Ucrainenii anunță că au ucis 5.300 de ruși, au doborât 29 de avioane și au distrus 191 de tancuri, până luni în zori. Pierderile Rusiei încep să devină insuportabile

0
1388
Pierderile suferite de Rusia în primele 4 zile de război, conform armatei ucrainene

Un nou bilanț al pierderilor provocate inamicului a fost dat publicității de Ministerul Apărării din Uraina în cursul primei jumătăți a zilei de luni. Dacă datele prezentate sunt reale, atunci pentru ruși costurile umane și materiale ale invadării Ucrainei devin nesustenabile.

Oficialii ucraineni spun că, începând de joi dimineață și până luni la ora 6.00 – așadar, în doar 4 zile –, au doborât sau distrus:

– Avioane: 29

– Elicoptere: 29

– Tancuri: 191

– Alte vehicule blindate: 816

– Tunuri: 74

– Sisteme antiaeriene Buk: 1

– Lansatoare multiple de rachete Grad: 21

– Alte vehicule: 291

– Cisterne de realimentare cu combustibil: 60

– Drone: 3

– Vase/bărci cu motor: 2

Se estimează că au fost uciși circa 5.300 de militari ruși.

Armata rusă refuză să furnizeze cifre, dar a fost nevoită duminică, în premieră, să accepte că s-au înregistrat pierderi serioase.

Pentru Rusia, este un adevărat dezastru. Demonstrația de forță pe care o plănuia Putin în Ucraina întors ca un bumerang împotriva sa.

Experți occidentali spun că blitzkriegul (război-fulger) prin care Ucraina urma să cadă în 2-3 zile a eșuat, în principal, din trei motive:

1. Kremlinul și-a supraestimat propria armată;

2. planul invaziei a fost prost conceput;

3. nimeni nu se aștepta, la Moscova, să se întâmpine o rezistență eroică din partea ucrainenilor.

S-a mizat în principal pe o acțiune decisivă, în prima și a doua zi, asupra capitalei Kiev, urmând ca președintele Ucrainei și membrii Guvernului să fie capturați sau uciși. Rusia urma să pună în loc o conducere de paie, care să semneze capitularea.

Acest calcul riscant a dat greș, iar acum pierderile sunt de nesuportat. Armata rusă nu-și poate permite să piardă peste 1.000 de soldați și 50 de tancuri pe zi. În acest ritm, Ucraina se va transforma într-un cimitir pentru trupele invadatoare.

Experți din servicii de informații occidentale citați de presa britanică spun că, în scurt timp, Putin va fi nevoit să accepte pacea. Dar acest lucru ar însemna că războiul declanșat la inițiativa sa a fost pierdut, ceea ce ar duce, aproape inevitabil, la debarcarea actualului stăpân de la Kremlin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

* Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

* În trei zile, Rusia a pierdut 4.300 de militari, 706 vehicule blindate, 146 de tancuri, 27 de avioane, 26 de elicoptere și 2 nave

* VIDEO. Putin cere armatei ucrainene să doboare, prin lovitură de stat, „clica de drogați, naziști și teroriști” care conduce țara

* Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

* 5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

* Ministrul ucrainean al Apărării: „Rezistând 55 de ore, am distrus complet planurile inamicului”. 3.500 de ruși morți, 200 capturați

* Epuizați și rămași fără muniție, soldații ruși refuză să mai lupte, dezertează sau se predau trupelor ucrainene. Tot mai multe blindate rămân fără combustibil

* „În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

* Primul român omorât de rachetele lui Putin, în Ucraina, aproape de Transnistria. Andrei Dumbravă avea 32 de ani, o fetiță de 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni

* Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

* Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

VIDEO. „Plecați de pe pământul nostru! Vom lupta până la ultimul glonț. Niciunul dintre voi nu se va întoarce viu de aici!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

VIDEO. Ultimul schimb de replici pe Insula Șerpilor: „Predați-vă!” / „Navă rusească, du-te-n p… mea!”. Cei 13 polițiști de frontieră ucraineni au murit eroic în luptă cu rușii

Zelenski: „Am fost lăsați să luptăm singuri. Tuturor le e frică”. Germania se opune decuplării Rusiei de la SWIFT, care ar fi o lovitură mortală

* Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

* Maia Sandu joacă tare: Moldova blochează Spunik.md, arma propagandistică prin care Rusia „incită la ură și război” în limba română!

OPINIE. Putin a pierdut deja! SUA și Europa, într-un consens total: Putin e un pericol pentru toată lumea. Urmează dezintegrarea lumii ruse. Tic-tac!

Rusia a ocupat centrala atomică de la Cernobîl. Personalul care o deservește a fost luat ostatic

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

„Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here