Orban: PNL nu ia în calcul să guverneze minoritar, susținut de PSD în Parlament, dar nici nu acceptă demiterea lui Cîțu

4
5210
Barna - Orban - Cioloș - Hunor

Ludovic Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților, a dat miercuri asigurări că liberalii nu intenționează să formeze un Guvern minoritar susținut de PSD în Parlament, așa cum au mai făcut în perioada 2007-2008. Afirmațiile vin după ce premierul Cîțu l-a demis pe ministrul Vlad Voiculescu de la Sănătate, iar liderii USR-PLUS s-au întrunit pentru a discuta dacă mai rămân în coaliția de guvernare.

Conducătorii USR-PLUS au perceput demiterea bruscă a lui Voiculescu drept un afront direct, mai ales că luni coaliția stabilise să-l susțină în continuare în funcție. Surse politice afirmă că USR-PLUS intenționează să rămână la guvernare doar dacă este schimbat premierul Cîțu.

Orban le-a transmis însă acestora să desemneze “un ministru responsabil” (sugerând astfel că Voiculescu n-ar fi fost așa) și a subliniat că nu se pune problema să renunțe la Cîțu: „Decizia de susținere ca premier a lui Florin Cîțu a fost o decizie a PNL și a partidelor din coaliție. Schimbarea premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție. În ce privește PNL, îl sprijin în continuare pe Florin Cîțu, care reprezintă PNL“.

După aceste afirmații, Orban a spus însă că nu ia în calcul formarea unui Guvern minoritar susținut de PSD: “Nu există nici în ipotezele SF o asemenea soluție”. Liderul PNL a adăugat că “nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție”.

Întrebat ce va face dacă USR-PLUS cere un alt premier, Orban s-a eschivat: „Nu comentez ipoteze, sunt convins că parlamentarii și alegătorii USR-PLUS își doresc coaliția și ca Guvernul să aibă rezultate, nu există altă soluție politică decât actuala coaliție“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

* De ce s-a zvârcolit Mafia să-l lichideze pe Vlad Voiculescu: a început concursul pentru numirea noilor șefi la CNAS. Miza: 45 de miliarde de lei

* Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

* Neculai Onțanu și nepoata lui Gabriel Oprea – condamnați definitiv: 3 ani de închisoare cu suspendare și 8 ani de încercare. Suma confiscată în dosar: 3.677.750 de euro

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

4 COMENTARII

  1. NU Orban decide DEMITEREA lui Cîțu, ci… PREȘEDINTELE Klaus Iohannis sau, de data aceasta din punct de vedere CONSTITUȚIONAL vorbind, Parlamentul (cu votul U.S.R., dacă se retrage din Guvernul-ACTUAL!), daaaaaaaaaaaaaa?!!!!!!!

    Orban vorbește PROSTII: Cîțu are… ORELE(-NU-ZILELE!) NUMĂRATE, ca premier!

    • Se pare că cei care au pus la cale această IMENSĂ-MIZERIE (!), adică PUTERNICII (șiii… BOGAȘII!) din P.N.L. (!!!!!!!!!!!), au în vedere… ÎMPUȘCAREA A DOI IEPURI DINTR-UN FOC: au scăpat de REFORMATORUL Vlad Voiculescu, la Sănătate, dar vor scăpa și deee… Cîțu!!!!!

      Iar președintele-Țării, Klaus Iohannis,… NU este (DELOOOOC!) străin (NICI!!!!!!!!!!!!) de acest joc, NU NUMAI MURDAR, dar și… (EXTREM-de-)PERICULOS, pentru Țară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here