Lăzăroiu, cu puțin înaintea șocului de la Sănătate: „O ofensivă generalizată, concertată și aproape disperată împotriva lui Vlad Voiculescu. Miza sunt cele 10 miliarde de euro, bugetul CNAS”

11
2081

Miza celor 45 de miliarde de lei, bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), este motivul pentru care Vlad Voiculescu este supus campaniei sistematice și generalizate de linșaj public, a comentat scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu și fost ministru al Muncii.

Sunt șanse scăzute ca Voiculescu să reziste încă o lună-două, scria Lăzăroiu marți seara, la ora 22.12, pe contul său de Facebook, confirmând ceea ce dezvăluise și Ziaristii.com la prânz: Sistemul s-a mobilizat total pentru a nu scăpa din mână una dintre cele mai importante surse de venit pentru o mafie transpartinică și foarte puternică.

Motivul iureșului la care asistă toată România de trei luni este reforma inițiată de Voiculescu la CNAS și procesul de numire prin concurs a șefilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, scrie Lăzăroiu.

Acest proces a fost demarat și ar trebui să se finalizeze în iunie, motiv pentru oligarhi, baronii din Sănătate, PSD și „aripa PSD din PNL” – care speră “într-o guvernare minoritară” – să direcționeze spre Voiculescu o campanie de ură fără precedent la adresa unui ministru, spune politologul.

Comentariul lui Sebastian Lăzăroiu despre linșajul public generalizat împotriva lui Vlad Voiculescu, declanșat în ianuarie și întețit paroxistic în ultimele săptămâni

„Mi-ar plăcea să vă spun că Vlad Voiculescu va rămâne ministru al Sănătății până-n luna mai-iunie anul ăsta, dar nu pot.

Am 30 de ani de experiență, să zicem, cel puțin observațională, în politica românească, și nu am văzut o asemenea dezlănțuire împotriva unui ministru. N-am nicio miză personală să-l victimizez sau să-l apăr. Îi văd greșelile, le-am și spus public. Am văzut miniștri care nu -și puteau lega șireturile (pe unii i-ați vazut și voi), peste care se prăbușea instituția, dar o asemenea furtună politico-mediatică n-am văzut împotriva niciunuia dintre ei. E o ofensivă generalizată, concertată și aproape disperată, căzută deja în registrul tragi-comic (îmi imaginez un regiment de tancuri împotriva unui omuleț). Toată emoția negativă (firească, la apogeul pandemiei) e orientată contra lui prin mijloacele de comunicare la dispoziție. The hell was unleashed. Miza sunt cele 10 mld. de euro (de fapt, sunt 9 miliarde, echivalentul a 44,8 miliarde lei – n.red.), bugetul care va fi administrat de casele județene de asigurări, unde, din ce am citit azi într-o știre, șeful de la CNAS intenționează să organizeze concursuri de-adevăratelea (hahaha) până-n iunie. Poate n-ați văzut toate zerourile. 10 urmat de nouă zerouri! Euro! Mă rog, una din mize. Celelalte sunt legate tot de bani și interese. Factorul politic e marginal și mai degrabă oportunist în ecuație. Se mai reglează conturi în PNL, îl mai șubrezește Orban pe Cîțu, mai speră aripa PSD din PNL într-o guvernare minoritară etc. Dar astea sunt nesemnificative. E vorba de bani și interese, în principal.

Poate va reuși să supraviețuiască, dar sunt sceptic.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

* De ce s-a zvârcolit Mafia să-l lichideze pe Vlad Voiculescu: a început concursul pentru numirea noilor șefi la CNAS. Miza: 45 de miliarde de lei

* Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

* Neculai Onțanu și nepoata lui Gabriel Oprea – condamnați definitiv: 3 ani de închisoare cu suspendare și 8 ani de încercare. Suma confiscată în dosar: 3.677.750 de euro

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

11 COMENTARII

 1. Așa este! Prin eventuala decapitare a lui Vlad Voiculescu, PNL confirmă – pentru a mia oară de la preluarea puterii, că, dincolo de slogane ieftine și propagandă mediatică plătită cu bani grei, nu este nimic mai mult decât un PSD mai viclean. Dar tot PSD. Recenta propulsare a fiicei țiitoarei lui Vela (pe funcția de vicepreședinte al Agenției pentru Arii Naturale Protejate – o funcție pentru care n-o recomandă nimic), cu semnătura lui Florin Cîțu, , este aidoma numirii lui Andrușcă la Ministerul Economiei. Și vine după alte și alte dezastre la Apele Române. Nu întâmplător, în toate campaniile electorale din anul 2020, singurele ținte ale PSD și PNL au fost USR și PLUS. Obișnuiți-vă cu ideea că USL trăiește și concubinajul PNL-PSD se va oficializa mai repede decât credeți! La mijloc sunt bani mulți iar Dvs. nu sunteți luați în calcul. Nici la mijloc, nici pe margine și nici măcar în tribune, cu toate că ați plătit biletul de intrare – ați votat „reformistul” PNL. De ce face PNL toate acestea? „Pentru ca poate!” – ca să-l citez pe nefrecventabilul Codrin Ștefănescu. Și este doar începutul unei guvernări care va continua dezastrul lăsat de Liviu Dragnea dar care va îmbogăți și mai mult… deja bogații PNL-iști și grupul lor de interese. Dar și pe PSD-iștii care-i vor ține 4 ani la putere!

  • 100% DE ACORD cu Dumneavoastră, Domnule care semnați „Antonelli”: Vă FELICITĂM pentru clarviziune!

   Acest… MÂRȘAV (!) „șut-în-dos” pe care P.N.L. ÎȘI ÎNCHIPUIE (!!!!!!!) că l-ar fi aplicat, astăzi, Alianței U.S.R.-P.L.U.S., este, de fapt… UN (MAREEEEE!!!!!) PAS ÎNAINTE pentru acești ADEVĂRAȚI-REFORMATORI ai României, adică pentru cei de la U.S.R. și P.L.U.S.!!!!!!

   Oricum, eu, personal, deși am fost încă de la început un SUSȚINĂTOR (FERM și NEECHIVOC!!!) al U.S.R. (și, implicit, al Alianței cu P.L.U.S.!), am toooot ezitat, ca ziarist, să mă înscriu în U.S..R.. anunț oficial că… ACESTA va fi… PRIMUL-LUCRU (!!!!) pe care îl voi face mîine-dimineață: mă voi înscrie în U.S.R.!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Este o situatie asemanatoare celei in care „pnl”-istul tariceanu a stat bine merci in fotoliul de prim-ministru cu un partid minoritar in parlament si cu un sprijin puternic din parte psd. Nefasta situatie pentru Romania. usl traieste si inca foarte bine. Chiar prea bine, din pacate, pentru romani.

 3. De 31 de ani, P.N.L…. DEZAMĂGEȘTE!

  Așadar, PORCĂRIA (!!!) de azi, comisă de către „liberali” (bineînțeles: cu acordul lui… Iohannis!), NU poate fi o SURPRIZĂ decât pentru naivi (recunoaștem că după ultimele alegeri parlamentare ne-am cam numărat și noi printre aceștia…, DIN-PĂCATE!): ADIOOO… REFORMĂ-PROFUNDĂ, cel puțin până la viitoarele alegeri, pe care o să le avem abia în… 2024 (TOATE patru!)!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here