Cine plătește „demolarea” CCR de către PSD? Dorneanu nu încearcă “niciun sentiment” după sentința CEDO care i-a dat dreptate Codruței Kovesi

6
2741
Valer Dorneanu folosește CCR ca armă anti-justiție a foștilor săi colegi din PSD

Sentința devastatoare a CEDO – care a stabilit marți, 5 mai, că însăși Curtea Constituțională a României a încălcat drepturile omului în 2018, la demiterea Laurei Codruța Kovesi de la DNA – l-a lăsat nepăsător pe șeful instituției, judecătorul Valer Dorneanu.

“Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de nimic”, a declarat președintele CCR pentru hotnews.ro, la scurtă vreme după anunțul CEDO. “Nu am de gând să fac niciun comentariu. Nu îmi permite statutul să dau declarații publice cu privire la o decizie a uneia din cele 3 mari instanțe. Vă dați seama că nu pot comenta asa ceva. (…) Se vor face comentarii la adresa noastră, este evident, că de-aia este democrație”, a mai spus Dorneanu pentru sursa citată.

Demolarea credibilității pentru CCR – o altă moștenire a regimului PSD

Cazul este de o gravitate excepțională pentru România, țară membră UE și NATO unde se presupune că există democrație, iar Curtea Constituțională este garantul suprem al drepturilor omului. Practic, prin sentința de marți, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a consfințit că însăși CCR a făcut un abuz la nivel înalt.

Imaginea și reputația acestei instituții a primit o lovitură de măciucă. Din acest moment, credibilitatea CCR este zero, oricine putând să invoce cazul Kovesi pentru a contesta alte decizii – corecte sau nu. Este o altă piatră de moară pe care regimul PSD o atârnă, astfel, de gâtul României.

Dragnea a cerut, Dorneanu s-a conformat

Începând din 2017, CCR a fost aservită politic de liderul PSD Liviu Dragnea, care a implicat activ instituția împotriva președintelui țării, a DNA, a statului de drept și a legislației anticorupție. Vârful de lance al lui Dragnea l-a reprezentat fostul judecător comunist și deputat PSD Valer Dorneanu, numit președinte al CCR.

În 2018, după mai mulți ani de atacuri susținute împotriva DNA, Laura Codruța Kovesi – șefa instituției – a fost demisă de ministrul justiției Tudorel Toader. Președintele Iohannis a întârziat să emită decretul de revocare, așa că Tudorel Toader și alianța PSD-ALDE s-a adresat CCR.

Acest for a emis o decizie controversată, prin care îl obliga pe președintele țării să aprobe actele venite de la Tudorel Toader. Kovesi a fost demisă, dar la începutul anului trecut s-a adresat la CEDO, acuzând că i s-au încălcat drepturile și a fost demisă abuziv.
Judecătorii Curții Europene de Justiție i-au dat câștig de cauză marți, 5 mai 2020.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Radu Moraru: „Un laureat al Premiului Nobel – nu vă spun care – mi-a zis: «Radu, vă bagă cipul!»” / „Dacă-ți bagă cipu’ și cipează francezii, gata, s-a terminat!”

6 COMENTARII

 1. Era de așteptat această hotărâre, declarația lui Dorneanu la fel, psd-ul și acoliții lor asta știu să facă totul pentru putere și interesele lor în rest rămâne hăul unde lumea încearcă să se adapteze în loc să lupte pentru înlăturarea lor.

 2. Bravo, LCK le-a dat peste bot ccr-istilor si psdistilor ordinari, in vazul tuturor! La cat au chinuit-o si hartuit-o ei ani si ani la rand, iata ca acest om isi reconstruieste imaginea terfelita de javrele psdiste la nivel european, bravoo, LCK! Sa fie sa-i urmaresti pana-n gaura de soarece pe toti coruptii psd, si sa cureti tara asta de hoti, cu draknea in cap!

 3. Bai fratilor da bate Nenea Klaus la pizdonaci cum bati fasolea.
  Cand in gura, cand la cur le-o trage.
  In sfarsit si-a dat si el seama ca astia nu inteleg limbajul elegant,diplomatic. Trebuie vorbit pe limba lor.
  O discutie cu Trump, o discutie cu Macron si le mai trage o suedeza pizdonacilor si ungurilor.

  • ha,ha,ha! M-ai facut sa rad si da, ai dreptate, cam asta se intampla acum! Mi-a rplacea ca dupa ce Klaus Johannis isi termina mandatul, sa vina Codruta la carma tarii, adica presedinte!

 4. Nu uităm vizita de la finele lunii 05/2017 a alcoolistului trădător bolșevik Dorneanu la Moskova unde i s’a făcut transfuzie de vodka(roiu), respectov i s’a înlocuit sângele cu vodka (Kremlin) ! 👹👺😱
  Felicitări L-C K !!! ✌👍

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here