Noua tulpină a Covid-19, cea „britanică”, a ajuns și în România! Primul caz: o giurgiuveancă de 27 de ani care n-a călătorit în străinătate

2
310

O tânără de 27 de ani din județul Giurgiu este primul caz din România confirmat cu noua tulpină a coronavirusului apărută în Marea Britanie. Informația a fost anunțată de Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” și confirmată de Ministerul Sănătății.

Comunicatul Ministerului Sănătății

„Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI «Matei Balș» se încadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte.

Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor. Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja.”

Noua tulpină este mai contagioasă

Tânăra de 27 de ani din Giurgiu s-a prezentat la Institutul „Matei Balș” în 3 ianuarie, cu simptome minime.

„A fost testată și a fost lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu ar fi călătorit în afara țării. Urmează ca DSP-ul local să facă o anchetă mai amănunțită”, a precizat medicul Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balș”.

„Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă de mai multă vreme în România”, a subliniat dr. Apostolescu.

Medicul a mai spus că, având în vedere că această tulpină a coronavirusului este mai contagioasă, ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri în România.

Confirmarea infectării tinerei cu noua tulpină a venit vineri după-amiază, în urma analizelor de laborator.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. E una (o tulpină-NOUĂ)… ȘI MAI PERICULOSĂ (!), originară (ca depistare) în… Africa-de-Sud!

    Darrr…, în această BIATĂ (!) țară COMPLET-ATIPICĂ/ANORMALĂ, numită România, unde se fac – ÎN CONTINUARE! – (EXTREM de!) PUȚINE TESTE(-de-depistare-a-ANTICORPILOR), d’alea… SERIOASE/ADEVĂRATE/RELEVANTE! – ce pretenții să mai și cum să speri la un număr… CÂT-de-CÂT-DECENT (!) de… ANALIZE-GENETICE/CELULARE, care să depisteze NOILE-tulpini?!???
    (D’astea se fac într-un număr… CRIMINAL-de-MIC! De fapt, se realizează absolut… ÎNTÂMPLĂTOR/ACCIDENTAL! Mai pe șleau: NU există o… STRATEGIE-NAȚIONALĂ în acest sens!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here