vineri, mai 31, 2024
AcasăNewsScenariul Finanțelor: creșterea pensiilor cu 10%. PSD șantajează cu 40%, forțând falimentarea...

Scenariul Finanțelor: creșterea pensiilor cu 10%. PSD șantajează cu 40%, forțând falimentarea României

-

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a recunoscut joi, la Realitatea Plus, că ministerul condus de el lucrează pe un scenariu al creșterii pensiilor cu 10% începând de la 1 septembrie 2020. Legea actuală, impusă de PSD, prevede o creștere cu 40%, ceea ce – avertizează finanțiștii și instituțiile europene – ar arunca România în colaps inanciar.

Creșterea pensiilor cu 10% „este un scenariu pe care l-am luat în calcul”, a declarat Cîțu. „Am calculat impactul și riscurile aferente. Alături de un alt scenariu, îl voi prezenta Guvernului și vom lua o decizie”, a explicat ministrul Finanțelor.

„Este profund nedrept pentru toți românii care sunt afectați astăzi de această criză să vorbim doar de pensii, izolat de ceea ce se întâmplă în restul economiei. Trecem printr-o criză de proporții foarte mari, nu s-a mai întâlnit așa ceva în 100 de ani. PSD duce discuția spre cheltuielile cu pensiile, dar avem alte și alte cheltuieli în buget. Sunt alte cheltuieli care sunt puse în pericol de aplicarea legii așa cum este astăzi. Vorbim de cheltuieli de investiții. Niciodată nu vom face o evaluare a cheltuielilor cu pensiile rupt de celelalte cheltuieli”, a declarat Florin Cîțu.

Este prima dată când ministrul Finanțelor spune destul de explicit că majorarea pensiilor cu 40% este imposibilă, în condițiile acedtui an atât de complicat.

- Advertisement -

Premierul Ludovic Orban a evitat să facă vreun comentariu referitor la scenariul avansat de Florin Cîțu. „Când vom decide ceva, vom anunța public. Pensiile vor crește”, s-a limitat el să spună.

Întrebat dacă legea pensiilor va fi modificată prin ordonanță de urgență, Orban a răspuns: „Credeți că un proiect de lege inițiat de guvernul României are vreo șansă să treacă de Parlament?”.

Este evident că singura soluție de modificarea a Legii pensiilor (cea care prevede creșterea cu 40%) va fi prin ordonanță de urgență. Problema e că OUG-ul va ajunge la Parlamentul dominat încă de PSD, care va pute să facă pulbere esența ordonanței. Cu câteva luni înainte de alegeri, PSD va apăsa și mai mult pe pedala populistă, apropiind Români de un faliment dureros.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Ar putea mării cu 40% pensiile până la o sumă stabilită iar restul cu 5- 10%, ori cum la unele pensii și o creștere de 10% va fi mai mare ca la o pensie mică în jur de 1000 de lei.

  2. Citiți sau recitiți bugetul pe 2020!!!… buget aprobat de parlament semnat de Președinte!!.. citiți capitolul asigurări sociale și pensii,acolo au fost prinși banii pentru mărirea pensiilor!!… revedeți discursul președintelui referitor la acest subiect, imediat după ce-a semnat bugetul țării. …și acum veniți că n-aveti banii ??… Dle Orban recitește legea bugetului pe care l-ai semnat ,tu și spus că în bugetul pe anul ăsta e prinsă suma de bani pentru mărirea pensiilor…!!!… riscați pușcăria dacă nu respectați o lege,??… întreb, când ști dat ordonanțele militare și fost trecute prin parlament și au devenit legi, cine le încalcă erau cazuri penale. … gândiți vă că va dau in judecată și pierdeți la prima înfățișare…

  3. Citu, unul din motivele lase si lipsite de inteligenta de care e plin guvernul Orban, din cauza caruia sondajul IMAS de azi da PNL 32,6% sub PSD(PSD1+PSD2) care au 34,2%!!!PSD2 a lui Ponta cel nejudecat pentru complicitatea la crime de justitia din Romania e la egalitate cu USR-ul!! Datele oficiale ale Casei Nationale de Pensii spun ca pensia bazata strict pe contributivitate a procurorilor si judecatorilor, cei mai speciali dintre speciali se incadreaza intre 3000-4000 de lei. Tot ceea ce Citu trebuie sa faca este sa impoziteze cu 99% pensiile mai mari de 4000 de lei si sa mareasca cu 40% pensiile mai mici de 4000 de lei. In felul acesta multumeste votanti satui de inegalitati si minciuni si inchide gura pesedistilor pentru ca le-a respectat marirea votata in legea pensiilor. Dar Citu lasul cu tupeul mioritic de lenes ne spune ca nu are chef de elaborat OUG pentru ca el fiimd o mama Omida si nu un profesionist stie deja ca Parlamentul va respinge o astfel de lege. Sa retinem 32,6% azi, pana la alegerile parlamentare din decembrie, adica peste 7 luni, PNL daca continua tot asa nu va lua nici macar cat a luat in 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -