vineri, aprilie 12, 2024
AcasăJustițieSe strânge lațul pentru derbedeii care și-au bătut joc de România în...

Se strânge lațul pentru derbedeii care și-au bătut joc de România în ultimii 3 ani. Tudorel Toader va fi “zburat” din Comisia de la Veneția

-

Unul câte unul, derbedeii care și-au bătut joc de România în perioada 2017-2019 încep să primească nota de plată pentru faptele lor.

După sentința pronunțată marți de CEDO, care a stabilit că regimul PSD a destituit-o în 2018 pe Codruța Kovesi de la șefia DNA în mod abuziv, cu încălcarea drepturilor omului, primul luat în vizor este Tudorel Toader, ministrul justiției din acel moment.

Guvernul urmează să ceară Comisiei de la Veneția să-i retragă lui Tudorel Toader calitatea de membru

Ministerul Justiției a propus guvernului, marți după-amiază, destituirea controversatului jurist (fost membru al Curții Constituționale) din funcția de membru al Comisiei de la Veneția. “În urma consultărilor cu Prim-Ministrul României, ca urmare a implicațiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului României față de independența procurorilor și respectul regulilor de drept, Ministerul Justiției va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneția solicitarea de a aplica dispozițiile statutare ale Comisiei în privința domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.
Precizăm faptul că mandatul d-lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al Justiției”, scrie într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Justiției.

Tudorel Toader a făcut parte, alături de alte personaje precum deputatul PSD Florin Iordache, șeful CCR Valer Dorneanu, fostul șef al PSD Liviu Dragnea, șeful ALDE Călin Popescu Tăriceanu, senatorul PSD Șerban Nicolae, dintr-o grupare care a atacat violent statul român din interior, după ce alianța PSD – ALDE a venit la putere în noiembrie 2016.

- Advertisement -

Povestea unor ani de coșmar. PSD a câștigat alegerile promițând salarii, spitale, școli și autostrăzi, dar s-a ocupat de distrugerea justiției

PSD a câștigat alegerile cu un program social și de dezvoltare a României foarte generos, care prevedea mărirea salariilor și a pensiilor, modernizarea țării, constucția de autostrăzi, spitale, școli etc.

În schimb, primele măsuri luate au fost împotriva legislației anticorupție, pe care PSD nu s-a lăsat până nu a schimbat-o din temelii. În cei trei ani de guvernare, 2017-2019, regimul Dragnea – PSD a dus România pe buza prăpastiei distrugându-i instituțiile, economia, echilibrul financiar, justiția și reputația pe plan extern.

Discursul conspiraționist, violent anti-european, anti-NATO, anti-justiție, care invoca o monstruoasă coaliție a miliardarului George Soros cu băncile, multinaționalele, Occidentul imperialist și serviciile secrete, a răvășit țara, antagonizând la maximum populația.

- Advertisement -

Anul 2018 – momentul culminant al atacului PSD: destituirea Codruței Kovesi și reprimarea violentă a protestelor anticorupție

Momentul culminant al bătăliei a avut loc în 2018. În iulie, regimul PSD a reușit, cu ajutorul unei decizii ilegale (așa cum a stabilit CEDO) a CCR, să o destituie pe Codruța Kovesi. O lună mai târziu, pe 10 august, potentații PSD au pus la cale o răfuială violentă cu protestatarii anticorupție strânși în Piața Victoriei.

Folosindu-se de jandarmi ca trupe de represiune și de bande interlope ca elemente provocatoare, regimul PSD a atacat demonstranții ore în șir.

Imediat după lăsarea serii, la adăpostul întunericului, jandarmii au năvălit în mulțime. Au fost sute de răniți, atât oameni bătuți de jandarmi, cât și împușcați cu muniția iritantă. Alte mii au fost gazați cu sadism, sub comanda unor ofițeri precum Sebastian Cucoș, Ionuț Sindile și Cătălin Paraschiv. Toți trei au fost, în cele din urmă, îndepărtați din funcțiile ocupate.

Numărul real al victimelor, oameni care au acuzat ulterior afecțiuni ale căilor respiratorii sau ale altor organe, nu se știe nici azi cu precizie. Cert este însă că un om a și murit în urma agresiunii la care a fost supus de jandarmi, la ordinul șefilor PSD.

Ancheta în dosarul 10 august stagnează și în ziua de azi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine plătește „demolarea” CCR de către PSD? Dorneanu nu încearcă “niciun sentiment” după sentința CEDO care i-a dat dreptate Codruței Kovesi

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Care nota de plata? Asta e nota de plata? Cind faci mult rau unui om platesti penal iar cind faci mult rau unei tari nu patesti nimic. Astia cu „munca de raspundere” nu raspund niciodata cu nimic. Au doar favoruri, salarii nesimtite si pensii speciale iar cind vine vremea raspunderii nu raspund cu nimic. Nu platesc un leu pentru oalele sparte.

  2. Pana in momentul de fata nu s-a facut mai mult de-un pas pe drumul reconstructiei Romaniei dupa dezastrul psd-alde-pro ro-udmr. Pasul acela a fost schimbarea guvernului, dar in majoritatea situatiilor deciziile guvernului PNL sunt respinse total sau modificate ordinar in sparlament, unde nemernicii anterior mentionati au majoritate, si ne supara in continuare. A mai venit si covidu’ asta peste noi, si nu putem sa avem alegeri locale, si sa destelenim o parte a mafiei locale psdiste din pamant, sper sa le facem in toamna. Pana la alegeri, cand or fi ele, javrele psd-alde-pro ro-udmr sunt in continuare acolo, in sparlament si-n teritoriu, la fel de corupti si toxici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -