13 filiale PNL (din 43) îi cer lui Orban să plece. Acesta joacă tare: „Până la Congres, eu sunt președintele PNL!”

6
1354
Ludovic Orban - Florin Cîțu

Somat de mai mulți lideri ai PNL, dar și de 13 filiale județene, să-și dea demisia din fruntea partidului, Ludovic Orban a răspuns luni că nu are de gând să renunțe la funcție.

Întrebat dacă intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public accest lucru”.

Atacurile la șeful partidului sunt conduse de prim-vicepreședintele Rareș Bogdan și secretarul general Robert Sighiartău, dar alături de aceștia sunt și 13 filiale județene și alți lideri din teritoriu.

Orban este însă susținut, în acest moment, de majoritatea filialelor: 30 din cele 43 (41 de județe + București + Diaspora).

Toată lumea așteaptă Congresul PNL, în urma căruia se va decide învingătorul acestei lupte din interiorul partidului.

Orban vrea alegerile din partid cât mai repede, opoziția le-ar vrea în toamnă

Premierul Florin Cîțu, care păstrează aparențele unei relații bune cu Orban, dar resimte atacurile lansate de aliați ai acestuia, e așteptat de unii să se contureze ca o alternativă și un contracandidat al actualului președinte.

Pare totul o chestiune de timp: Orban vrea Congresul și alegerile cât mai repede, înainte ca opoziția să se consolideze și să prindă puteri. Tabăra care-l contestă ar vrea ca alegerile pentru un nou mandat de președinte al partidului să se țină în toamnă, până atunci fiind timp suficient ca premierul Cîțu să crească în anvergură.

Președintele Klaus Iohannis este un actor important în acest joc. Ambele tabere din PNL așteaptă și speră să fie sprijinite de șeful statului. Deocamdată, acesta nu s-a pronunțat, dar pare să încline spre tabăra Cîțu. Iohannis e de părere că alegerile din PNL ar trebui organizate în toamnă, după încheierea campaniei naționale de vaccinare și sfârșitul pandemiei de coronavirus.

Orban: „Până la Congres, eu sunt președintele PNL!”

Deocamdată, luptele din PNL sunt la nivelul declarațiilor și al jocurilor de culise. Ludovic Orban le-a răspuns luni contestatarilor.

 • “Președintele PNL e ales de Congres. PNL a avut un Congres în iunie 2017 și va avea Congres în cursul acestui an. Până la acest Congres, eu sunt președintele PNL! Dacă mă hotărăsc să candidez pentru un nou mandat, voi anunța public acest lucru.”
 • „Cred că orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale PNL, şi acolo discut cu colegii mei, nu în spaţiul public.”
 • „Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public. În calitate de președinte al PNL, obligația mea e să asigur coeziunea partidului. Obligația mea e să particip la asigurarea unității și eficienței în guvernarea de coaliție. Cred că cetățenii români așteaptă de la noi soluții pentru rezolvarea problemelor, așteaptă de la noi soluții în bătălia cu pandemia, așteaptă de la noi o reluare rapidă a creșterii economice, care să permită creșterea calității vieții și a standardului de viață pentru fiecare român.”
 • „Tot ceea ce am de discutat, discut în interiorul PNL”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură la vârf în PNL. Rareș Bogdan, atac dur la Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

6 COMENTARII

 1. S-aaa… „UMFLAT-OREZU-N-EI”, în… „BARONII”-locali P.N.L.-iști, mai ales în cei din „Fostul-Imperiu” (Ardeal, Banat, Maramureș, Bucovina, Oltenia chiar), în covârșitoare-majoritate foști fruntași P.D.L.-iști, de altfel: ei nu suportă o REFORMĂ-a-Statului… prea PROFUNDĂ și prea RAPIDĂ!!!

  • Opaaa…, „ULTIMA-ORĂ”: „probleme-în-paradiiiiis”!!!
   NU toți jupânii-locali P.N.L.-iști(-FOȘTI-P.S.D.-iști!) îl vor plecat pe Ludovic Orban „mintenaș”!

   Unul dintre acești grei, și-ncă unu’ din „Imperiul-Habsburgic” (Sic!)…, europarlamentarul Gheorghe Falcă (care, deși nu mai este primar al Aradului, tot păstrază puterea în zonă, pe linie de P.N.L. cel puțin!) zice că… „nu-i grabă” cu schimbarea lui Orban și că cel mai bine ar fi să se aștepte congresul partidului, din toamnă!

   AHAAA…

   • Curios este că NU numai foștii P.D.L.-iști (se pare… REGRUPAȚI de către „buldogul” Blaga!) – care, ca s-o spunem „p’a-dreaptă”, cam aduc… MAJORITATEA voturilor P.N.L., inclusiv aici, la Constanța! – se revoltă împotriva lui Orban, ci și UNII (!!!!!) P.N.L.-iști vechi!

    Un exemplu este „baronul” de Ilfov, cunoscutul Marian Petrache, președinte C.J. din 2012, ales pe listele MIZERIEI U.S.L. (a intrat în politică cu… A.P.R.-ul lui Meleșcanu, apoi a fost secretar de stat liberal și, ulterior, prefect)…

    • Devine din ce în ce mai clar că, ȘI DE ACEASTĂ DATĂ (!), „balanța” puterii în P.N.L. va fi înclinată tot de mâna… președintelui Klaus Iohannis!

     Și la fel de clar este că președintele:
     1. Va „juca” cu cei care… VOR-și-POT să realizeze REFORMELE, FUNDAMENTALE și RAPIDE (adică: TOȚI cei care susțin RITMUL reformist al Guvernului Cîțu!);
     2. NU VREA, pe de altă parte, vreo… RUPERE a P.N.L. (ceea ce înseammnă că-și dorește timpul necesar, până-n toamnă adică, să refacă, calm-și-metodic, „NEMȚEȘTE” – !!! –, unitatea partidului!).

     • Și-ncă ceva (și cu asta chiar închei, pentru că NU vreau să pară că eu, ca simpatizant U.S.R.-ist – PE-FAȚĂ! – CE SUNT, mă amestec în treburile-INTERNE ale PARTENERILOR-de-coaliție P.N.L.-iști):

      NU, NU MI-A PLĂCUT VREODATĂ și, bineînțeles, NU-MI PLACE (chiar… DELOC!) NICI ACUM deee… acest Robert-Ionatan Sighiartău!
      NU dezvoltăm – NU-ACUM (!) cel puțin… – cauzele/motivele…

      Cât despre celălalt SCANDALAGIU, Rareș Bogdan, NU AM ASCUNS NICIODATĂ căăă… „NU-L-ÎNGHIȚIM-NICI-CU LĂMÎIE” pe FARSEURUL ăsta!!!

 2. Parerea mea este ca Rares Bogdan este acum prea exaltat de propria imagine! Eu cred ca L.Orban este un liberal corect, care a facut ce s-a putut intr-o perioada extrema, cu un PSD pe cai mari. Eu cred ca L.Orban este un om de buna credinta, un senior liberal. Eu il apreciez. L-am apreciat si pe Rares Bogdan cand facea lucruri de bun simt, dar acum nu sunt deloc de acord cu el, mai ales ca nu l-am vazut deloc activ in campania electorala. Nici pe el, nici pe Sighiartau, nici pe cei care il contesta pe Orban acum. Nu ar trebui sa vorbeasca atata timp cat in campania electorala nu au fost prezenti. Exaltarea lor de acum, practic, vrea sa acopere inactivitatea lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here