Raport al serviciilor secrete: China și-a instruit savanții în Australia, apoi i-a adus la Wuhan, să facă studii pe virusuri mortale derivate din lilieci

12
6735
China s-a jucat cu focul încercând să reproducă în propriile laboratoare ceea ce făceau occidentalii de mulți ani

China și-a instruit cercetătorii în virologie într-un laborator australian de top, sub pretextul unui parteneriat făcut pentru a studia patogenii mortali care trăiesc în lilieci, apoi a transferat specialiștii în Institutul de Virologie Wuhan, acuză un raport secret elaborat de serviciile de informații occidentale la care a ajuns Daily Telegraph.

Raportul comun al serviciilor din SUA, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă face această legătură extrem de periculoasă, însoțită de suspiciunea că pandemia de COVID-19 ar fi provocată de un virus scăpat din laboratorul de stat chinez. Furtul de know-how de la țările occidentale – o practică a țărilor comuniste încă de la înființarea Uniunii Sovietice – nu a fost însă suficient, chinezii neștiind cum să asigure și securitatea într-un domeniu atât de periculos precum cercetările pe agenți patogeni extrem de periculoși.

Deocamdată, autoritățile din țările ale căror servicii au întocmit documentul de 15 pagini oscilează în reacții. Unii oficiali admit ipoteza, alții o neagă vehement. În schimb, acest dosar pare să stea la baza afirmațiilor făcute de secretarul de stat american Mike Pompeo, care acum câteva zile a invocat „probe imense” că virusul a scăpat de sub control la laboratorul din Wuhan: „China este cunoscută pentru predilecţia ei de a infecta lumea şi de a folosi laboratoare care nu respectă normele. Nu este prima dată când lumea este pusă în pericol de un virus provenit din laboratoarele chineze”.

“Figuri cheie ale Institutului de Virologie Wuhan fuseseră instruite în Australia, unde au făcut cercetări privind agenți patogeni mortali la lilieci

“Figuri cheie ale Institutului de Virologie Wuhan au fost în trecut instruite și angajate în Laboratorul australian de sănătate animală CSIRO, unde au efectuat cercetări privind agenții patogeni mortali la liliecii vii, inclusiv SARS, ca parte a unei colaborări permanente între CSIRO și Academia Chineză de Științe”, notează Sharri Markson, autorul dezvăluirilor din Daily Telegraph, ziaristul care a avut acces la raportul secret al serviciilor de informații occidentale.

Guvernul australian, condus de premierul Morrison, își manifestă acum public îngrijorările legate de securitatea și biosecuritatea națională vizavi de această relație de colaborare a CSIRO cu dubioasele instituții guvernamentale chineze.

Coincidența face ca savanții chinezi instruiți în Australia tocmai în privința virusurilor mortale care se găsesc la lilieci să lucreze acum la Wuhan, în laboratorul asupra căruia planează suspiciuni.

Dar Statele Unite și-au retras finanțarea acestor experimente controversate încă din octombrie 2014, americanii fiind îngrijorați că producerea unor agenți patogeni și mai periculoși decât cei naturali ar putea duce la o pandemie globală.

Cercetătorii dintr-o universitate chineză au scris că “virusul ucigaș este probabil originar dintr-un laborator din Wuhan”. Raportul a fost retras imediat

Totuși, oficialii statelor occidentale au avut reacții oscilante după dezvăluirea acestui raport. Daily Telegraph notează că duminică, 3 mai, un înalt oficial al agenției de spionaj a SUA a confirmat pentru prima oară că americanii investighează dacă nu cumva COVID-19 nu este rezultatul unui accident produs în laboratorul guvernamental din Wuhan.

Pe de altă parte, Richard Grenell, director al “National Intelligence”, a spus că virusul n-a fost creat în laborator. Afirmația se bate cap în cap cu raportul secret obținut de jurnaliști și care îi are, printre autori, tocmai pe specialiștii agenției citate mai sus.

Cercetători ai Universității de Tehnologie din China de Sud au publicat un studiu, pe 6 februarie, care concluziona că “virusul ucigaș este probabil originar dintr-un laborator din Wuhan. Nivelul de securitate poate că ar trebui îmbunătățit în laboratoarele de biohazard de înalt risc”. În scurt timp, respectivul studiu a fost retras de autoritățile chineze pe motiv că nu era sprijinit de probe concrete.

Cercetătorii găsiseră în 2013, într-o peșteră din China, un virus provenit de la lilieci identic în proporție de 96,2% cu cel răspunzător de actuala pandemie

Este prezentat cazul echipei de cercetători chinezi finanțată de Australia și care lucrează tot în provincia Hubei (a cărei capitală e Wuhan) și care face studii pe virusuri mortale găsite la lilieci. Doctorul Zhengli Shi, șeful echipei, a mărturisit, în ultimul număr din Magazinul Științific American, că, atunci când a auzit despre apariția unui virus care produce pneumonie, n-a mai putut să doarmă noaptea de teamă că propriul său laborator ar putea fi la originea acestei epidemii.

După temerile inițiale, doctorul Shi a constatat, cu ușurare, că secvența genetică a COVID-19 nu corespunde cu cele pe care le studia în propriul său laborator.

Joaca de-a Dumnezeu în laboratoare private sau de stat nu este de dată recentă. În raportul serviciilor secrete occidentale se menționează că, în 2013, o echipă de cercetători din care făcea parte și doctorul Shi a prelevat fecale de liliac dintr-o peșteră aflată în provincia chineză Yunnan. Ulterior, în excremente s-a descoperit un virus care era în proporție de 96,2% identic cu SARS-CoV-2, virusul care este responsabil pentru boala COVID-19 la om.
Dosarul vorbește despre studii făcute de cercetărori pentru a sintetiza coronavirusuri de tipul SARS pentru a analiza cum s-ar putea transmite de la lilieci la oameni alte mamifere. “Asta înseamnă că ei au alterat părți ale virusului pentru a verifica dacă e transmisibil la alte specii. Studiul, datând din noiembrie 2015, a fost făcut în colaborare cu Universitatea din Carolina de Nord și a concluzionat că virusurile de tip SARS pot sări direct de la lilieci la oameni și că nu există tratament care să poată fi folositor”, se menționează în articolul Daily Telegraph.

Profesor american, în 2015: “Acest virus este extrem de patogen. Tratamentele împotriva virusului SARS și pentru ebola n-au reușit să-l neutralizeze”

Cercetătorii erau perfect conștienți că fac niște lucruri extrem de periculoase. “Trebuie cântărit potențialul de a ne pregăti și atenua viitoarele epidemii, pe de o parte, cu riscul de a produce niște patogeni și mai periculoși”, au scris aceștia la momentul respectiv.

Raportul întocmit acum 5 ani de cercetători dă fiori oricui îl citește mai ales azi, când avertismentele de atunci s-au confirmat. Aceștia au scris că, pentru a examina potențialul de infecta omul al acestor CoV de la lilieci (n.r. – coronavirusuri), au “construit un virus himeric” care codifică o nouă proteină din secvența care a fost izolată de la liliecii găsiți în China.

Profesorul Ralph Baric, de la Universitatea Carolina de Nord, care a luat parte la acel studiu alături de doctorul Shi, a declarat în 2015, pentru “Science Daily”, că “acest virus este extrem de patogen și tratamentele dezvoltate împotriva virusului SARS original, din 2002, și medicamentele ZMapp folosite pentru a combate ebola nu au reușit să neutralizeze și nici să controleze acest virus particular”.

Bill Gates și-a bazat celebrul avertisment de acum câțiva ani pe cercetările savanților. Adepții teoriei conspirației au înțeles altceva

Fără îndoială că există o legătură între cercetările făcute în perioada 2013-2015 și avertismentul public lansat acum câțiva ani de Bill Gates, care tocmai despre pericolul unei pandemii de coronavirus a vorbit. Folosindu-se de notoritatea sa, miliardarul a încercat să avertizeze opinia publică mondială de iminența pericolului, bazându-se pe acest fel de studii făcute de cercetători.

Faptul că miliardarul (care are și o fundație de cercetări în acest domeniu) a lansat un avertisment public a fost însă interpretat, de către adepții teoriei conspirației, ca o dovadă că actuala pandemie a fost pusă la cale de bogații lumii. Scopurile: care mai de care mai tulburi – vaccinarea forțată a tuturor oamenilor, “ciparea” lor, uciderea bătrânilor sau a tinerilor, reducerea populației pe glob, instaurarea guvernului mondial etc.

O cronologie care pune pe gânduri

Daily Telegraph face și cronologia evenimentelor în pandemia de coronavirus care a lovit lumea și care a generat, până acum, peste 200.000 de morți.

NOIEMBRIE 2015: Institutul de Virologie Wuhan (aparținând de guvernul chinez) publică un studiu în care dezvăluie că a creat un nou virus, în laborator, pornind de la SARS-CoV.

6 DECEMBRIE 2019: cinci zile după ce un om care frecventa piața de fructe de mare din Wuhan a prezentat simptome de pneumonie, soția sa s-a molipsit, sugerând că există o transmisie de la om la om a bolii.

27 DECEMBRIE 2019: autoritățile chineze vorbesc despre o nouă boală, care a afectat 180 de pacienți, provocată de un nou coronavirus.

26-30 DECEMBRIE 2019: apar dovezi ale unui nou virus la pacienți din Wuhan.

31 DECEMBRIE 2019: autoritățile chineze cenzurează informațiile apărute pe internet și în social media despre o pneumonie necunoscută răspândită în Wuhan.

1 IANUARIE 2020: opt doctori din Wuhan care avertizaseră despre apariția unui nou virus sunt reținuți și condamnați de autoritățile comuniste (n.r. – mărturii ale acestor situații continuă să apară)

3 IANUARIE 2020: autoritățile sanitare chineze emit un ordin de izolare în casă a oamenilor.

5 IANUARIE 2020: Comisia de Sănătate Municipală din Wuhan încetează să mai furnizeze informații zilnice despre noile cazuri de îmbolnăvire.

10 IANUARIE 2020: Un înalt oficial al Partidului Comunist Chinez, Wang Guangfa, afirmă că epidemia este “sub control” și că majoritatea bolnavilor sunt “într-o stare medie”.

12 IANUARIE 2020: Laboratorul profesorului Zhang Yongzhen, din Shanghai, este închis de autorități pentru „rectificare”, la o zi după ce a publicat pentru prima dată date despre secvențele genomice ale noului virus.

14 IANUARIE 2020: Ma Xiaowei, șeful Comisiei pentru Sănătate Națională a Chinei, își avertizează colegii că virusul e probabil să se transforme într-un pericol major pentru sănătatea publică.

24 IANUARIE 2020: oficiali de la Beijing avertizează Institutul de Virologie din Wuhan să nu trimită mostre de virus la Universitatea din Texas.

6 FEBRUARIE 2020: cenzura comunistă chineză înnăsprește controlul platformelor de social media.

9 FEBRUARIE 2020: dispar un jurnalist și un om de afaceri.

17 APRILIE 2020: Wuhan raportează tardiv decesul altor 1.290 de oameni, survenit pe parcursul epidemiei și omis în rapoartele oficiale din acel moment.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Curățenie de primăvară la B1 TV! Au fost dați afară șpăgarul Andrei Bădin și vuvuzeaua isterică Sorina Matei

Radu Moraru: „Un laureal al Premiului Nobel – nu vă spun care – mi-a zis: «Radu, vă bagă cipul!»” / „Dacă-ți bagă cipu’ și cipează francezii, gata, s-a terminat!”

Român din Canada, fost fan Nașul TV: „Radu Moraru, țeparule! Înapoiază-mi banii pe care ți i-am împrumutat în 2016!”

* DOCUMENTE. Catastrofa Firea: Bucureștiul a obținut anul trecut, din venituri proprii, mai puțini bani decât Clujul! Administrația Gabrielei Firea a realizat doar 9,4% din cât a estimat!

12 COMENTARII

 1. Niște criminali malefici 👺😱 atât așa-zișii oameni de știință din Wuhan, cât în principal maleficul guvern komunist chinez, în frunte cu satanistul Xi Jinping 👹 !
  Sper ca occidentul să dea în judecată cât mai curând guvernul chinez pentru pandemia produsă intenționat din motive strict economice și să solicite despăgubiri de așa natură încât să’i descurajeze pe acești kriminali să mai pună în pericol viața pe planetă în viitor !!! 😤😥

  • Eu sper si mai mult:sper ca occidentul sa invete a se apara de acest asalt asupra civilizatiei occidentale care, cu toate ca pe alocuri a mai si luat-o razna, e valoroasa si TREBUIE APARATA si SALVATA.

   • Sa le dea Dumnezeu mintea de pe urma sefilor marilor companii care s-au ingramadit la usa comunistilor chinezi sa le dea voie sa-si aleaga sclaveti ,dar nu inainte de a lasa spaga in sediul central al partidului…tipic pentru Ciuma Rosie Internationala,e legea lor fundamentala!

 2. Mai Mateiash, te mai cultivi si tu? Vezi ca toate serviciile de informatii din lume lucreaza in secret… ca si masoneria si altii… cand faci un plan in secret, ferit de ochii lumii – se poate spune ca, conspiri… expresia asta – „teoria conspiratiei” e pt cretini, nu pt noi…
  D-le Cartianu – Mateiash asta e angajat cu pile la matale? Si va rog sa-i explicati lui Mateiash ca Bilutza Gates nu da nimic gratis, nici macar un vaccin… asta e gargara pt imbecili… ma rog, astia sunt tot mai multi, ca de asta au facut comuistii praf educatia – de la Scoala de la Frankfurt incoace… se aude asta, dobitoci usr-isti?
  De ce reincalzesti articolul precedent? Te plictisesti? Fa sport…

  • Daca nu iti place, nu citi. Daca articolul ar cuprinde informatii false, daca ar incerca sa promoveze stiri prin care sa spele creiere, ar fi justificat sa-l desfiintezi.
   Dar articolul prezinta informatii culese din publicatii diverse, completand golul informational in care suntem, tocmai bun pentru a sadi superstitii si alte bazaconii.
   Merita multumiri, nu insulte.

   • Amice, vezi ca ai sortuletul din piele de miel nespalat! Te-a intrebat cineva ceva? UNDE VEZI TU INSULTE IN INDEMNUL DE A SE CULTIVA, DE A CITI MAI MULT? Hai, imprastie rahat in alta parte…

    • Spartache,dobitok co’muist,tu vorbesti cu toata lumea de sus,dai lectii de viata tipic co’muistoida, dar cand te atentioneaza cineva ca bati campii sari repede sa jignesti!Asa am comentat si eu un articol despre iresponsabilitatea CRIMINALILOR CO’MUISTI CHINEZI,ai sarit,BAI,JEGULE, NEBAGATULE IN SEAMA ,SA JIGNESTI!HAI SIKTIR SI IMPRASTIE-TI RAHATUL IN LATRINELE LUI GHITA,GADEA SI GUSHA,RATATULE!

 3. Credeți că la noi nu-i comunism???… vă înșelați amarnic, relațiile de tip comunist încă funcționează perfect…de fapt toate partidele din căcatul ăsta de țară se trag din partidul comunist român!!!… securitate comunistă s-a transformat în SRI,unitatea doi și un sfert există,!!!.. aceeași administrare teritorială din ’65.. comunistă , ce să mai spun de mentalitatea oamenilor!!..și nu numai la noi ,nu ?.. toate țările foste comuniste au același regret … până și cei din fostul RDG regretă sistemul.. așa mai ușor cu pianul pe scări,în veci nu vom scăpa de comunism,de ideile comuniste,de relațiile și nomenclatura lor….

 4. Cand am citit despre o boala misterioasa din China, mi-am amintit instantaneu despre un scandal precedent, in urma cu ctiva ani, cu virusi scapati dintr-un laborator din aceeasi zona. Primul gand a fost ca si acum au facut prostia sa scape virusii pe care ii cloceau in acel laborator si cam asa s-a dovedit ca este, in ciuda avalansei de minciuni care la o analiza logica nu rezista.
  Daca erau de buna credinta, nu incercau sa ascunda. Dar faptul ca au ascuns, ca si-au pedepsit medicii care au incercat, asa cum era normal, sa faca cunoscut fenomenul, spune mult despre reaua lor credinta.
  Si, cand esti de rea credinta, poti sa faci si alte ticalosii. Deci, nu e chiar o aberatie presupunerea ca virusul a fost plantat in lume in mod criminal. De ei, sau de altii care s-au folosit de ei.
  Cert este ca lumea euro-atlantica a devenit o tinta si ca, ar trebui sa se apere. Din pacate, prea putini realizeaza asta, prea multi au creierele naclaite cu diverse baliverne si superstitii la moda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.