Secția Specială ar fi interceptat telefoanele mai multor ziariști de investigație. Pretextul: plângerile penale făcute de Sebastian Ghiță (PSD)

4
2517
Adina Florea

Secția Specială condusă de procuroarea Adina Florea ar fi interceptat telefoanele mai multor jurnaliști, pornind de la anchete deschise la plângerile fugarului Sebastian Ghiță, tovarășul lui Victor Ponta, dezvăluie fostul ziarist Ionel Stoica, pe pagina sa de Facebook.

Portalul Aktual24.roscrie că informația e confirmată de un jurnalist din Ploiești, care afirmă că a fost chemat la Secția Specială, unde procurorul l-a atenționat că atât el, cât și alți ziariști au fost interceptați, pretextul fiind niște reclamații făcute de mogulul Sebastian Ghiță, patronul postului România TV și personaj acuzat că este susținut de generali din SRI.

Cum l-a salvat Secția Specială pe Sebi Ghiță, mogulul pe care Sistemul l-a achitat după ce scosese probele din dosar

Trimis în 2016 în judecată de DNA pentru infracțiunile de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj și două infracțiuni de folosire de informații care nu sunt publice, precum și pentru conducerea mașinii fără permis, Sebastian Ghiță a fost salvat de tentaculele Sistemului în Justiție. Un complet de trei judecători, în care se afla Ștefan Pistol (magistrat care i-a mai achitat și pe Dragnea și Tăriceanu) a scos din dosarul lui Ghiță numeroase probe, sub pretextul că n-ar fi fost administrate loial. Apoi l-a achitat pe mogul, susținând că probleme rămase nu sunt suficiente!

DNA a făcut apel la sentință, dar procesul nu s-a mai judecat pentru că a intervenit, salvator, nou-înființata Secție Specială, care a decis să retragă apelul!

Nu e prima oară când Secția Specială „fabricată” de Liviu Dragnea și Tudorel Toader este acuzată de astfel de lucruri. În urmă cu doar câteva săptămâni, însuși Inspecția Judiciară a început ancheta împotriva Adinei Florea pentru că a sustras probe din dosare și pentru că le-a trimis unor inculpați rechizitoriul.

Fost component al redacțiilor EVZ, Adevărul și Ziare.com, Ionel Stoica este acum șeful departamentului de comunicare al Primăriei Sectorului 1.

Dezvăluirea lui Ionel Stoica despre interceptările ilegale ale Secției Speciale înființate de Dragnea și Tudorel Toader

De ce trebuie desființată Secția Specială, această anexă a PSD-ului? Pentru ca personaje precum Elena Udrea să nu mai poată pune presiune pe magistrații onești, pe care-i amenință cu plângeri penale. În acest caz este vorba de judecătoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel București, care a condamnat-o la 8 ani de închisoare în primă instanță. Justiția se face în sala de judecată, nu la Antena 3 și RTV.

Dar profit de ocazie să dezvălui un abuz marca Secția Specială, faptul că a interceptat mai mulți jurnaliști care au scris despre gulerele albe din România. Bună dimineața, Adina Florea! Mandatele de interceptare au fost emise în anchetele deschise în urma plângerilor penale făcute de Sebastian Ghiță și restul găștii PSD de la Prahova.

Doar nu credeți că Inspecția Judiciară – o altă anexă a PSD- are ceva de zis în cazul ăsta. Judecătorul Lucian Netejoru a fost menținut la șefia Inspecției exclusiv în baza unui OUG promovat de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, cu acceptul grupului de magistrați din CSM strânși în jurul Liei Savonea. Se întâmpla în perioada în care Inspecția Judiciară deschidea acțiuni disciplinare în serie împotriva Laurei Codruța Kovesi și a mai multor procurori-șefi din DNA. În aceeași perioadă în care Adina Florea se visa mare șefă în parchetele Republicii. În concluzie, reforma din Justiție trebuie să înceapă cu CSM, Secția Specială și Inspecția Judiciară, voință politică să fie.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. NU (!!!) ajunge (URGENTA!) DESFIINȚARE a S.I.I.J.: TREBUIE-CERCETATE-PENAL (!) și… GRAVELE-INFRACȚIUNI (!) comise de către această… SCÂRBOASĂ INVENȚIE „DRAGNISTĂ”, în frunte cu GUNOIUL-UMAN numit Adina Florea!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here