp ce viitorii lor părinți iau antivirale.

În ciuda Arbidol-ului (care, după unele date, nici nu ar mai fi folosit in Rusia), numărul cazurilor Covid și cel al morților Covid au fost în continuă creștere în Rusia. În prezent, Rusia se află în cel mai critic punct al pandemiei ei, fapt care poate fi văzut în graficele de mai jos… iar echipa de fotbal a lui Becali (mare promotor de Arbidol) este pusă la pământ de Covid, în frunte cu antrenorul ei. Bănuiesc că Becali îi va pune pe băieți să alerge la meciuri imediat după ce testele PCR li se vor negativa… Nu va găsi de cuviință să le facă la toți RMN cardiac ca să depisteze eventuala miocardită indusă de Covid la aceștia…”

Promovat insistent de RTV și Antena 3, afaceristul Gigi Becali a susținut că a cumpărat un aparat pentru a produce Arbidol.

„La ora asta, eu fabric Arbidol, am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră, 100.000 pe zi. Dar de ce nu-mi dau aprobare să-l bag în farmacii?! Uite, îl dau gratis la toți românii! Mă costă 3 milioane de euro, dar vindec poporul român!”, a declarat Becali, populist-conspiraționist, continuând să spună că el nu se va vaccina „nici mort”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un viceprimar din Vaslui, fost vameș, a păcălit legea, nu însă și moartea. „Vaccinat” doar pe hârtie, a fost ucis de Covid la 43 de ani

* A murit Doru Dinu Glăvan, creatorul mega-escrocheriei „pensii speciale pentru anumiți ziariști și pseudo-ziariști”

* Cîțu pare să fi lansat o minciună îngrozitoare: „Acea noapte în care am fost acolo”, adică în clubul Colectiv, în momentul tragediei. După toate indiciile, n-a fost

* De ce n-a venit Iohannis să comemoreze 6 ani de la tragedia „Colectiv“: juca golf la Pianu de Jos

* Orban: „Mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere a lui Iohannis. Cred că nu-și termină mandatul“

* VIDEO. CTP: „Klaus Iohannis a dezertat din funcția de președinte” / „PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare” / „PNL nu-și va mai reveni niciodată din lovitura de leucă aplicată în ceafă de Klaus Iohannis la Congres”

* „Nu vreau să știu cât de nervos va fi Rareș Bogdan!” Ironii de la USR după ce problema pensiilor speciale a dispărut din programul de guvernare al „echipei câștigătoare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here