Familia tradițională PSD care a îndoliat Buzăul: soția e directoare la Spitalul Săpoca, soțul e director la Salvare, după ce a căpușat banii publici

3
51907
Viorica și Gabriel Mihalașcu

O investigație sumară dezvăluie caracatița PSD aflată în spatele masacrului de la Spitalul de psihiatrie de la Săpoca, județul Buzău. Directoarea spitalului este o PSD-istă cu proptele mari, iar soțul ei, mare PSD-ist și el – director tehnic interimar la Serviciul de Ambulanță Județean Buzău.

Viorica Mihalașcu, directoarea Spitalului de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă de la Săpoca, este expresia clientelismului politic în județul Buzău. Doamna Mihalașcu a fost impusă în această funcție de PSD, partid ai cărui membri de vază sunt și ea, și soțul ei, Gabriel Mihalașcu.

Viorica Mihalașcu – plasată de PSD dintr-o funcție în alta

Viorica Mihalașcu

Directoarea spitalului de la Săpoca nu se află la prima funcție publică dobândită prin susținerea partidului său, PSD. Medic de profesie, Viorica Mihalașcu a mai fost și directoare adjuncă a Direcției de Sănătate (DSP) Buzău, dar și șefă „plină” a aceleiași instituții.

În august 2013, Viorica Mihalașcu a preluat atribuțiile de director executiv al DSP Buzău după îndepărtarea Venerei Acsinte. Viorica Mihalașcu era susținută puternic de PSD-ul județean, având un „argument” forte: soțul ei, Gabriel Mihalașcu, era consilier în Consiliul Local al municipiului Buzău, dar și consilier personal al primarului Constantin Boșcodeală (și el, evident, tot de la PSD).

PSD o susținuse pe Viorica Mihalașcu, pentru șefia DSP Buzău, încă din 2012.

Gabriel Mihalașcu – consilier PSD, director, incompatibil

Gabriel Mihalașcu este colecționar de funcții publice, dar și de contracte cu statul. Lăcomia de dregătorii și cea de bani i-au adus în 2014 statutul de incompatibil.

Gabriel Mihalașcu

În noiembrie 2014, PSD-istul Gabriel Mihalaşcu a fost nevoit să demisioneze din Consiliul Local al municipiului Buzău. Motivul: Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil, pentru că Mihalașcu cumulase funcția de consilier local (cu indemnizația aferentă) cu cea de consilier personal în Cabinetul primarului Constantin Boșcodeală (cu salariu pe măsură). Așadar, s-a lăcomit omul să ia și cu stânga, și cu dreapta, deși legea interzicea un asemenea cumul de funcții.

Când și-a dat demisia din postul de consilier locar (obligat de ANI), Gabriel Mihalașcu s-a declarat „nevinovat”, pretinzând că renunță la funcție „pentru a nu păta imaginea PSD Buzău”.

Al doilea motiv de incompatibilitate a lui Mihalașcu, constatat de ANI, a fost accesarea unor contracte între firma acestuia și o societate aflată în subordinea Consiliului Local din care lacomul PSD-ist făcea parte.

Comunicat ANI preciza că Gabriel Mihalaşcu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 – 1 iulie 2012, din două motive:

 • simultan cu funcţia de consilier local, a deţinut şi funcţia de consilier personal în cadrul Cabinetului primarului municipiului Buzău
 • la data de 22 aprilie 2010, firma la care Gabriel Mihalașcu era asociat şi administrator a încheiat un contract de execuţie lucrări de reabilitare (în Parcul Tineretului din municipiul Buzău) cu societatea comercială Urbis Serv, aflată sub autoritatea Consiliului Local Buzău.

În ciuda zgâlțâielilor provocate de ANI, Gabriel Mihalașcu nu a rămas fără sinecură. În prezent, el ocupă funcția de director tehnic interimar la Serviciul de Ambulanță Județean Buzău. Adică, în branșă cu soția sa, directoarea de la Săpoca!

10 întrebări pentru puiul de baron

Publicistul buzioan Costin Tănăsescu a publicat pe 9 ianuarie 2013, pe blogul său, un text dedicat lui Mihalașcu, pe atunci dublu consilier (membru în Consiliul Local și consilier personal al primarului Boșcodeală). Scris în stil pamfletar, textul este un portret elocvent al PSD-istului rapace Gabriel Mihalașcu.

Soții Mihalașcu

„Alt pui de baron ne ameninta cu moartea si puscaria. 10 intrebari pentru familia Mihalascu”

„Mihalașcu Gabriel este cu adevărat un pui de baron, pentru că parveniților și hoților nu le place niciodată să fie criticați, crezându-se buricul pământului. «Ciordim tot și vă cumpărăm la bucată» este deviza baronilor la adresa presei locale, în marea ei parte aservită lor.

De mai bine de 10 ani, familia acestuia se hrănește din banii statului, ducând o viață luxuriantă. Vile, limuzine, bijuterii scumpe, vacanțe de lux și zeci de mii de metri pătrați de terenuri intravilane aparțin familiei Mihalașcu. Cum le-a obținut, prin munca cinstită?! Să ne spună și nouă tovarășul consilier ce a făcut benefic pentru acest oraș. Și cum a obținut imensa avere.

Până atunci, pentru că tot ne-a amenințat cu moartea și cu pușcăria, avem 10 întrebări pentru familia Mihalașcu:

 1. Este adevărat că familia Mihalașcu încasează peste 60.000 de lei anual din funcții publice, consilii de administrație, șefi peste instituții ale statului și Primăria Buzău, în timp ce în acest județ sunt 15.000 de șomeri înregistrați?
 2. Este adevărat că la ora actuală, prin terți, aveți contracte cu Primăria Buzău de peste 2 milioane de euro?
 3. Este adevărat că fostul asociat, Andrei Roșu, era să moară din cauza dvs., pentru că l-ați abandonat, obligându-l să tragă singur de falimentul S.C. TNT Construct 2002 SRL Buzău?
 4. Este adevărat că la ora actuală aveți mai multe plângeri penale, pentru înșelăciune, la IPJ Buzău?
 5. Este adevărat că ați băgat S.C. TNT Construct 2002 SRL Buzău în insolvență, ca să nu mai plătiți statului și furnizorilor niciun leu?
 6. În calitate de consilier municipal, ce ați făcut benefic pentru buzoieni? Dați-ne un singur exemplu!
 7. Este adevărat că detineți peste 20.000 de metri pătrați în intravilanul municipiului Buzău, teren luat aproape gratis?
 8. Există vreo incompatibilitate între calitatea de consiler local și afacerile cu Primăria Buzău pe care le derulați de ani buni?
 9. Cum ați obținut imensa avere ilicită?
 10. Cine vă protejează, tovarășe? Vă este frică de Dumnezeu, domnule Mihalașcu St. Gabriel?”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* 7 cauze ale măcelului de la Săpoca. La fel ca la Caracal, crimele din Buzău au la bază Mafia PSD

Măcel la Spitalul de psihiatrie Săpoca. Un pacient bețiv a lovit în somn 13 oameni, dintre care 4 au murit. I-a izbit în cap cu un stativ de perfuzie

O paralelă dureroasă: Alexandra – Sorina. Poliția Română „și-a încheiat programul” pentru răpire+viol, Ambasada SUA și-a prelungit programul pentru o viză

Mesajul soţiei lui Zsolt Torok, alpinistul mort în Făgăraș. Se căsătoriseră abia de o lună

Mafia chineză, trimisă de guvernul comunist să „liniștească” Hong Kong-ul. Protestatarii sunt bătuți de „oamenii în alb” ai Triadelor

Cumpănașu, demență în direct la RTV: „Politicienii ăștia… o să mă piș în gâtul lor în curând!”

S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Mandachi #șîeu: „Capitulez! Lucrătorii au fost alungați de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?”

3 COMENTARII

 1. […] În noiembrie 2014, PSD-istul Gabriel Mihalaşcu a fost nevoit să demisioneze din Consiliul Local al municipiului Buzău. Motivul: Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil, pentru că Mihalașcu cumulase funcția de consilier local (cu indemnizația aferentă) cu cea de consilier personal în Cabinetul primarului Constantin Boșcodeală (cu salariu pe măsură). Așadar, s-a lăcomit omul să ia și cu stânga, și cu dreapta, deși legea interzicea un asemenea cumul de funcții, conform ziaristii.com. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here