Până și traseistul Dan Cristian Popescu (acum la PSD), bătut măr la Sectorul 2, cere renumărarea voturilor!

2
1294

Zdrobit de Radu Mihaiu (USR-PLUS) în lupta pentru Primăria Sectorului 2, traseistul Dan Cristian Popescu (PSD), fostul viceprimar al acestui sector, a intrat și el, marți seara, în corul celor care cer, ipocrit, renumărarea voturilor!

D.C. Popescu, fugit de la PNL la PSD înaintea alegerilor, când a văzut că nu e pus candidat al Opoziției la Sectorul 2, era sigur de victorie în fața anonimului Radu Mihaiu, un IT-ist care conduce filiala USR-PLUS din sector, nou venit în politică și fără conexiuni nici cu lumea interlopă, nici cu rechinii imobiliari.

Numai că rezultatele de la urne au aruncat în aer tot eșafodajul. Exit-poll-ul îl dădea pe Radu Mihaiu câștigător cu circa 12 procente avans. Însă, la fel ca peste tot în București – unde s-au constatat cu probe fraude masive la zeci de secții de votare –, la centralizarea rezultatelor, avansul candidatului Opoziției a scăzut la “doar” 5 procente.

„La sectorul 2 ne-am bătut cu un personaj versat și experimentat în fraude electorale, fostul primar Neculai Onțanu“

Acum, D. C. Popescu se consideră victimă și cere renumărarea voturilor. „Urmare a efectuării numărătorii paralele a proceselor verbale aduse de către delegații partidului nostru, din secțiile de vot și a comparării acestor rezultate cu rezultatele oficiale publicate pe site-ul www.roaep.ro, am constatat o serie de neconcordanțe grave, care sunt de natură a influența rezultatul alegerilor la nivel de sector, în sensul de a fi desemnat în funcția de primar un alt candidat decât cel care a primit cele mai multe voturi valabil exprimate“, acuză D.C. Popescu într-un comunicat.

Pentru că ar fi fost prea ridicol să-l acuze pe Radu Mihaiu că a instrumentat frauda, D. C. Popescu a arătat cu degetul spre ocupantul locului trei, fostul primar Neculai Onțanu: “La sectorul 2 ne-am bătut cu un personaj versat și experimentat în fraude electorale, fostul primar Neculai Onțanu, prin urmare avem toate motivele să cerem renumărarea voturilor. Furtul în secțiile de vot este o practică, din păcate, în România și nu trebuie sub nicio formă să cădem pradă rezultatelor de până acum.

Ne vom lupta pentru fiecare vot! Locuitorii sectorului 2 trebuie să aibă votul apărat și să știe că efortul lor nu a fost în zadar. Le mulțumesc încă o dată pentru încrederea acordată și le promit că vom face lumină în privința procesului electoral de la sectorul 2“.

Dan Cristian Popescu a preluat, în ultimii ani, rețeaua pe care o construise Neculai Onțanu, primar până în 2016 – inclusiv relația cu galeria echipei Dinamo, folosită ca instrument de presiune în stradă. Principala sa promisiune electorală era o utopie: construirea unui nou stadion Dinamo pe locul Velodromului, din banii Primăriei. Situația legală a bazei sportive și amplasamentul pe care indica D. C. Popescu noul stadion făceau irealizabilă din start această promisiune.

Potrivit rezultatelor parțiale aproape finale anunțate de Biroul Electoral Central marți seara, după numărarea a 97,55% din voturi, Radu Mihaiu (USR-PLUS și PNL) are 36,91%, Dan Cristian Popescu (PSD) – 31,5%, Neculai Onțanu (Alianța ADER – PPU-SL/Dan Voiculescu) – 14,06%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here