Scrisoarea unor savanți români către un conspiraționist: „Lumea pe care o propui, lipsită de cercetători și doctori, fără vaccinuri și medicamente, e una pe care n-o poți dori copiilor tăi!”

2
8513
Ștefan Szedlacsek (stânga) și Cristian Presura, cei doi cercetători români care au demontat teoriile ventilate de conspiraționiști. FOTO: Facebook

În noianul de oameni care cred că, dacă nu se vede, virusul Sars-CoV-2 nu există și, deci, epidemia de Covid-19 este o monstruoasă farsă, consultantul de modă Cezar Ionașcu a reușit să atragă atenția prin audiența pe care o face cu teoriile sale conspiraționiste.

Trecut de la sfaturile despre asortarea pantofilor cu cravata direct la microbiologie, epidemiologie și geostrategie, influencerul se dezlănțuie pe Facebook, unde publică o cantitate greu de imaginat de teorii ale conspirației, toate cu o priză mare la public.

Patru minute de enormități, acuzații fără dovezi și conspirații au strâns 14.000 de aprecieri și 20.000 de distribuiri pe Facebook

Conform consultantului în modă, toată lumea e mână-n mână cu toată lumea în actuala pandemie. Presa, medicii, cercetătorii, guvernele, companiile care produc medicamente și mulți, mulți alții ar complota împotriva umanității.

Una dintre postări, un filmuleț în care se pretinde, printre altele, că masca de protecție reduce proporția de oxigen din aer și infectează cu bacterii, iar testarea e de evitat pentru că, în mod sigur, medicii vor falsifica rezultatele ca să “alimenteze circul”, a strâns nu mai puțin de 14.000 de aprecieri și 20.000 de distribuiri.

Situația i-a determinat pe doi cercetători români, Cristian Presura și Stefan Szedlacsek, să publice pe Facebook, la rândul lor, un răspuns în care, cu răbdare și bun-simț, arată enormitatea teoriilor debitate de modistul devenit denunțător al conspirațiilor mondiale.

Ce rost mai au cercetările și munca atâtor savanți, dacă vine un croitor și le spune că “fac nimic”?

Una din nenumăratele postări conspiraționiste cu care Cezar Ionașcu a mers la inima publicului avid de răspunsuri simple

Cei doi se întreabă ce rost mai are munca tuturor medicilor și a savanților din lume? Toate câștigurile obținute de omenire de-a lungul timpului, toate descoperirile care au îmbunătățit și prelungit viața ființelor umane, sunt inutile dacă astfel de personaje vin și spun că n-au nevoie de așa ceva.

Presura și Szedlacsek au rezistat cu brio tentației de a-l lua peste picior pe expertul în haine și îi explică pe tonul cel mai serios – așa cum ar fi trebuit, poate, să facă și profesorii lui prin clasa a 6-a – că masca de protecție nu poate reduce procentajul de oxigen din aerul pe care-l respirăm.

O altă inepție, aceea potrivit căreia țările neafiliate la OMS n-ar avea cazuri de Covid-19, este demonstrată de cei doi simplu: asemenea țări nu există!
În timp ce Ionașcu își bate joc de doctori, pe care-i numește “persoane care au o singură meserie” și oameni care “fac nimic”, cei doi cercetători îi atrag atenția că, pentru a ajunge să lucrezi într-un laborator, e nevoie să te ducă mintea, să îți tocești coatele mulți ani pe băncile facultății, să faci practică îndelungată și să muncești pe brânci.

Citiți mai jos scrisoarea celor doi cercetători către conspiraționistul care crede că, dacă nu e vizibil cu ochiul liber, virusul nu există:

“Doctorii care stau cu masca pe față câte 10 ore zilnic sunt toți bolnavi de plămâni, așa o fi?”

Cezar Ionașcu, consultantul în îmbrăcăminte care pretinde că a descoperit cum cabala mondială, care se folosește de presă, medici, cercetători, guverne și marile companii, complotează împotriva omenirii. FOTO: Facebook

„Dragă Cezar Ionașcu, postarea ta intitulată „Declarație importantă pt țară” (despre Covid 19) https://bit.ly/3fEkUB0 m-a făcut pe mine și pe Stefan Szedlacsek să ne întrebăm dacă tu (și societatea) mai aveți nevoie de cercetători ca noi.

De ce să mai cercetăm vaccinuri, medicamente și aparate medicale în laboratoarele noastre dacă tu (și cei care îți dau dreptate) nu veți folosi cercetările noastre?

De ce să o facem dacă tu consideri că noi (și grupurile de cercetare în care lucrăm) am face parte din conspirații mondiale?

Oare nu ar fi mai bine să renunțăm la cercetare și să ne apucăm de agricultură?

Speranța noastră este că cei care te urmăresc nu vor fi de acord cu tine și vor folosi cercetările noastre. Iată mai jos, ai răspunsurile noastre directe la „declarația” ta:

 1. Nu vrei să porți mască pentru că facilitează reproducerea bacteriilor în plămâni!

Prin urmare, doctorii care stau cu masca pe față câte 10 ore zilnic sunt toți bolnavi de plămâni, așa o fi? Chiar crezi că obligativitatea purtării ei în mijloacele de transport și în mall-uri din Germania, Austria și unele state din SUA este o tâmpenie?

Nu uita, dacă vei fi infectat cu Covid, vor fi câteva zile de început în care tu nu vei ști asta.

Fără mască, crește șansa că vei împrăștia virusul la prietenii tăi. În funcție de situația lor medicală, unii vor muri.

Mai scrii undeva pe pagina ta că: ”Masca e fatală – oxigenul este diminuat și astfel insuficient la fiecare respirație”.

Tot “savanții” pe care-i urăști să știi că au determinat cu foarte mulți ani în urmă că aerul are 21% oxigen și 78% azot cam orice ai face iar biata mască va lăsa să treacă prin ea exact același procent de 21% oxigen.

“Dacă insiști, te invităm la o secție de terapie intensivă, să îmbrățișezi bolnavii de Covid-19. Vei rămâne acolo, garantat vei avea nevoie de asistență medicală

 1. Nu porți mănuși normale.

Dar ce te împiedică să porți mănuși de plastic de unică folosință?

Să știi că la început cei de pe vasul ”Diamond Princess” nu purtau nici măști nici mănuși.

Știi, din cei 3.711 pasageri, câți s-au infectat de la un singur pasager cu Covid?: 700 pasageri.

 1. Ai îmbrățișa chiar acum pe cineva drag în public.

Să sperăm că nu ai căpătat virusul cu câteva zile înainte, în așa fel încât să nu știi, iar apoi să îl dai mai departe și să îl omori pe cel pe care l-ai îmbrățișat.

În orice caz, dacă insiști în continuare, te invităm la o secție de terapie intensivă să îmbrățișezi toți bolnavii de Covid 19 de acolo.

Evident, conform principiilor tale, nu vei purta nici mască nici mănuși. Vei putea rămâne în continuare acolo în secție, garantat vei avea nevoie de asistență medicală serioasă.

“Ți-ai făcut vreodată ție sau copiilor tăi o antibiogramă? Cu siguranță însă nu ai acceptat administrarea niciunui antibiotic căci e produs de organizații criminale”

 1. Nu faci vaccinul antigripal și speri în sinea ta că îți vor urma exemplul mulți din cei 12K de simpatizanți ai postărilor tale.

Te-ai gândit că un procent însemnat al acestora este fie în vârstă, fie au o formă de imunodeficiență și îmbolnăvirea lor de gripă ar putea fi fatală?

 1. Nu mergi la testări pentru că știi SIGUR că autoritățile vor manipula rezultatul, te vor declara pozitiv, pentru a mări, cum spui tu, „circul”.

Dragă Cezar, induci o neîncredere acută în autorități, care va afecta în mod negativ toată societatea.

Noi, cercetătorii, facem tot posibilul să influențăm autoritățile să ia deciziile corecte, pe baza a ceea ce am aflat prin cercetările noastre.

Nu ne reușește întotdeauna, însă a spune că autoritățile recomandă și asigură testările doar ca să facă „circ” înseamnă să desființezi întreaga cunoaștere medicală și să invoci o colaborare diabolică între medici și autorități.

A propos, ți-ai făcut vreodată ție sau copiilor tăi o antibiogramă? Dacă da, conform convingerilor tale, ai primit rezultatul pozitiv peste tot (de dragul „circului”)?

Cu siguranță însă nu ai acceptat administrarea niciunui antibiotic căci e produs de organizații”criminale”.

„Te speli pe mâini pentru că te-a învățat mama. Corect. Dar ea de ce te-a învățat așa? Pentru a elimina patogenii!  Ea știa mai bine decât tine!

 1. Te speli pe mâini pentru că te-a învățat mama.

Corect.

Dar ea de ce te-a învățat așa? Pentru a elimina patogenii!

Ea știa mai bine decât tine.

 1. Nu vei face niciun vaccin, nici membrilor familiei tale, nici copiilor tăi. Sugerezi însă că nimeni nu ar trebui să facă, iar asta este EXTREM de periculos.

La sugestia ta, colegii noștri din cercetarea medicală specializați pe vaccinuri ar trebui să renunțe la cercetare și să caute alt job.

Dar ce crezi că se va întâmpla fără vaccinuri pe lumea asta?

Cât crezi că va dura până vor reapare epidemiile?

Ce le vei spune copiilor tăi când copiii lor (nepoții tăi) vor muri de o astfel de epidemie, care înainte era stopată?

Știi de exemplu că variola, tot o boală produsă de un virus (care zici că nu exista) a omorât doar în secolul XX 300 milioane de oameni?

Și știi cum a fost ea eradicată acum 40 de ani?

Vei fi surprins: cu ajutorul unui vaccin! Iar tu vrei să se desființeze vaccinurile!

“Spui că țările cu cel mai mic număr de bolnavi de coronavirus sunt cele unde OMS nu are acces. Care sunt țările acelea?

 1. Nu crezi că guvernul și organizațiile internaționale „criminale” lucrează pentru binele tău.

Putem să-ți spunem că unul din autorii acestui mesaj (Stefan Szedlacsek) lucrează într-un institut de cercetare al Academiei, finanțat de guvernul României. Atât Academia cât și Guvernul României sunt organizații criminale?

Dai exemplul că în țările în care e cel mai mic număr de bolnavi de cornavirus, OMS (Organizația Mondiala a Sănătății) nu are acces.

Ne-am uitat și noi pe Wordometers, să vedem care e țara asta. Am aflat: Saint Pierre Miquelon, o țară cât o comună mai mare (cam 5000 locuitori) are într-adevăr 1 singur caz pozitiv de Covid 19. Și e drept, nu e în OMS – e normal, aparține de Franța care bineînțeles că e în OMS.

Sau poate te referi la Malta, țara din Europa cu cel mai mic număr de Covid 19 pozitivi? Stai liniștit, aparține și ea de OMS.

“Zici că virusul nu există decât în statistici. Îți propunem un experiment. Ți-l arătăm la microscop, ți-l injectăm. Chemăm televiziunile și vedem ce ți se-ntâmplă. De acord?”

 1. Zici că virusul nu există decât în statistici sau la TV sau în informații.

Propun să facem un experiment atunci; sunt laboratoare în țară care pot purifica virusul SARS-CoV-2. Le plătești reactivii, laboratorul îți va purifica virusul și îți va arăta și poza lui electrono-microscopică.

Apoi, după ce semnezi o declarație, ți se vor injecta virușii (pe care i-ai văzut la microscopul electronic).

Apoi vei fi monitorizat, ca să vedem în cât timp vei face simptomele caracteristice ale Covid 19.

De acord?

Căci dacă e așa cum zici, că virusul e doar în statistici, atunci nu vei face nicio boală, nu-i așa?

Chemăm și televiziunile ca să asiste la eveniment, ești de acord?

„Cercetarea nu o faci citind câteva articole de pe internet, scrise de oameni incompetenți și inconștienți. Aceea nu este cercetare!”

 1. „Oprește știrile și începe cercetările independente”, așa încurajezi pe cei care te urmăresc pe Facebook.

Ai uitat să le spui că, înainte de a începe cercetările, urmăritorii tăi vor trebui să facă facultatea de medicină sau biologie, apoi un doctorat de vreo 5 ani și în fine să dobândească o experiență de laborator de încă vreo 5 ani cel puțin, pentru a ști cum să facă cercetările.

Apoi ai uitat să le spui să puna câteva milioane de euro deoparte, pentru cheltuielile experimentale în laboratoare.

Ai uitat să le amintești că cercetările durează ani de zile, că au nevoie de echipe de oameni înalt calificați, un efort susținut și nu în ultimul rand de minți luminate care să înțeleagă rezultatele cercetărilor.

Dragă Cezar, așa se face o cercetare, ți-o spun doi oameni în domeniu. Cercetarea nu o faci citind câteva articole de pe internet, scrise de oameni incompetenți și inconștienți. Aceea nu este cercetare!

„Lumea pe care o propui cititorilor tăi, una lipsită de cercetători și doctori, fără vaccinuri și medicamente, e una sumbră, pe care n-o poți dori copiilor tăi!”

Și, da, în final ai dreptate Cezar, este mai ușor să iei de-a gata informațiile de la TV decât să gândești cu mintea ta educată și formată adecvat. Asta o știe orice cercetător în domeniul medical, care gândește cu mintea luni, zeci de ani pentru a aduce apoi către ceilalți rezultatele cercetărilor sale.

Lumea pe care o propui cititorilor tăi, una lipsită de cercetare și cercetători, și pare-se și lipsită de doctori, una fără vaccinuri, fără medicamente (căci sunt produse de ”organizațiile criminale” ale Big Pharma), te rog să ne crezi că este o lume sumbră pe care nu credem că o poți dori în mod sincer pentru copiii, prietenii și cititorii tăi.

Semnat de doi cercetători: Cristian Presura și Stefan Szedlacsek

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

2 COMENTARII

 1. Mordechai Olivian Simion:

  Masonii matematicieni ai Armatei au fost cu Mareșalul Ion Antonescu în războiul nazist împotriva Elfilor lui Elrond of Rivendel în URSS între anii 1940-1944. Masonii au distrus Leningradul, Stalingradul și Moscova. Elfii sovietici au impus steagul sovietic la Berlin. Regele Mihai I de Bavaria a vrut la Organizația Națiunilor Unite să declare neutralitatea Regatului Românesc din Carpați în anul 1939. Mareșalul Ion Antonescu a refuzat neutralitatea propusă de Elfii Moscovei care nu voiau ca petrolul Prahovei să ajungă la germanii lui Adolf Hitler.

  Masoni, știu ce înseamnă valoarea dolarului american. E Pluribus Unum. Din unul mai mulți. În afara Bibliei dacă valoarea unui 1 este numai unu, din un bărbat nu poți obține fără o femeie cei doi copii sănătoși de reproducere. Un eșec.

  Pi=3,14 adică Sfânta Treime închide gura numai la 14 județe ale Transilvaniei. Eșec.
  Din 2005 Antena 3 București închide gura la cele 14 județe ale Transilvaniei. Eșec.

  Prima Galaxie are vechimea memorabilă de 1.100.000.000 ani. Planeta Pământ avea puțin petrol și multe mașini cu benzină și diesel. Dacă rămâneau la ideea de Antichitate mai mergeau după Isus Christos multe milenii sau milioane de ani. Robotica și industria digitală a eșuat.

  E un roman: „9 Pentru Eternitate.”
  Linia Cuantică de Moarte Continuă în Masonerie se constituie din ca o taină. Vor fi la decesul lui Mordechai Olivian Simion o linie de cavouri cuantice unde EU sunt Începutul și EU sfârșitul.
  Suntem 200 de Francmasoni în Alb și vor fi cel puțin 200 cavouri cuantice după ziua de azi. Limba engleză, limba spaniolă, limba germană, limba maghiară, limba română, limba rusă, limba chineză, limba hindi și limba arabă nu se mai studiază.

  Galaxia 2 se formează la decesul lui Mordechai Olivian Simion și planeta albastră se numește Hedonarul. Regele meu era în Carpați un Prinț Harry Wales.

  0^3=0+0+0=+1
  Valoarea punctului cuantic infinitezimal este în orice program informatic cifra 0.
  0 la puterea Sfintei Treimi este egal cu 0 Anescu Liliana + 0 Anescu Simion + 0 Mordechai Simion Olivian este egal cu + Prima Galaxie în numele lui Dumnezeu.

  Templierii lui Christos de limbă aramaică după Războiul din Iraq 2003-2008. Yazidi din Iraq 2006 sunt evreii Abel de dreapta. La fel evreii Abel de dreapta erau în Moldova. Pe Dumnezeu nu l-ați umilit.

  Fiecare om are un timp și o mare iubire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.