marți, mai 28, 2024
AcasăCulturăScrisoare demolatoare a lui Nicu Alifantis către Mircea Badea: "Vă înțeleg frustrările"....

Scrisoare demolatoare a lui Nicu Alifantis către Mircea Badea: „Vă înțeleg frustrările”. Răspunsul obosit al propagandistului

-

Artistul Nicu Alifantis (65 de ani) i-a adresat o scrisoare deschisă, după miezul nopții de duminică spre luni, lui Mircea Badea (46 de ani), propagandist din prima linie a Antenei 3. Artistul îl ironizează pe acesta și îi cere să-și ceară scuze față de „modul absolut jignitor în care vă adresați artiștilor români”.

„Îmi amintesc de perioada în care erați adus, bănuiesc împotriva dorinței dumneavoastră, de doamna Badea la Teatrul Mic. Se pare că acest lucru n-a ajutat la nimic”, a scris Nicu Alifantis pe Facebook.

„Vă înțeleg frustrările. Ecuația matematică a vieții dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect”, mai punctează artistul.

La scurt timp, tot în toiul nopții – în jurul orei 2.00 -, Mircea Badea a replicat tot pe Facebook. I-a cerut scuze lui Alifantis cu jumătate de gură și cu câteva încercîri ieftine de a-l ironiza.

- Advertisement -

Scrisoarea adresată de Nicu Alifantis lui Mircea Badea

Scrisoare deschisă

„Domnule Mircea Badea,

Mă adresez dumneavoastră cu apelativul «domnule» din respect pentru părinții dumneavoastă, pe care-i cunosc de foarte multă vreme și cărora le port o stimă deosebită.

De câtva timp, asist la o serie de denigrări permanente pe care le aduceți breslei din care fac parte. Vă atrag atenția că sunt profund revoltat de această atitudine și vă somez să încetați și să vă cereți scuze public pentru modul absolut jignitor în care vă adresați artiștilor români.

- Advertisement -

Îmi amintesc de perioada în care erați adus, bănuiesc împotriva dorinței dumneavoastră, de doamna Badea la Teatrul Mic. Se pare că acest lucru n-a ajutat la nimic. Vă înțeleg frustrările. Ecuația matematică a vieții dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect. Asumați-vă acest lucru cu demnitate. Și nu uitați, prin această atitudine nu reușiți să faceți decât un mare deserviciu atât dumneavoastră, cât și instituției pe care o reprezentați.

Disprețul pe care-l manifestați față de slujitorii artei românești este absolut dezgustător. «Nu dați doi bani pe artistul român»? Foarte bine, mutați canalul, nu mai intrați într-o sală de teatru sau una de concerte, dar nu ne mai jigniți. Suntem destul de puși la colțul indiferenței de mai-marii puterii zilei.

Artistul român nu «ghiorlăie», domnule. Încearcă doar să existe, să se exprime și să se manifeste cum poate într-o țară tristă, sărăcită și aproape distrusă.

Nu vă permit să ne mai jigniți, iar anii de muncă pe care-i port în spate îmi permit să vă cer imperativ acest lucru. Vă rog să mă ocoliți de azi înainte, domnule.”

Răspunsul lui Mircea Badea

„Nu mi-a dat prin cap niciodată că Nicu Alifantis, pe care îl iubesc, face parte din aceeași breaslă cu Chirilă sau cu Ristei sau cu orice alt produs popcorn. Domnul Alifantis îmi spune că am greșit și că se încadrezează în aceeași breaslă cu artiștii care au nick-uri în loc de nume.

Înțeleg că am jignit artiștii români și că trebuie să-mi cer scuze. Dacă mi-o cere domnul Nicu Alifantis, e în regulă: vă cer scuze.

Mai înțeleg că sunt un ratat. E foarte posibil. Nici măcar nu am pornirea de a încerca să caut contra-argumente.

Sunt și dezgustător. De asemenea posibil, dar puteți aplica aceeași rețetă pe care mi-o recomandați: schimbați canalul! E și foarte târzie emisiunea mea. Ora respectivă ar putea fi folosită pentru creație muzicală, nu pentru nervi și resentimente.

Cu privire la ocolirea dumneavoastră, domnule Alifantis, lucrurile sunt rezolvate deja: «social distancing» e lege.

Cu stimă și cu sincere urări de succes. Dumneavoastră și breslei din care vă revendicați.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

7 COMENTARII

  1. Chiar, acest articol pare o reclama pentru ca unii sa se uite noaptea la mascariciul sinistru de la Antena 3.
    Trista etapa a vietii pentru artistii nostri….de altfel pentru noi toti….

  2. Respect și considerație dle Alifantis!
    💩Badea, conform educației primită de la familia din care se trage, are o atitudine de golan de cartier rău famat, un limbaj de scursură pestilențială, un pupinkurist de joasă speță (pute, duhnește a KKt de cât timp îl tot lustruiește pe hidosul malefic criminal Voikulesku), o lichea mizerabilă nesimțită, un dezaxat al cărui loc este la balamuc în cămașă de forță ! 👹😱😲

  3. Acest MASCARICI, Mircea Badea, nu trebuie vizionat, de oamenii”normali”. Cum isi permite, sa-i pronunte, numele lui Tudor Chrila?! El (mirciulica)care-i, lipsit nu numai de bun simt , insa, are comportamentul celui mai neserios om, din toate televiziunile. Sunt multe, f.multe … prea multe de zis, despre acest IMPERTINENT : mirciulica !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -