„Eram la Scroviștea, cu soțul meu. Stănescu și Dragnea mi-au cerut amnistia și grațierea”. În cartea ei, Dăncilă susține că, dacă ar fi fost la Guvern pe 10 august 2018, represiunea ordonată de Dragnea și Carmen Dan n-ar fi avut loc

2
4427
Cheița lui Dăncilă, învârtită de Dragnea

În cartea pe care o va publica în curând, sub forma unui interviu luat de jurnalista Marga Nițu, Viorica Dăncilă (ultimul premier PSD) relatează perioada petrecută la Palatul Victoria, ca premier al României, inclusiv relația sinuoasă cu protectorul și “inventatorul” său, Liviu Dragnea. Pasaje din carte sunt redate de Digi 24.

În premieră, fosta șefă a Guvernului mărturisește că regretă represaliile organizate de Dragnea și Carmen Dan împotriva manifestanților anticorupție din 10 august 2018.

„Regret ce s-a întâmplat pe 10 august și sunt alături de toți cei care au suferit. Regret că nu am fost la guvern în seara aceea. Poate că, dacă eram la Palatul Victoria, alta ar fi fost situația. Nu am putut anticipa ce avea să se întâmple“.

Ziaristii.com a relatat încă din iulie 2019 despre ruptura apărută la vârf între liderii PSD după represiunea din 10 august 2018.

“Păpușa” lui Dragnea care s-a răsculat împotriva “creatorului”. Dăncilă a refuzat să riște pușcăria pentru a salva pielea stăpânului

Dăncilă este, în totalitate, “produsul” fostului lider al PSD. Mediocră și lipsită de personalitate, cu vocabular restrâns și protagonistă a numeroase gafe, Dăncilă a făcut parte din “garda de amazoane” construită de Dragnea în jurul său, alături de Carmen Dan, Anca Alexandrescu, Olguța Vasilescu, Rovana Plumb, Sevil Shhaideh.

Dragnea a plasat-o pe Dăncilă în toate funcțiile publice pe care nu le-ar fi meritat niciodată, conform cu competențele sale: europarlamentară, șefă a guvernului, șefă a organizației de femei a PSD etc.

În 2017, după ce greșise cu doi premieri – Grindeanu și Tudose – care se ridicaseră împotriva lui când a încercat să scoată castanele din foc cu mâna lor, Dragnea a ales-o pe Dăncilă plecând de la premisa că aceasta nu va ezita să-și pună pielea pe băț pentru binefăcătorul ei.

Numai că instinctul de conservare a fost, spre surprinderea lui Dragnea, mai mare decât datoria față de stăpân. Dăncilă a refuzat și ea să dea ordonanțele așteptate de stăpân și de toți baronii care le ceruseră.

În plus, presiunea pusă de președintele Klaus Iohannis a gripat și mai tare mecanismul prin care PSD încerca să salveze floarea infractorilor din România.

Frica păzește pepenii. După protestele care au urmat OUG 13, PSD-iștii n-au mai avut curajul să-și asume ordonanța de amnistie și grațiere pe care o cerea Dragnea

Acum, fostul premier povestește peripețiile prin care a trecut. Ea e dominată și de mult subiectivism, dovadă că îi nominalizează pe „cei răi” (și, deci, responsabili), care i-au cerut să dea ordonanță de amnistie și grațiere, în ordinea „Paul Stănescu și Liviu Dragnea”, când de fapt atotputernic era Dragnea, iar Stănescu juca rolul de mic lacheu.

Viorica Dăncilă: “Îmi amintesc că eram la Scroviștea, cu soțul meu, când au venit Paul Stănescu și Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia și grațierea, care urma să fie introdusă de un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare“.

Dăncilă spune că s-a confruntat cu atacuri, presiuni și acuzații de trădare din interiorul PSD, pentru că a refuzat să dea celebra ordonanță așteptată de toți infractorii economici și corupții din România.

“Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanțe pe justiție. Eu am crezut că justiția nu trebuie să depindă de politic și asta am spus-o de prima dată. Mulți m-au acuzat că nu am dat amnistia și grațierea. Au spus că am trădat. Însă, nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în ședința de guvern“.

Relatarea este foarte interesantă. Arată că, după celebrul incident de la OUG 13, din ianuarie 2017, când actul semnat de celebrul Florin Iordache a generat proteste uriașe în toată țara, PSD-iștii luaseră frica societății civile. Toți ar fi vrut să scape de consecințele faptelor penale pe care le comiseseră, dar niciunul nu voia să-și asume riscul de a se expune. Așa s-a ajuns să aștepte unii de la alții emiterea infamului act. Dragnea a vrut s-o bage în față de Dăncilă, dar ea nu și-a asumat acest gest. Și nici alt ministru n-a îndrăznit să semneze așa ceva.

„A fost foarte greu pentru mine, că eram urmărită“

Dăncilă spune că Dragnea avea un “deficit de încredere” în ea, motiv pentru care o împresurase de informatori.

„Probabil Liviu Dragnea voia să fie bine informat. Înaintea mea au fost dați jos doi premieri și gândește-te că pleca cu un deficit de încredere, iar din partea informatorilor nu cred că a fost numai exces de zel, cred că voiau să arate cât de importanți și utili sunt în fața șefului. (…) A fost foarte greu pentru mine, că eram urmărită“.

Deși nu există o referire nominală la cineva, este știut că primul informator plantat de Dragnea lângă Dăncilă și care făcea “exces de zel” pentru a arăta “cât de important și util” e pentru șef a fost Anca Alexandrescu. Aceasta a fost pusă de Dragnea consilier personal al premierului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Paul Stănescu mi-a spus: «Te voi distruge!”. Panică în PSD: Dăncilă publică o carte de dezvăluiri

* Ruptură la vârf în PNL. Rareș Bogdan, atac dur la Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

2 COMENTARII

  1. N-are pic de demnitate, Tâmpitsika.
    Pãi ori ai acceptat sã fii marioneta lu’ DracNea si asumi pânã la capãt, ori refuzai când te-a propus PM de paie si filosoafã rãmâneai.
    Asa, esti o paparudã de doi bani…

  2. Daca tacea,filozoafa ramanea..auzi ce mincinoasa:daca era la Bucuresti pe 10 august 2018,nu se intampla ce s-a intamplat!!!!Dar declaratiile dupa venirea in guvern,dupa macel,a uitat ce a spus?Sa-i aminteasca cineva,caci incepe sa creada ca e o reformatoare marginalizata de dragnea si ai sai fosti colegi de partid!!! Locul ei este langa dragnea ,trebuie sa inceapa vreun procuror DNA ceva investigatii,caci prin semnaturile sale multe hotii au devenit oficiale!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here