Emil Boc dă semnalul încheierii războiului în PNL: „A continua cu atacurile în public e nefiresc și păgubos. Schimbarea președintelui se discută doar la Congres”

2
2588
Emil Boc

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a avut marți o primă intervenție – echilibrată și înțeleaptă – în scandalul din Partidul Național Liberal (PNL). El a spus că „până la un punct” este firesc să se discute în public problemele din interior, însă continuarea polemicii este „păguboasă”și „nefirească”.

Cunoscut ca un critic sever al prestației lui Ludovic Orban ca șef de partid în ultimele luni, Emil Boc a precizat totuși că președintele PNL poate fi schimbat doar la Congres. Partidul are nevoie în continuare de Ludovic Orban, ca și de contestatarii acestuia, a precizat fostul prim-ministru din 2008-2012.

Precizările făcute de Emil Boc dau peste cap teoria conform căreia el s-ar fi aflat în spatele ofensivei declanșate de rareș Bogdan și Robert Sighiartău. Mai mult, Boc era așteptat să fie următorul care să ceară public demisia lui Orban, acum, fără întârziere. Este evident că există o apropiere între Boc, Bolojan, Sighiartău, Rareș Bogdan, dar primarul Clujului are expriența și înțelepciunea de a nu produce daune ireversibile în partid. Probabil că la Congresul din vară (sau din toamnă, că și aici e o discuție), Emil Boc – la fel ca „partida transilvană” – va susține un alt candidat la șefia PNL, în încercarea de a-l debarca pe Ludovic Orban. Dar la Congres, nu cu 5-6 luni înainte, în văzul lumii!

Principalele declarații ale lui Emil Boc

  • „PNL este un partid viu, dinamic, și până la un anumit punct este firesc să existe puncte de vedere din interior exprimate în exterior. Până la un punct, precizarea acestor lucruri este firească, dar continuarea acestor lucruri mi se pare nefirească. Cred că dezbaterea, de aici înainte, trebuie să rămână în partid.”
  • „Vom avea un Congres, care va fi organizat conform Statutului. La acel Congres, sper să fie o competiție între programe politice și mai puțin între oameni.”
  • „Cred că PNL are nevoie și de Rareș Bogdan, și de Ludovic Orban, și de Robert Sighiartău, și de alți colegi, de toți avem nevoie. Cei care vor merge la Congres vor stabili locul fiecaruia în partid.”
  • „Nu-mi doresc nicio funcție în PNL. Schimbarea președintelui se discută doar la Congres. Fiecare, pe componenta lui, are loc în acest partid.”
  • „Consider ca acum avem nevoie de perfomanță în actul de guvernare. Problemele noastre au fost punctate, dar acum a continua este ineficient și păgubos. Trebuie să le oferim cetățenilor șansa la un trai mai bun. Să trecem bugetul, să continuăm parteneriatul cu președintele României și să avem succes în actul de guvernare.”

Și președintele PNL, Ludovic Orban, a avut marți o primă reacție în scandalul din partid. Acesta a declarat că, până la Congres, PNL are președinte, iar acela este el.

Un atac violent la adresa lui Ludovic Orban a lansat duminică Rareș Bogdan (prim-vicepreședinte al partidului), urmat a doua zi de un set de critici, tot la adresa președintelui PNL, din partea lui Robert Sighiartău (secretarul general al partidului).

Tăios cu ambele tabere a fost Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură la vârf în PNL. Rareș Bogdan, atac dur la Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

* „Atacurile violente” la adresa lui Ivan Patzaichin au venit de la președintele USR Sulina! Repudiat de partid, acesta și-a dat demisia, dar Patzaichin nu se răzgândește

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

2 COMENTARII

  1. Sperăm să NU fie DOAR… „o-pauză-de-respirație” (!), iar „ardelenii” („baronii”-locali foști „grei” în P.D.L., REgrupați și stârniți ȘI de „buldogul” Blaga, fostul lor șef-oficial!) și ceilalți nemulțumiți/revoltați MĂCAR să aștepte, naibiiii…, congresul ăla al P.N.L., din toamnă, pentru a scoate iar topoarele!

    Din păcate…, NU putem să ne facem prea mari speranțe că NU vor lucra… „PE LA SPATE” (!), METODIC dar… „MUTEȘTE”/”ȘERPEȘTE”, filială-cu/după-filială, pentru a-i șubrezi poziția lui Orban!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here