VIDEO. Dansul dezlănțuit al bunicului fericit că au scăpat de Covid și el, și nepoata. Nenorociri în lanț pentru cei doi

0
4085

O filmare făcută astăzi de angajați ai Spitalului Orășenesc Târgu Cărbunești, județul Gorj, a impresionat mediul online. Un bărbat de 60 de ani a încins o horă în curtea spitalului, la externare, fericit că a scăpat de coronavirus. Săptămâna trecută s-a vindecat și nepoata lui, de 14 ani, pe care o crește de la naștere și de care îl leagă o dublă tragedie.

Gorjeanul Teodor Popescu (60 de ani) a fost internat la Târgu Cărbunești pentru că, în perioada stării de urgență, spitalul orașului a fost transformat în „spital Covid”.

În același spital a fost internată și Elena (14 ani), nepoata lui Teodor Popescu, infectată și ea cu păcătosul virus.

Fata a fost externată marți, 19 mai, iar bunicuă său opt zile mai târziu. Amândoi s-au vindecat de Covid-19.

Bucuria bunicului, la externare, a fost uriașă, fiind exprimată printr-o horă exuberantă pe care bărbatul a încins-o în curtea spitalului, în fața câtorva cadre medicale și a pacienților de ferestre.

VIDEO: Dezlănțuirea bunicului fericit

https://www.facebook.com/simona.gheorghe.543/videos/3562686687093266/

Părinții au plecat în Franța, bunica și străbunica au murit într-un incendiu

În spatele acestei explozii de bucurie se află o serie de evenimente crunte, unele chiar tragice. O poveste de viață tulburătoare.

Teodor Popescu și-a crescut nepoata singur. La două săptămâni după nașterea acesteia, părinții ei au plecat în Franța, lăsând-o în grija bunicilor. Părinții s-au despărțit, apoi s-au recăsătorit, dar fetița a fost ținută de aceste șocuri, prin căldura pe care i-au oferit-o bunicii.

Soarta i-a oferit însă o nouă lovitură cruntă. Elena era încă un bebeluș când o explozie uriașă le-a distrus casa din Gorj. Bunica și străbunica fetiței au murit, având arsuri grave pe tot corpul.

Copila și bunicul ei au supraviețuit, iar de atunci au rămas nedespărțiți.

„Le urez tuturor să nu treacă prin așa ceva!”

Luna trecută, Teodor Popescu și nepoata sa Elena au dat de un nou necaz: s-au infectat cu coronavirus. Au fost internați amândoi în spitalul de la Târgu Cărbunești.

Fata s-a vindecat mai repede de Covid-19, însă nu a vrut să-și părăsească bunicul care a crescut-o. Săptămâna trecută, ea a obținut permisiunea medicilor de a rămâne într-un pavilion special al spitalului.

Astăzi, cei doi au plecat acasă, după ce și bunicul s-a vindecat de coronavirus, iar medicii i-au făcut externarea.

Teodor Popescu a povestit telefonic, la Antena 3, cum a trecut prin această experiență teribilă. „Pe 13 aprilie am făcut niște târguieli la Motru. Am schimbat niște bani la o casă de schimb și cred că acolo s-a întâmplat, n-am avut mănuși. În ziua a doua de Paște am început să am simptome. Vreo șapte zile m-am simțit rău, nasul și gâtul uscate – parcă erau glaspapir -, temperatură 38,9. Dacă tușeam, parcă se rupea carnea de pe mine. Mi-am pierdut gustul și mirosul”.

A urmat internarea. „Nepoata n-a avut simptome. A avut cinci teste pozitive și apoi au venit testele negative. Eu am avut 10 teste pozitive și apoi 3 teste negative”.

Trecut prin necaz, Teodor Popescu are căderea de a da și sfaturi. Și le dă cu oarece timiditate. „Poate și eu mă îndoiam de covidul ăsta, dar acum știu ce poate face. Aș vrea să le urez tuturor să nu treacă prin așa ceva! Cât despre medicii și asistentele din spital, de la Târgu Cărbunești… mă înclin în fața lor până la pământ. Și la Dumnezeu mă închin că ne-a scăpat de năpasta asta”.

Bărbatul cu părul alb are deja un plan: „Eu și fata vom face o expoziție, iar banii îi vom dona spitalului din Târgu Cărbunești”.

„Fu momentu’ prea frumos!”

În imaginile video rostogolite pe Facebook, se vede cum Teodor Popescu își asigură singur fondul muzical. Folosindu-și propriul telefon, acesta difuzează o melodie celebră din repertoriul muzicii populare.

Conform dialogului care însoțește imaginile, filmarea e făcută de „Bogdan”, iar comentariile cele mai entuziaste le face „doamna Irina”. Se deduce că amândoi sunt angajați ai spitalului.

Irina: „Foarte frumos joacă! E de poveste! Bravo, Bogdane, să-mi trimiți și mie (filmarea)!”

Bogdan: „Așa ar trebui orice pacient, la externare, să facă câte o horă. Doamna Irina, luați hora înainte!”

Irina: „Nu știu! Eu nu mă pot ține de dumnealui!”

Voce de final: „Fu momentu’ prea frumos!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.