„Secția Specială – o Cooperativă Nufărul de albire a magistraților corupți” / „Ale cui interese le reprezintă actualul CSM?”

0
2181

Un judecător activ (Cristi Danileț) și un fost ministru al Justiției (Ana Birchall) sunt oripilați de avizul negativ dat astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) proiectului de lege inițiat de USR, pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) – infama „Secție Specială” (SS).

Fost membru al CSM, Cristi Danileț remarcă faptul că, în timp ce toate instituțiile europene abilitate spun că SS trebuie desființată, CSM dă un aviz exact pe dos.

Ana Birchall, cea exclusă din PSD pentru că a refuzat să pună umărul la distrugerea justiției, a găsit definiții potrivite pentru SS: „o Cooperativă Nufărul de albire a magistraților certați cu legea sau corupți”, „inamicul curățirii magistraturii de personaje toxice”.

Cei doi au postat prompt, pe Facebook, mesaje prin care iau distanță cosmică de decizia de astăzi a CSM.

Cristi Danileț: Toată lumea spune „Desființați!”, CSM spune „Nu desființăm!”

„Comisia Europeană spune: «Desfiinţaţi!». GRECO spune: «Desfiinţaţi!». Comisia de la Veneţia spune: «Desfiinţaţi!». 80% din magistraţi spun: «Desfiinţaţi!». Şi vine CSM azi şi spune: «Noi nu vrem defiinţarea Secției Speciale!».

Oare ale cui interese le reprezintă actualul CSM???

P.S. 7 membri CSM au votat pentru avizare favorabilă proiectului de desființare, în timp ce ceilalți au fost pentru menținerea Secției Speciale.”

Anei Birchall: „Secția Specială – o Cooperativă Nufărul de albire a magistraților corupți”

„Este inexplicabil felul în care plenul CSM a înțeles astăzi să sfideze solicitarea majorității românilor, opinia cvasi-unanimă a sistemului judiciar, recomandările tuturor organismelor internaționale, precum și reguli elementare de echitate și egalitate a cetățenilor în fața legii, votând împotriva desființării SIIJ. Toți cei care nu au votat pentru avizarea favorabilă practic au sustinut menținerea SIIJ.

În forma actuală, SIIJ este o Cooperativă Nufărul de albire a magistraților certați cu legea sau corupți, inamicul curățirii magistraturii de personaje toxice, care nu fac cinste statutului de magistrat.

Raportul de activitate pe anul 2019 este grăitor: 417 dosare lucrate, din care 415 clasate! Mă întreb dacă în spatele acestui vot nu stau temerile unora din Consiliu față de consecințele posibil penale ale unora din acțiunile lor…

P.S. Înțeleg că au fost 3 buletine de vot. Votul care contează este cel dat pentru avizare pozitivă, cu sau fără observații! Restul sunt fente ieftine de imagine!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.