S-a furat unul din defibrilatoarele gratuite montate în Brașov. „Mă simt scârbit. Vrem o țară ca afară, dar aruncăm mucurile pe jos, ne luăm la bătaie cu salvamarii și furăm aparate care pot salva vieți”, spune inițiatorul proiectului

2
306
Oameni "cumsecade" au furat unul din cele două defibrilatoare montate în Brașov printr-o inițiativă civică

Hoți rămași neidentificați au furat unul din cele două defibrilatoare pe care organizația Caravana cu Medici le-a montat în centrul Brașovului, scrie publicația Bizbrasov.ro. Doctorul Alexandru Covaciu, inițiatorul proiectului „O secundă pentru viață”, prin care defibrilatoarele au fost montate gratuit, s-a arătat dezamăgit și scârbit de situație. Defibrilatorul furat costa 11.000 de lei.

Conform normelor europene, ar trebui să existe câte un defibrilator la 10.000 de locuitori. România este extrem de departe de acest standard și Guvernul e nepăsător la problemă, deși cumpărarea aparatelor s-ar putea face parțial prin fonduri UE. Există inițiative ale societății civile care încearcă să suplinească această deficiență a statului.

Medicul Alexandru Covaciu a comentat dispariția dispozitivului: „În decembrie 2022, Caravana cu Medici a amplasat primele defibrilatoare accesibile 24/7 din Brașov, unul în Piața Sfatului, iar al doilea în Livada Poștei. Ieri noapte, cel din Livada Poștei a fost furat. Mă simt dezamăgit și scârbit. Mereu spunem că ne dorim o țară ca afară, vrem lucruri frumoase dar noi aruncăm mucurile de țigară pe jos, ne luăm la bătaie cu salvamarii pe plajă că vrem să intrăm în apă când e pericol de înec și mai nou furăm aparate care pot salva vieți”.

Defibrilatoarele așezate în spațiile publice sunt portabile, plasate în niște carcase metalice care să le protejeze de intemperii și pot fi decisive în salvarea vieții unor oameni care suferă o criză de tahicardie, flutter ori fibrilație. Intuitive și ușor de mânuit, aceste defibrilatoare pot fi folosite de oricine – chiar de persoane care nu au pregătire medicală de specialitate.

În plus, defibrilatoarele de tipul celor montate în Brașov au și asistență vocală, astfel că persoana care le folosește este ghidată pas cu pas în operațiune.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al doilea „Colectiv” în guvernările Iohannis-PSD: doi morți și 56 de răniți în iadul de la Crevedia. Afacerea criminală a primarului PSD din Caracal

* Filiera mafiei PSD care a asigurat protecția „baronilor gazului” din Caracal. Primarul-nabab e omul lui Paul Stănescu

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Evul Mediu PSD: Ciolacu și „baronii gazului” din clanul Doldurea, zugrăviți ca voievozi împreună cu Brâncoveanu și Basarab într-un tablou din restaurantul primarului de Caracal!

* Toți știau ce se întâmpla la stația GPL ilegală a primarului PSD! Martori: mirosea a gaz tot timpul, poliția păzea intrarea. 7 instituții fuseseră sesizate, dar plângerile au fost „îngropate” până când totul a sărit în aer

* Imensa nesimțire a lui Ciolacu, întrebat despre primarul PSD care patrona bomba cu gaz de la Crevedia: „Și eu sunt fiul cuiva, fiecare dintre noi e copilul cuiva. Nu e în atribuția mea de serviciu să iau legătura cu tatăl nimănui”

* Bancuri cu PSD: Ciolacu îl dă afară din partid pe primarul din Crevedia, dar nu și pe cel din Caracal, patronul stației GPL ilegale care a sărit în aer și mare sponsor al partidului!

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

2 COMENTARII

  1. La începutul lunii august eram în trecere printr-o stație Metrou din Madrid și mi-a atras atenția poziția vizibilă la care erau puse , mi-a trecut prin gând în acel moment ” m-ar bucura enorm ca și în țară să fie în așa fel”.
    Schimbați tactica, în locul defibrilatorilor puneți una mierda pinchada en un palo..vom vedea dacă li se lipește de mână său o vor ocoli….și începem să fim păsători cu cei din jurul nostru!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here