vineri, mai 31, 2024
AcasăNewsMizerabila Rusie a lui Putin. Atac cibernetic al GRU la Cancelaria Germaniei....

Mizerabila Rusie a lui Putin. Atac cibernetic al GRU la Cancelaria Germaniei. Angela Merkel: Kremlinul “atacă democrațiile” “cu mijloace hibride”

-

Ambasadorul rus la Berlin a fost convocat joi, 28 mai, la ministerul de externe german pentru a da socoteală pentru un atac cibernetic care a vizat documentele cancelarului Angela Merkel, anunță AFP, citată de Agerpres.

Șefa guvernului german este furioasă și a acuzat deschis regimul dictatorial al lui Putin că “atacă democrațiile occidentale” prin “mijloace hibride”.

Spionii lui Putin au “spart” corespondența Angelei Merkel și au sustras informații din perioada 2012-2015

Sunt mai multe indicii că acest atac executat de Rusia a produs pagube importante. În primul rând, operațiunea specială executată de agenți GRU (serviciul de spionaj militar rus) s-a petrecut în 2015, adică acum 5 ani, și a fost descoperită abia acum. Faptul că, deși a trecut un timp atât de îndelungat, Germania reacționează așa vehement arată că acolo s-a petrecut ceva major. Ambasadorul Rusiei a fost chemat să fie tras la răspundere, iar Uniunea Europeană ar putea institui noi sancțiuni împotriva Moscovei.

Există “indicii puternice”, potrivit anchetatorilor, că a fost mâna GRU în acea operațiune. “În numele guvernului federal, Miguel Berger (secretarul de stat al Afacerilor Externe germane) a condamnat ferm atacul hackerilor împotriva Bundestagului”, anunță oficial ministerul german.

- Advertisement -

Enervarea oficialilor nemți ar proveni din faptul că agenții Moscovei au pus mâna, în acel atac, pe date personale și corespondența Angelei Merkel între anii 2012-2015.

Specialistul GRU responsabil de atacul asupra cancelarului german e căutat și de FBI pentru vicierea campaniei electorale prezidențiale din SUA

În urmă cu două săptămâni, cancelarul german pomenise prima oară de această operațiune GRU, calificând drept “scandaloase” evenimentele și dăduse asigurări că are probe solide.

S-a emis și un mandat de arestare pe numele agentului rus Dmitri Badin, care mai e căutat și de FBI.

- Advertisement -

Acesta pare un specialist al lui Putin în războiul contra Occidentului. Americanii îl caută pentru că a participat la compromiterea campaniei democrate la alegerile prezidențiale din 2016 și pentru că a piratat documente ale Organizației pentru interzicerea armelor chimice, zădărnicind unele acțiuni.

Guvernul german spune că există indicii privind o legătură între acțiunile de sustragere a documentelor din Parlament și asasinarea unui georgian de origine cecenă petrecută anul trecut, în centrul Berlinului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* TABEL. Cum se împart banii UE din planul de redresare. Cu 33 de miliarde de euro din totalul de 750, România primește a 7-a cea mai mare sumă dintre cei 27 de membri

um ne “sclavagește” UE: cu cele 33 de miliarde de euro primite ajutor putem construi autostrăzi, spitale, digitaliza învățământul și administrația. “Aproape orice avem nevoie”

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. A pus-o cineva pe doamna de fier a Europei sa-l bage in seama pe noul Stalin?De atata timp ,la fel ca si in cazul lui xiping,depinde de gazul rusesc si marfa de 2 bani -tona a chinezului!Iata unde duce lipsa de viziune..😴😴🧐🤥

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -