Probleme în dosarul „10 august”. Colonelul Paraschiv, prieten la cataramă cu soțul procurorului de caz

3
8493
Catalin Paraschiv
Cătălin Paraschiv s-a pus bine cu procurorul care-l anchetează în Dosarul 10 august - Foto: Digi24/CapturăTV

Unul din motivele pentru care acest dosar înaintează în ritm de melc poate fi și legătura dintre conducători ai jandarmeriei și procurorii care se ocupă de caz.

Dosarul 10 august se află la DIICOT de mai bine de un an de când a fost preluat de la secția parchetelor militare. Niciun jandarm nu a fost tras la răspundere pentru reprimarea brutală a manifestației din 10 august.

Într-o investigație realizată de Europa liberă se arată că soțul procuroarei Giorgina Hosu este prieten bun cu colonelul Cătălin Paraschiv, poreclit „Fantoma în alb” din cauza modului în care era îmbrăcat în timp ce a condus represiunea împotriva protestatarilor din Piața Victoriei.

Giorgian Hosu a fost nominalizată pentru poziția de procuror-șef al DIICOT, primind raport negativ din partea CSM, acesta fiind însă unul consultativ. Dan Hosu, soțul nominalizatei, a fost trimis în judecată în anul 2017 de procurorii DNA, fiind acuzat de dare de mită și trafic de influență în Dosarul Carpatica Asigurări.

În dosarul de la Tribunalul București, inculpatul Dan Hosu a depus o caracterizare datată 2 septembrie 2019, semnată de colonelul Cătălin Paraschiv, se arată în investigația publicată de Europa Liberă.

„Am avut ocazia să constat înaltul profesionalism al domnului Hosu Dan, dar şi calităţile, abilităţile şi aptitudinile personale deosebite. Şi-a adus o contribuţie substanţială la îndeplinirea activităţilor operative încredinţate unităţii”, scrie Cătălin Paraschiv în documentul depus la dosar.

Dan Hosu a fost comisar de poliție. Acesta a părăsit Ministerul de Interne și a intrat în afaceri. Interesant de remarcat e că această caracterizare dată de colonelul Paraschiv, cercetat în Dosarul 10 august, e dată la un an de zile după eveniment când dosarul ajunsese la DIICOT. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prefectul beat la volan e tot o beizadea ucigașă! Tatăl său, fost secretar de stat, e unul dintre marii latifundiari ai Dobrogei

* Noul chip al „Ciumei Roşii”! Cum se reface cartelul baronilor după epoca Dragnea-Tăriceanu, la centru şi în judeţe

* Ce spuneţi voi, cei care l-aţi apărat pe acest chirurg înhăţat acum de DNA? Mircea Beuran a fost reţinut pentru o mită de 10.000 de euro!

* La moartea unui trădător: generalul Marin Dragnea. Rușinosul omagiu adus de ministrul Apărării unei relicve a ocupației sovietice

* Baronul PSD de Pitești Tudor Pendiuc și fiica sa, vedetă TVR, au primit, împreună, 13 ani de închisoare în prima instanță

* Document intern PSD: „Dragnea, principalul vinovat pentru prăbușirea partidului”

 

3 COMENTARII

  1. Cum nimic nu’i întâmplător în lumea asta, după această știre concluzionez că nici numirea madamei Hosu Giorgina ca procuror de caz pentru evenimentele din 10.08’17 nu este întâmplătoare ! Dimpotrivă, a fost numită procuror în acest dosar tocmai pentru a tergiversa soluționarea acestuia, lucru care (cel puțin) până acum (din păcate) le’a ținut acestor șobolani mizerabili găunoși ! Sper ca cei cu putere de decizie să o schimbe pe această ‘putoare’, să numească procurori onești și competenți, iar lucrurile să înceapă să evolueze rapid spre finalizarea dosarului în vederea trimiterii lui spre judecată !
    Apropo ! Ce moakă / meklă de zombi are limbrikul ăsta pestilențial de Paraschiv ! 👹😱

  2. Încă mai trăiește???… ciudat… credeam că Velea are sânge în instalații,dar m-am înșelat…eu până acum îl arestam și nici dracu’ nu știa unde e .. îi puneam pe cei din diasporă să-l bată așa cum a făcut criminalul asta ,o zi bătaie,o zi gazare până îl lua dracu’…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here