luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsCoronavirus - Italia șocată în prima zi după relaxarea restricțiilor: tren unde...

Coronavirus – Italia șocată în prima zi după relaxarea restricțiilor: tren unde „sute de oameni au fost constrânși să călătorească lipiți unul de celălalt”

-

Un tren care transportă muncitorii de la periferii și din orașele din jur înspre Napoli a iscat un scandal monstru în Italia: într-un video postat de un sindicat din orașul de la poalele Vezuviului se vede cum călătorii coboară din vagoanele suprapopulate, fără să respecte cele mai elementare reguli de distanțare socială. „Situație dramatică”, denunță sindicatele și presa italiană.

Odată cu intrarea în „faza a doua” în Italia, din data de 4 mai – cea în care se încearcă repornirea activităților comerciale și a vieții sociale, dar cu respectarea strictă a regulilor de distanțare socială – apare și primul caz care produce indignare în peninsulă. Un tren care transporta muncitori înspre Napoli era plin de călători, fapt care contravine normelor de distanțare socială de urmat din cauza pandemiei de coronavirus.

„Sute de oameni au fost constrânși să călătorească lipiți unul de celălalt”

Sindicatul USB din Napoli a denunțat acest fapt extrem de grav, postând pe pagina sa de facebook un video în care se vede mulțimea de oameni care coboară din trenul regional Cumana. „Sute de oameni au fost constrânși să călătorească lipiți unul de celălalt în trenul Cumana care face legătura dintre orașele din jur și Napoli”, a scris Adolfo Vallini, membru în conducerea regională a USB din Napoli.

- Advertisement -

„Trenul a plecat din Licola la ora 7.00 și a ajuns la Napoli, la stația Montesanto, la ora 7.50. Este o situație dramatică pe care nu ne-am fi așteptat niciodată să o vedem, în totală contradicție cu regulile impuse de Ministerul Transporturilor din Italia”, a continuat Vallini, cerând conducerii Căilor Ferate Italiene să ia măsuri imediate pentru garantarea respectării regulilor în materie de siguranță sanitară.

„Conform regulilor de distanțare socială, capacitatea maximă a trenului era de 100 de persoane. De această dată au fost 180”

USB a cerut reprimirea în serviciu a tuturor angajaților care în acest moment se află în șomaj tehnic și folosirea acestor persoane pentru a dirija călătorii în așa fel încât să fie respectate regulile de distanțare socială.

- Advertisement -

Umberto de Gregorio, președintele EAV (Ente Autonomo Volturno) – compania care se ocupă de transportul feroviar în zona Napoli – a explicat că „în acel tren, în mod normal, călătoresc aproximatix 400 de persoane, care este capacitatea sa totală. Conform regulilor de distanțare socială din acest moment, capacitatea maximă este de 100 de persoane. De această dată au urcat în tren 180 de persoane, cam jumătate din câte călătoresc în vremuri normale. Vom lua măsuri și de mâine vom dubla numărul vagoanelor”.

Conform lui de Gregorio, traficul feroviar din regiunea Napoli s-a desfășurat fără probleme și în totală armonie cu regulile impuse de autoritățile italiene, singura „surpriză” fiind acest caz izolat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Curățenie de primăvară la B1 TV! Au fost dați afară șpăgarul Andrei Bădin și vuvuzeaua isterică Sorina Matei

Radu Moraru: „Un laureal al Premiului Nobel – nu vă spun care – mi-a zis: «Radu, vă bagă cipul!»” / „Dacă-ți bagă cipu’ și cipează francezii, gata, s-a terminat!”

Român din Canada, fost fan Nașul TV: „Radu Moraru, țeparule! Înapoiază-mi banii pe care ți i-am împrumutat în 2016!”

* DOCUMENTE. Catastrofa Firea: Bucureștiul a obținut anul trecut, din venituri proprii, mai puțini bani decât Clujul! Administrația Gabrielei Firea a realizat doar 9,4% din cât a estimat!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -