Acasă News Școlile din București se închid de marți. La fel, cinematografele, sălile de...

Școlile din București se închid de marți. La fel, cinematografele, sălile de spectacol, restaurantele și cafenelele

Tot învățământul din București, dar și sălile de cinema și de teatru, restaurantele și cafenelele se vor închide începând de marți, 20 octombrie, pentru cel puțin 20 de zile, a decis luni după-amiază Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență. Măsura e luată din cauza vitezei cu care a început să crească epidemia de coronavirus în Capitală.

Anunțul a fost făcut de Mariana Stancu Țipișcă, purtătoare de cuvânt a Prefecturii București. Începând de duminică, Bucureștiul a depășit oficial pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Coeficientul urcă vertiginos: duminică, 18 octombrie a fost 3,02, iar luni, 19 octombrie, a ajuns dela la 3,19!

Iată anunțul oficial făcut de Prefectură:

  • Începând cu ora 0, în această noapte, se suspendă activitatea didactică față în față în școli, licee, inclusiv creșe și universități, timp de 14 zile.
  • Cinematografele și sălile de spectacole se închid din 20 octombrie.
  • Masca devine obligatorie în toate spațiile publice din 20 octombrie.
  • Se închid resturantele și cafenelele în interior din 20 octombrie.

Învățământul – însemnând creșe, grădinițe, școli, licee și universități – va intra de marți în cursuri online. Săptămâna viitoare era oricum programată o vacanță de o săptămână.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările