vineri, aprilie 12, 2024
AcasăMainPatronul B1 TV, acuzație gravă la adresa Sorinei Matei, pe care a...

Patronul B1 TV, acuzație gravă la adresa Sorinei Matei, pe care a concediat-o: „orientare pro-rusă, nereală, în criza coronavirus”. Altfel spus: epidemie de fake-news!

-

Sorin Oancea, co-patron al B1 TV (alături de Bobby Păunescu), a dezvăluit pentru Paginademedia.ro de ce i-a concediat pe Sorina Matei și Andrei Bădin.

Sorina Matei a încercat să se victimizeze, legând decizia managementului B1 TV de a o concedia de decizia Guvernului de a finanța presa prin campanii de publicitate și de a lansa IMM Invest (program la care a aplicat și B1 TV).

Sorin Oancea spune însă că nu există nicio legătură între cele două întâmplări: încheierea colaborării dintre B1 TV și cei doi moderatori, respectiv finanțarea guvernamentală. „Decizia are legătură doar cu audiențele slabe ale emisiunii și cu o orientare pro-rusă legată de criza coronavirus, orientare tot mai evidentă în ultima perioadă. Linia pe care mergea nu corespundea nici realității, nici puncutului nostru de vedere. De aceea, am renunțat la colaborare, pentru că era o colaborare, Sorina Matei nu era angajată a postului”, a declarat Oancea pentru Paginademedia.ro.

Sorin Oancea nu a explicat ce înseamnă „orientarea pro-rusă în criza coronavirus”, dar aceasta se traduce printr-o abordare conspiraționistă, bazată pe minciuni și pe conexiuni toxice, gen „nu există coronavirus”, „de vină sunt antenele 5G”, „vor să omoare bătrânii, ca să nu le mai plătească pensiile” sau „vor să ne vaccineze pe toți și să ne bage cipul, ca să ne transforme în sclavi” (campionul acestor abordări iresponsabile este Radu Moraru, iar Sorina Matei îi călca deseori pe urme).

- Advertisement -

În privința finanțării guvernamentale, Sorin Oancea a spus: „Programul de sprijinire a presei nu este pentru B1, este pentru toată presa, iar B1 nu va avea mari beneficii din acest program, așa cum este el conceput acum. În ceea ce privește programul pentru IMM-uri, nu este o finanțare a Guvernului, ci o finanțare bancară, la care pot participa toate companiile care reușesc să convingă o bancă de faptul că pot fi finanțate. După răspunsul băncii, statul acordă eventual garanții”.

Despărțirea de dubiosul Andrei Bădin este explicată de Sorin Oancea astfel: „Pur și simplu, contractul cu firma lui era la termen și nu l-am m-ai reînnoit”.

Sorina Matei realiza în fiecare zi de vineri, între orele 21.00 și 23.00, emisiunea „Aktualitatea Românească”.

- Advertisement -

Andrei Bădin realiza în fiecare duminică, de la 16.00 la 18.00, emisiunea „Controverse”.

Sorina Matei s-a „remarcat” printr-un stil agresiv, irațional, pe alocuri iresponsabil. Poziționarea ei pe subiecte-cheie, precum protestele #Rezist și cazul Sorina Săcărin (fata de 8 ani din Baia de Aramă, adoptată de familia Săcărin din New York), a fost defectuoasă, diversionistă, lipsită de judecată.

Andrei Bădin e un jurnalist mediocru, fără personalitate și fără repere morale. Deși a gravitat o vreme – din interes – în zona monarhistă, anti-comunistă, n-a avut rețineri să dezvolte o prietenie apropiată cu un personaj respingător din „pepiniera PSD”: baronul de Mehedinți, Adrian Duicu, relație din care s-a născut și un dosar penal de dare și luare de mită.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Curățenie de primăvară la B1 TV! Au fost dați afară șpăgarul Andrei Bădin și vuvuzeaua isterică Sorina Matei

Radu Moraru: „Un laureal al Premiului Nobel – nu vă spun care – mi-a zis: «Radu, vă bagă cipul!»” / „Dacă-ți bagă cipu’ și cipează francezii, gata, s-a terminat!”

Român din Canada, fost fan Nașul TV: „Radu Moraru, țeparule! Înapoiază-mi banii pe care ți i-am împrumutat în 2016!”

* DOCUMENTE. Catastrofa Firea: Bucureștiul a obținut anul trecut, din venituri proprii, mai puțini bani decât Clujul! Administrația Gabrielei Firea a realizat doar 9,4% din cât a estimat!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Începe curățenia de după pandemie..cei doi erau în ultimul hal infectați cu covid..la cap..!..mai sunt câțiva ,pe la onania tv, catena 3.. TVR… tuturor trebuie făcute teste de corona și de sarcină…da de sarcină , pentru că unii sunt însărcinați de mafiile transfrontaliere pentru distrugea echilibrului social al societății…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -