Școlile din București se închid de marți. La fel, cinematografele, sălile de spectacol, restaurantele și cafenelele

0
1104

Tot învățământul din București, dar și sălile de cinema și de teatru, restaurantele și cafenelele se vor închide începând de marți, 20 octombrie, pentru cel puțin 20 de zile, a decis luni după-amiază Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență. Măsura e luată din cauza vitezei cu care a început să crească epidemia de coronavirus în Capitală.

Anunțul a fost făcut de Mariana Stancu Țipișcă, purtătoare de cuvânt a Prefecturii București. Începând de duminică, Bucureștiul a depășit oficial pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Coeficientul urcă vertiginos: duminică, 18 octombrie a fost 3,02, iar luni, 19 octombrie, a ajuns dela la 3,19!

Iată anunțul oficial făcut de Prefectură:

  • Începând cu ora 0, în această noapte, se suspendă activitatea didactică față în față în școli, licee, inclusiv creșe și universități, timp de 14 zile.
  • Cinematografele și sălile de spectacole se închid din 20 octombrie.
  • Masca devine obligatorie în toate spațiile publice din 20 octombrie.
  • Se închid resturantele și cafenelele în interior din 20 octombrie.

Învățământul – însemnând creșe, grădinițe, școli, licee și universități – va intra de marți în cursuri online. Săptămâna viitoare era oricum programată o vacanță de o săptămână.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here