Se complică situația celor peste 400.000 de români din Marea Britanie. Un Brexit dur va elimina libera circulație

1
3864

Rocada Theresa May – Boris Johnson la șefia Guvernului britanic aduce nori negri pentru românii care lucrează în Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Noul Guvern britanic, condus de prim-ministrul Boris Johnson, a anunțat luni că doreşte să pună capăt „imediat” liberei circulaţii a cetăţenilor Uniunii Europene, în situaţia unui Brexit fără acord la 31 octombrie, transmite agenţia France Presse, citată de Agerpres.

„Libera circulaţie, aşa cum există acum, se va termina pe 31 octombrie, când Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană”, a declarat luni o purtătoare de cuvânt din Downing Street 10, sediul Guvernului britanic.

„Spre exemplu, vom introduce imediat reguli mai stricte în materie de infracţionalitate pentru persoanele care intră în Marea Britanie”, a menţionat ea. Detaliile altor modificări sunt „în curs de elaborare” şi vor fi stabilite de premierul Boris Johnson şi de ministrul de Interne, Priti Patel.

Purtătoarea de cuvânt a insistat că cetăţenii UE rezidenţi actualmente în Regatul Unit nu vor fi împiedicaţi să reintre în ţară după ce vor călători în străinătate, deşi nu este clar cum vor fi întreprinse controalele.

Sistemul care le permite cetăţenilor UE să solicite statutul de rezident permanent nu va fi modificat, iar cei două milioane de europeni care nu au finalizat încă acest demers nu vor fi împiedicaţi să intre în Marea Britanie de sfârşitul libertăţii de circulaţie, a indicat ea.

Premierul Boris Johnson doreşte introducerea unui sistem de imigraţie pe puncte, similar celui din Australia, croit în funcţie de necesităţile Marii Britanii post-Brexit, a explicat purtătoarea de cuvânt.

Fostul premier Theresa May avea în vedere o „perioadă de tranziţie” chiar şi în lipsa unui acord de divorţ cu UE, ceea ce le-ar fi permis cetăţenilor europeni să se deplaseze, să lucreze sau să studieze în Marea Britanie fără a le fi cerute demersuri speciale.

Atât Theresa May, cât și Boris Johnson sunt premieri desemnați de Partidul Conservator.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Cățărat pe cadavrul Alexandrei, „Unchiul” Cumpănașu își târăște și copiii la televizor. Plus: „Îi dau dracu’ pe procurorii ăștia!”

Încă un șmen al polițiștilor care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea au divorțat în 2018 ca să poată fi amândoi șefi!

O paralelă dureroasă: Alexandra – Sorina. Poliția Română „și-a încheiat programul” pentru răpire+viol, Ambasada SUA și-a prelungit programul pentru o viză

S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

EXCLUSIV. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Masacrul de la Săpoca – „un lung șir de erori umane și manageriale”. Și o întrebare: de ce ținea directoarea PSD-istă 45 de posturi blocate?

Familia tradițională PSD care a îndoliat Buzăul: soția e directoare la Spitalul Săpoca, soțul e director la Salvare, după ce a căpușat banii publici

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare corect planul lui Boris. Marea Britanie nu va mai primi migranti certati cu legea , certati cu munca, mari amatori de beneficii sociale si necunoscatori ai limbii engleze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.